Mert mi tesszük a dolgunkat!
2012. júl. 10.

<p>Sokan kérdezik, miért tesszük ezt meg azt, miért nem nyugszunk? Mire jó ez az EsztergOHM, meg az engedetlenség, miért kell nekünk hiperaktívnak lenni? Nem tudjuk, hogy széllel szemben, semmit nem lehet tenni?</p>

Mi, meg nem értjük az értelmetlen kérdéseket feltevőket. Egyszerűen nem hisszük el, hogy ezek az esztergomi emberek nem látnak saját szemüktől, némán, behúzott füllel-farokkal tűrik azt a sok-sok megaláztatást, amit mindennap városunkban el kell viselnünk! A régi beidegződések, a meggyesi reflexek, a fortélyos félelem igazgat elv, táplálja a semmittevést. A királyvárosi össznépi fásultságért meg mindannyian felelősek vagyunk, de azt hiszem ebben Matolcsyék gazdaságpolitikája vastagon benne van. Az országos rosszhangulatot az elbaltázott helyi népszavazás rontja tovább.

Ennek ellenére azt mondom, nem szabad feladni. Tenni kell és szólni, ez így nem mehet tovább! Az esztergomi polgárok aktivitását az fogja meghozni, ami ránk vár. Előre kell látni a problémákat és arra megoldást is kell találni. Ebben a helyzetben nem lehet széthúzni, ezért kell annak távoznia a képviselőtestületből, aki nem az esztergomiak többségi képviseletét látja el, nem tud összefogni. Véleményünk szerint, mindenkinek azonnal le kellene mondania!

Elmondtuk, mert nem működik a város. Ilyen állapotban nem volt még Esztergom és ezért nem a jogaitól megfosztott Tétényi Éva a felelős. Ő és az ellenzék, felajánlotta többször a lemondását, önfeloszlatás keretében. Az együttműködést csak szlogenekben hirdetők ragaszkodnak a székükhöz, pedig képviselői tiszteletdíjuk sincs. Ezért jó, hogy van az

EsztergOHM teszi a dolgát és felteszi azokat a kérdéseket, amiről egyre többet beszélnek városunkban, de nem mondják ki:

Miért érdemes ma az esztergomi Fidesz frakciójának lenni? Tényleg különböző csatornákon mesés pénzek juthatnak el Meggyes holdudvarához?

Hol a parkolási pénz, hová tűnt el és tűnik el Esztergom vagyona?

Mi, ilyenek vagyunk. Nem tudunk mellébeszélni. Nincs értelme. A lelkiismeretünk sem háborog, nem kell felköpnünk a levegőbe és alá állnunk. Gyermekeinknek és unokáinknak is elmondhatjuk: mi mindent megtettünk. Tesszük, amit tudunk, önzetlenül, holnap újra megmozdulunk. Valós problémákra hívjuk fel a figyelmet, dolgozunk Esztergomért és az itt élőkért. Aztán július 20-án délután megint jót cselekszünk az Országzászlónál, van még pár ötletünk.

Arra buzdítjuk július 17-én a képviselő-testület tagjait, a testület feloszlatásával kapcsolatban végre egységesen, összefogva jól döntsenek!

Bizonyítsák be, hogy amit egyre többen beszélnek, csak rosszindulatú pletyka.

Kovács Géza

EsztergOHM