A képviselő-testület egyetértett a lakbérek csökkentésében

A képviselő-testület egyetértett a lakbérek csökkentésében

2012. 05. 24. 20:58

Mintegy kétórás vita után elfogadta Esztergom képviselő-testülete Tétényi Éva független polgármester előterjesztését a lakbérek csökkentéséről, a vitában Meggyes Tamás korábbi fideszes polgármester a város megmentése érdekében összefogásra szólította fel a testület tagjait.

Meggyes Tamás azt mondta, a testület többségét adó Fidesz-KDNP-frakció gesztusként megszavazza a lakbércsökkentést, de csak akkor, "ha az ellenzék feladja a politikai versengést". A volt polgármester szerint a városra leselkedő legnagyobb veszély a csaknem egymilliárdos hiány, amelyet az állam követel Esztergomtól az átvett intézmények városi finanszírozására.
"A következő hetekben a tevékenységünknek csak akkor lehet bármilyen értelme, ha az ajtóban letesszük pártfelszerelésünket és keleti módra, mezítláb bejövünk ide, egyforma emberként" - mondta Meggyes Tamás, aki hozzátette, "pár hét múlva mindenki el lesz keseredve, ha nem tudjuk visszaszerezni ezt a pénzt, és mi leszünk érte a felelősek. Ha nem fogunk össze, (...) semmi nem fog sikerülni és közösen fogunk megsemmisülni".
A volt polgármester hozzátette, nincs teljesen meggyőződve a lakbérek csökkentésének értelméről, amikor összesen a bérleti díj 4 százaléka folyik be. Úgy vélte, a város helyzetében fontos, ha valahol bevételről mondanak le, azt máshol be kell szedni.
Meggyes Tamás kijelentette, a város 2012-es költségvetését egy olyan 1,1 milliárdos bevétel képezi, amely csak papíron létezik és az egyensúly miatt állították be a könyvelésbe. "Ennek az elfogadását nem is lett volna szabad megszavazni. Én ebben nem vettem részt, de ennek a problémának a megoldását meg kell találni" - tette hozzá a volt városvezető.
Tétényi Éva független polgármester a vitában elmondta, augusztusra 900 millió forintos hiánnyal számolnak. "Abban a tervezetben, amit most készítünk, bizony megszorítások is lesznek. Szükség lesz az együttműködésre" - hangsúlyozta.
A képviselők a 2012-es költségvetést is megvitatták, de az ügyben a döntést a következő ülésre, május 31-re  napolták el. Meggyes Tamás elmondta, akkor szeretne szólni arról, miként lehetne a várostól az állam által elvont 1,1 milliárd forint kérdését megoldani.

MTI

2012. 05. 26. 9:36

Ő is csak hálából, amiért a adó svindliben bukott sógornőt a város pénzéből finanszírozta, és bújtatta az adóhatóság elől!

2012. 05. 25. 20:32

Egy átlátszó nagy tatkika volt az egész! Meggyes az ülés előtt "eligazítást" tartott. 50 napirendből 30-at levetetett,amiről beszélni kellett volna,a többit pedig jópofán végigaludták.Igaz, Ő már sosem lesz országgyűlési képviselő,sem testületi tag,de amig hatalmon vannak,szét akarják verni a "csőcseléket"és Mindenkit akik az útjukban állnak. Erre használják a főnökei.Esztegom "seprőjének".

 

 

 

 

 

 

2012. 05. 25. 20:19

Meggyes már nem lesz Esztergom országgyűlési képviselője többet. Megbukott. Helyette a Fidesz dr. Völner Pált indítja.

Most Meggyes megpróbál a polgármester jelöltségbe kapaszkodni, ezért ez a nagy arc-váltás.

 

HITELTELEN EMBER!!! Már senki sem hisz neki, talán csak Kövér László áll még megette...

2012. 05. 25. 17:04

Meggyes eddigi tevékenységével, viselkedésével stb. sikerült elérnie, hogy egyetlen szavát sem hiszem már el. Erre mondják: politikai hulla

(Emberileg nem minősítem, bár határozott véleményem van)

Vigyázzatok!

2012. 05. 25. 14:26

Meggyes talán most jött ki a zártosztályról,vagy most viszik majd vissza? Hát idáig nem voltak össze fogva?Ki akadályozta a normális /kinek mi a normális/ VÁROS érdekét

képviselni, korekten segíteni a legjobb tudása szerint.....? SUNYI KÉTSZINŰ ALAK!!!!! MÉLTATLAN KÉPVISELŐNEK.

2012. 05. 25. 11:25

Hogy is írtam pár napja?

Ti most azt akarjátok, hogy titeket szépen lassan ebben a történetben a potenciális megoldásként lássanak egyre többen (kemény egy munka ezt elérni), ehhez pedig ezeket a rossz beidegződéseket le kell vetkőzni.

A másik ok, ami miatt ne mondjátok ezt: az adósságrendezés Tétényiről szól. Ti meg nem akartok Tétényiről beszélni, értve vagyok? Hallottátok, hogy a negatív reklám is reklám - a folytonos felemlegetéssel folyamatos megerősítést adtok azoknak, akiket 2010-ig szavazóként elvesztettettek. Újra fel kell építeni a Fidesz esztergomi imidzsét, fel kell építeni a saját imidzseteket, mert jelenleg lófaszimidzsetek van a városban

Giró-Szász/Strategopolis bekaphassa...

2012. 05. 25. 7:42

Tudat alatt magam sem hiszek a javulásban! És talán az is igaz lehet, hogy a stilusváltás egy új választás lehetőségének a realitása miatt van! És amint tudjuk, a népek egy része, még mindig hisz a fidesznek ill, Esztergomban is sokan favorizálják Meggyest, elég ha néhány meaculpát mond, mellé meg kienged pár csepp krokodil könnyet! Nagy szinjátékos mondta rá egyszer valaki, ami sokkal inkább elővigyázatosságra kell, hogy intsen mindenkit! És nagyon kell figyelni amikor józan hangokat hallunk tőle, mert ha a keze hátul van akkor abban biztos, hogy gyilok rejtezik!

2012. 05. 25. 6:45

Bocsánatot kérek a sakáltól, hiénát akartam írni!

2012. 05. 25. 6:44

Csoda történt, vagy valami más? Meggyesben kialudt a bosszúállás tüze? A kezdetektől ezt az irányt kelett volna követnie és a város különbül nézne ki mint most! De jobb későn mint soha! Mondom ezt úgy, hogy tudom, kutyából nem lesz szalonna, és a sakál soha sem fog füvet enni, legfeljebb ha túlzabálta magát!