Keresztény gólyatábort szerveznek Esztergomban
Egyház
2012. aug. 14.

<p>Hegy (Hittel az egyetemen) elnevezéssel tartanak keresztény gólyatábort szerdától vasárnapig Esztergomban - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.</p>

A Műegyetemi Katolikus Közösség, a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség, a Csütörtöki Csoport Katolikus Ifjúsági Közösség és a Budapesti Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet rendezvényén azt igyekeznek elősegíteni, hogy a majdani hallgatók tagjai legyenek valamelyik egyetemi, főiskolai keresztény közösségnek - olvasható honlapjukon.
Az ötödik alkalommal megtartandó gólyatábor célja, hogy a leendő elsősök eltöltsenek néhány napot majdani saját csoporttársaik között, és információkat kapjanak a felsőbb éves szaktársaktól. Emellett részt vehetnek számos kötetlen beszélgetésen, az előadásokon pedig érdekességeket hallhatnak a felsőoktatási intézményekről, valamint koncertekre és kirándulni is mehetnek.
Az előadók között lesz Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság perjele, Klein Dávid hegymászó és Huba Antal, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára. A gólyatábor minden napját záróimákkal fejezik be, az első és az utolsó napon pedig szentmisét is tartanak.

MTI

(forrás)