Nőtt a balesetek száma a megyében
2012. jún. 25.

<p>Míg országosan az év első öt hónapjában 5,5 százalékkal csökkent a balesetek száma, Komárom-Esztergom megyében 13 százalékkal több baleset történt, ezért a megyében rendőrség a következő időszakban fokozza a közúti ellenőrzéseket - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.</p>

Léber Gabriella elmondta, a rendőrök a három leggyakoribb baleseti ok, a biztonsági öv be nem kapcsolása, az ittas járművezetés és a gyorshajtás ellenőrzésével igyekeznek jogkövető magatartásra bírni a közlekedőket.
Az összesített statisztikák szerint a halálos balesetek száma 60 százalékkal emelkedett, és kismértékben nőtt az ittasan okozottaké. A korábbi évek kedvező irányú változásai ellenére kiemelkedően sokszor fordult elő baleset a gyalogosok hibájából.
Egyre több a baleset a 81-es, Székesfehérvár-Kisbér-Győr úton, és szintén emelkedett az M1-es autópályán, valamint az 1-es úton.
A Leányvár és Esztergom közötti főútvonalon az első negyedévhez képest kevesebb baleset történt ugyan, de ezeknek a fele halálos kimenetelű volt. Ezt az utat a kisebb forgalomsűrűség, az útburkolat jó minősége és a települések közötti gyalogosforgalom fokozottan veszélyessé teszi.

MTI