Kilenc esztergomi arany a Kick-box Utánpótlás Országos Bajnokságon
2012. júl. 6.

<p>Június 17-én Esztergomban a Pézsa Tibor Sportcsarnokban rendezték meg az idei Kick-Box Utánpótlás Országos Bajnokságot.</p>

299 nevezés érkezett a viadalra, melynek nem kisebb tétje volt, mint az Utánpótlás Világbajnokságra való kiutazás joga. A Világbajnokságra minden nemzet súlycsoportonként két-két sportolót nevezhet. Az előzetes kvalifikácós versenyeken szerzett ranglista-pontok alapján a ranglista vezető és az Utánpótlás Magyar Bajnok képviselheti hazánkat a megmérettetésen.

Az EKBSE csapatát 16 fő képviselte. Sajnos a tavalyi Utánpótlás Európa Bajnokunk, Rizmayer Norbert sérülés miatt nem lehetett az indulók között, de az ő kijutása a Pozsonyban megrendezése kerülő Utánpótlás Világbajnokságra nem forgott veszélyben, mert az idei eredményei alapján magabiztosan vezeti a ranglistát súlycsoportjában.

Többen Norbihoz hasonlóan, a ranglistán kedvező pozícióból várhatták a küzdelmeket, az előző versenyeken elért helyezéseik alapján. Semi-contact szabályrendszerben egyedül Balogh Krisztián lépett tatamira az esztergomiak közül. Mivel az egyesület elsősorban a light-contact és a kick-light szabályrendszerekre  készül, ezért nem itt vártunk kimagasló eredményeket. Krisztián végül remekül helyt állt és 3. helyen végzett.

A light-contact szabályrendszerben mind a 16 fő, kick-lightban 8 fő méretette meg magát. Kemény és kiélezett küzdelmeket láthatott a közönség, melyek után hat fiatal esztergomi állhatott a dobogó legfelső fokára. Közülük hárman duplázni is tudtak, mely külön dicséretet érdemel, hiszen az erős mezőny mellett, az embert próbáló nagy hőséggel is meg kellett küzdeni. Emellett 8 ezüst és 6 bronzérmet is szereztek versenyzőink.

Az eredmények név szerint:

Semi-contact:

  • C2 47 kg-ban Balogh Krisztián 3. hely (Edzője: Olasz Attila)

Light-contact:

  • C1 28 kg-ban Balogh Kevin 1. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 37 kg-ban Kajtár Bence 3. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 37 kg-ban Debre Bence 3. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)
  • C1 42 kg-ban László Barnabás 2. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 42 kg-ban Révész Balázs 3. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 47 kg-ban Legenyei Pintér Noel 2. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)
  • C1 +47 kg-ban Vígváry Viktor 2. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C2 42 kg-ban Engelbrecht Ádám 1. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C2 47 kg-ban Balogh Krisztián 1. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C2 57 kg-ban Hegyesi Dániel 2. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C2 +69 kg-ban Nardelotti Zoltán 1. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)
  • Junior 69 kg-ban Jánosi Máté 3. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • Junior 79 kg-ban Gózon Ádám 1. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)

 

Kick-Light:

  • C1 28 kg-ban Balogh Kevin 1. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 37 kg-ban Debre Bence 2. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)
  • C1 42 kg-ban László Barnabás 2. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 42 kg-ban Révész Balázs 3. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C1 47 kg-ban Legenyei Pintér Noel 2. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)
  • C1 +47 kg-ban Vígváry Viktor 1. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C2 42 kg-ban Engelbrecht Ádám 2. hely (Edzője: Olasz Attila)
  • C2 +69 kg-ban Nardelotti Zoltán 1. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)
  • Junior 79 kg-ban Gózon Ádám 1. hely (Edzője: Zrínyi Miklós)

 

Megkértük a felkészítő edzőket, hogy néhány mondatban értékeljék a versenyt és a versenyzőket:

Először Olasz Attilát sikerült mikrofonvégre kapni:

„Az év elején én úgy gondoltam, 2-3 fő lehet, aki elérheti a válogatottságot. Titkon bíztam abban, hogy a tavalyi két fő bővülni fog, és ez be is jött, hiszen három fiatal kvalifikálta magát az Utánpótlás Világbajnokságra a tanítványaim közül. Sajnálom, hogy a Világbajnokságon a fiatalabb korosztályok számára nem rendeznek light-contact szabályrendszerben küzdelmeket, mert akkor még három fiatal ott lehetett volna a kiutazó csapatban.

A tavalyi OB eredményeket is sikerült felül múlni, hiszen míg az elmúlt évben kettő, addig idén öt aranyérmet szereztünk. Külön öröm, hogy többen végig nagyon jól teljesítettek a teljes tavaszi szezon alatt. Az sem elhanyagolható, hogy fokozatos fejlődés figyelhető meg, mely még bizakodóbbá tehet bennünket a jövőre nézve.

Nagyon boldog vagyok, hogy Engelbrecht Ádám és Hegyesi Dániel mellé Balogh Krisztiánnak is sikerült kiverekednie az utazás jogát az Utánpótlás Világbajnokságra, melyet szeptember elején rendeznek Pozsonyban. Ádám és Dani már az OB előtt annyi pontot gyűjtött az eddigi versenyeken, hogy borítékolható volt a kijutásuk. Ugyan Dani nem nyerte meg az Országos Bajnokságot, de itt is döntőzött és bár ezüstérmet szerzett, az első féléves kiegyensúlyozott remek teljesítményének köszönhetően az OB eredménye már nem befolyásolta az utazók névsorát.

Ádám és Krisztián is remekül teljesítettek. Ádám a tőle elvárható magabiztossággal múlta felül ellenfeleit és megérdemelten nyert meg az OB-t. Krisztián miután az előző pontszerző versenyt, a Világkupát elrontotta, csak egy esélye maradt arra, hogy beverekedje magát az utánpótlás válogatottba, ha megnyeri az Országos bajnokságot. Ennek tudatában állt pástra. Elszántan és céltudatosan küzdve megérdemelten nyerte meg mérkőzéseit és lett Utánpótlás Magyar Bajnok.

 

Rajtuk kívül dicséret illet mindenkit, aki indult az Országos Bajnokságon, akár éremmel akár érem nélkül zárt, hiszen a legfontosabb az, hogy a fiatalok sportoljanak, és egészségesebbé tegyék mindennapjaikat.

Gratulálok a szervezőknek, hogy egy színvonalas, remek versenyt sikerült lebonyolítani a nagy meleg ellenére!”

 

Zrínyi Miklós értékelése:

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően bizakodva vártuk a Magyar Bajnoki döntőt. Tudtam azt, hogy a srácok, lányok mindent megtesznek a jó szereplés érdekében. Az utánpótlás korú versenyzők nagy része Olasz Attila csoportjában edz. Attila remek munkát végzett a felkészítés során, ami természetesen az eredményekben is meglátszik! Az a néhány sportoló, aki a felnőttekkel együtt készül nagyszerűen szerepelt. Sajnos  a junior lányok mezőnye elég karcsú volt, ezért Ébelle Fruzsina ellenfél hiányában nem is tudott küzdeni! Gózon Ádám, Nardelotti Zoltán remekül küzdöttek mindkét szabályrendszerben a dobogó legfelső fokára állhattak! Az EKBSE pesti csoportjában készülő fiataloknak nem könnyű a helyzetük, hiszen- az esti edzések időpontja miatt - csak néhányan vannak, ezért nehéz a küzdelmet megoldaniuk. Ennek ellenére mindketten dicséretet érdemelnek, hiszen Debre Bence és Legenyei Pintér Noel is a döntőbe verekedte magát. Noel egyenlőre fejet hajtott nagyobb tudású ellenfele előtt, viszont Bence nagyon nagyot küzdött és egy ponttal kikapott, ám a hozzáértők szerint nyernie kellett volna.

Szeptemberben kerül megrendezésre az Utánpótlás Világbajnokság, amire a csapat július elején kezdi meg a felkészülést. Július 20-augusztus 02-ig egy kemény alapozó és küzdelmi edzőtábor, majd augusztus végéig az otthoni edzésmunka vár a gyerekekre. Szeptember elejétől pedig megkezdődik majd a felkészülés hajrája ismét egy edzőtáborral.

Az utazó csapat:

 

Cadet korosztály

 

Engelbrecht Ádám          light-contact      42kg

Balogh Krisztián               light-contact      47kg

Hegyesi Dániel                 light-contact      52kg

Nardelotti Zoltán             light-contact      +69kg

 

Junior korosztály

Ébelle Fruzsina low-kick 52 kg
Rizmayer Norbert Kick-light 57 kg
light-contact 57 kg
Gózon Ádám low-kick 71 kg