Csillogó érmek és öblös kupák az osztrák kick-box versenyről

Csillogó érmek és öblös kupák az osztrák kick-box versenyről

2012. 06. 19. 11:39

Egy héttel az olaszországi Best Fighter világkupa után, és 1 héttel az Utánpótlás Országos Bajnokság Döntője előtt csak egy kis 7 fős Komárom-Esztergom megyei különítmény – 4 versenyző, 1 edző és 2 bíró – vágott neki június 9-én reggel az útnak a határ menti osztrák kisváros, Mattersburg felé, hogy részt vegyen az ASVÖ Junior Challengen.

Az Esztergomi KBSE csapatát Balogh Krisztián és Révész Patrik, míg a nyergesújfalui Zoltek SE csapatát Scheirich Réka és Szabó Z. Dominik képviselte. Edzőként Olasz Attila – az EKBSE Utánpótlás csoportjának edzője – állt a fiatalok mögött

A 230 versenyzőt felvonultató eseményen osztrák, magyar és cseh fiatalok mérték össze tudásukat semi- és light-contact szabályrendszerben. Sajnos a profilunkba vágó light-contact küzdelmeket csak a Cadet 2-es és a Junior korosztály számára rendeztek. A csarnokba lépve máris a mosonmagyaróvári csapatba botlottunk, akikkel később a csapatversenyen közösen el is indultunk, de haladjunk sorban.

Először Balogh Krisztián (C2 -47kg) semi-contact szabályrendszerben lépett tatamira, ahol magabiztos küzdelmet mutatva lett aranyérmes. Ezután light-contact szabályrendszerben is megmérette magát. Az első küzdelmén még érezhető volt, hogy a nem rég véget ért semi-contact meccs más stílusa kicsit megzavarta, azonban a mérkőzés második felére magára talált és végül 3:0 egyhangú pontozásos győzelmet aratott. A korosztály egyik legizgalmasabb és legszorosabb küzdelmét hozta Krisztián súlycsoportjának döntője, ahol a tököli Vigmond Richárddal állt szemben. A két fiú küzdelme végig kiegyenlített volt, de ezúttal Krisztián bizonyult annyival jobbnak, hogy végül az ő kezét emelték megérdemelten a magasba. Tehát Krisztián mérlege egyéniben 2 aranyérem.

Az EKBSE másik versenyzője Révész Patrik (C2 +69 kg) light-contactban állt pástra és kissé álmos kezdés után, magát megemberelve és az edzői utasításokat megfogadva négyszer is fejbe rúgta ellenfelét és jutott a döntőben. A döntőben egy rendkívül szabálytalan ellenféllel került szembe, akit a második menet közepén leléptettek. Így Patrik is a legfényesebb éremmel és egy szép kupával térhetett haza.

A nyergesújfalui Zoltek SE versenyzői közül Schreirich Réka (Junior -60 kg) semi- és light-contactban is tatamira lépett. Réka mindkét szabályrendszerben a döntőbe verekedte magát, ahol azonban mindkétszer az osztrákok reménysége jobbnak bizonyult nála, így 2 ezüstéremmel tért haza.

Szabó Z. Dominik (C2 -63 kg) light-contactban a selejtezőkből magabiztosan jutott a döntőbe, ahol magyar ellenfelével szemben kissé vitatható módon 2:1-es pontozással alulmaradt és ezüstérmes lett.

Végül következtek a csapatküzdelmek. A mosonmagyaróvári csapat kérésére Balogh Krisztián csatlakozott vegyes csapatukhoz, ami remek döntésnek bizonyult. A 4 magyar fiatal fölényesen verte a mezőnyt és a dobogó tetején büszkén emelték magasba a hatalmas kupát.

Összességében a versenyt remek hangulat és kiváló szervezés jellemezte, ráadásul kis csapatunk vidáman és büszkén indult haza, hogy készüljön az első félév utolsó, ámde legfontosabb megmérettetésére, az Utánpótlás OB Döntőjére.

OHN

2012. 06. 19. 20:31

Gratulálok!

2012. 06. 19. 18:25

Ilyen nehéz , anyagi helyzetben ezek az eredmények nagyon fényesen csillognak .

A városnak ez az egyedüli egyesülete , aki külföldön reprezentálja a várost .erdményei alapján  VB. EB. VK.

Csak gratulálni tudok, az edzőknek , versenyzőknek .