Csillogó érmek és öblös kupák az osztrák kick-box versenyről
2012. jún. 19.

<p>Egy héttel az olaszországi Best Fighter világkupa után, és 1 héttel az Utánpótlás Országos Bajnokság Döntője előtt csak egy kis 7 fős Komárom-Esztergom megyei különítmény – 4 versenyző, 1 edző és 2 bíró – vágott neki június 9-én reggel az útnak a határ menti osztrák kisváros, Mattersburg felé, hogy részt vegyen az ASVÖ Junior Challengen.</p>

Az Esztergomi KBSE csapatát Balogh Krisztián és Révész Patrik, míg a nyergesújfalui Zoltek SE csapatát Scheirich Réka és Szabó Z. Dominik képviselte. Edzőként Olasz Attila – az EKBSE Utánpótlás csoportjának edzője – állt a fiatalok mögött

A 230 versenyzőt felvonultató eseményen osztrák, magyar és cseh fiatalok mérték össze tudásukat semi- és light-contact szabályrendszerben. Sajnos a profilunkba vágó light-contact küzdelmeket csak a Cadet 2-es és a Junior korosztály számára rendeztek. A csarnokba lépve máris a mosonmagyaróvári csapatba botlottunk, akikkel később a csapatversenyen közösen el is indultunk, de haladjunk sorban.

Először Balogh Krisztián (C2 -47kg) semi-contact szabályrendszerben lépett tatamira, ahol magabiztos küzdelmet mutatva lett aranyérmes. Ezután light-contact szabályrendszerben is megmérette magát. Az első küzdelmén még érezhető volt, hogy a nem rég véget ért semi-contact meccs más stílusa kicsit megzavarta, azonban a mérkőzés második felére magára talált és végül 3:0 egyhangú pontozásos győzelmet aratott. A korosztály egyik legizgalmasabb és legszorosabb küzdelmét hozta Krisztián súlycsoportjának döntője, ahol a tököli Vigmond Richárddal állt szemben. A két fiú küzdelme végig kiegyenlített volt, de ezúttal Krisztián bizonyult annyival jobbnak, hogy végül az ő kezét emelték megérdemelten a magasba. Tehát Krisztián mérlege egyéniben 2 aranyérem.

Az EKBSE másik versenyzője Révész Patrik (C2 +69 kg) light-contactban állt pástra és kissé álmos kezdés után, magát megemberelve és az edzői utasításokat megfogadva négyszer is fejbe rúgta ellenfelét és jutott a döntőben. A döntőben egy rendkívül szabálytalan ellenféllel került szembe, akit a második menet közepén leléptettek. Így Patrik is a legfényesebb éremmel és egy szép kupával térhetett haza.

A nyergesújfalui Zoltek SE versenyzői közül Schreirich Réka (Junior -60 kg) semi- és light-contactban is tatamira lépett. Réka mindkét szabályrendszerben a döntőbe verekedte magát, ahol azonban mindkétszer az osztrákok reménysége jobbnak bizonyult nála, így 2 ezüstéremmel tért haza.

Szabó Z. Dominik (C2 -63 kg) light-contactban a selejtezőkből magabiztosan jutott a döntőbe, ahol magyar ellenfelével szemben kissé vitatható módon 2:1-es pontozással alulmaradt és ezüstérmes lett.

Végül következtek a csapatküzdelmek. A mosonmagyaróvári csapat kérésére Balogh Krisztián csatlakozott vegyes csapatukhoz, ami remek döntésnek bizonyult. A 4 magyar fiatal fölényesen verte a mezőnyt és a dobogó tetején büszkén emelték magasba a hatalmas kupát.

Összességében a versenyt remek hangulat és kiváló szervezés jellemezte, ráadásul kis csapatunk vidáman és büszkén indult haza, hogy készüljön az első félév utolsó, ámde legfontosabb megmérettetésére, az Utánpótlás OB Döntőjére.

OHN