A Palába fulladt egy 13 éves fiú
Bulvár
2012. júl. 3.

<p>Egy 13 éves piliscsabai fiú fulladt az esztergomi Palatinus-tóba. A gyermek annak ellenére ment a vízbe, hogy annak természetét nem ismerte és még úszni sem tudott.</p>

A fiú úgy gondolta, itt az alkalom, hogy megtanuljon úszni. Ezzel a szándékkal lépkedett a tó közepe felé az Öböl Beach szabad strandnál. 15 éves barátja is vele tartott, ám ő, amint mellkasát elérte a víz, visszafordult. A 13 éves fiú bátrabb volt és tovább ment, nem sejtve, hogy a tó medre hirtelen mélyülő. Elmerült.

Barátja először a többi fürdőzőtől kért segítséget, de ők nem találták a fiút. Percekkel később már búvárok keresték, akik 10 perc merülést követően a felszínre hozták a gyermek élettelen testét. A helyszínen tartózkodó mentőtiszt egy órán át küzdött a fiú életéért, de már nem tudott segíteni rajta.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja az állampolgárok, szülők és gyermekek figyelmét a szabadtéri fürdőzés veszélyeire. Fürdőzéskor, vízi biciklizéskor, csónakázáskor a gyerekek tartsák be a rendszabályokat. Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt. Kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs illetve szívelégtelenség miatt következik be.

(forrás)