Életmentő körzeti megbízottak
2012. jún. 20.

<p>„Ha kell, életem kockáztatásával is” – mondta ki egykor eskütételekor az az esztergomi körzeti megbízott, akit lakástűzhöz riasztottak kedden délelőtt. A rendőr úgy tudta, hogy a Csatai úti házban emberek is tartózkodnak, egy édesanyát és két gyermekét kell kimenteni.</p>

A rendőr nem várt a tűzoltók megérkezéséig, bement a házba, ott azonban senkit sem talált. A tűz során személyi sérülés nem történt, de a rendőrt füstmérgezés miatt megfigyelésre kórházba szállították.

A Tatabánya melletti Tarján községben is rendkívüli helyzettel álltak szembe a körzeti megbízottak kedden. Egy öngyilkosságot kellett megakadályozniuk. Egy 49 éves helybéli férfit kellett háza melléképületének tetejéről lehozniuk.

Bár a férfi nem volt magasan, a földön lévő kövek és vas tárgyak miatt azonban a rendőrök életveszélyesnek ítélték a helyzetet, ezért jobbnak látták, ha szép szó helyett a határozott fellépést választják, ezért felmásztak a férfihoz. Épp ugrani készült, mikor a rendőrök egy gyors mozdulattal visszarántották, majd biztonságba helyezték.

police.hu