Tétényi nem obstruál, összehívja a testületet
Közélet
2012. aug. 13.

<p>A Fidesz-frakció javaslatára és a város érdekeit szem előtt tartva, 2012. augusztus 23-án, 17 órára nyilvános egyeztető tárgyalást, a szükséges döntések meghozatalára pedig augusztus 28-án, 17 órára rendkívüli testületi ülést hívok össze a Polgármesteri Hivatal nagytermébe.</p>

Esztergomban mára bebizonyosodott, hogy a „Meggyes Tamás-féle adósságrendezés” csődje szeptemberre drámai helyzetet okoz a városban. A költségvetésben megjelölt, több mint 1 milliárdos hiány, és az a tény, hogy ennek fedezetéül semmilyen forrást nem tudott megjelölni a fideszes többségű testület, valamint az előzetes banki egyeztetések is azt támasztották alá, hogy az általam már idén tavasszal jelzett forráshiány valós, azaz szeptemberben vagy egy újabb adósságrendezésre kerül sor, vagy a béreket és segélyeket nem fizetjük ki.

Az esztergomi önkormányzatra eddig jellemző ad hoc döntések, és szakmailag megalapozatlan testületi határozatok elkerülése érdekében, az eddigi gyakorlatot megszüntetve a Fidesz-frakció által megjelölt helyen és időpontban kerül összehívásra az egyeztető tárgyalás. Az ott meghozott döntések és elhatározások alapján a polgármesteri hivatal apparátusa legkorábban az azt követő keddre tudja előkészíteni az előterjesztéseket, a leghamarabbi rendkívüli képviselő-testületi ülés időpontja ezért kerül augusztus 28-ra.

A nyilvános egyeztető tárgyalásra a képviselő-testület tagjain kívül meghívom a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt, a várost finanszírozó bankok képviselőit, valamint a város civil és szakmai szervezeteinek vezetőit.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros és

Pilisszentlélek független polgármestere

 


Esztergom Város gazdasági helyzetével kapcsolatos döntések meghozatala érdekében, valamint az esztergomi FIDESZ frakció kérését figyelembe véve 2012. augusztus 23-án (csütörtökön) 17 órára a Városháza nagytermébe nyilvános egyeztető tárgyalást hívok össze.

Esztergom, 2012. augusztus 13.

 

Tisztelettel: Tétényi Éva, polgármester


Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2012. augusztus 28-án (kedden) 17 órára a Városháza nagytermébe a következő napirendi pont tárgyalására összehívom:

1. Esztergom Város gazdasági helyzetével kapcsolatos döntések meghozatala
Előterjesztő: Tétényi Eva polgármester

 

Esztergom, 2012. augusztus 13.

Tétényi Éva, polgármester

(forrás)