Nagyköveti látogatás Esztergomban
2012. máj. 22.

<p>2012. május 21-én Izrael állam nagykövete, Ilan Mor látogatást tett Esztergomban, ahol többek között a város független polgármesterével, Tétényi Évával is találkozott.</p>

A több mint egyórás zártkörű megbeszélésen szó esett a jövőbeni kapcsolatokról, valamint a 2012-es világörökségi év kapcsán a kiemelt kulturális és egyetemes értékek megőrzéséről.

 

Frissítés:

 

Ilan Mor Izrael Állam budapesti nagykövete Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek meghívására 2012. május 21-én Esztergomba látogatott.
A találkozó alatt szó esett az Izraelben megrendezésre kerülő 2012-es Érseki Találkozóról, a katolikusok és a magyarországi zsidó közösségek, illetve Magyarország és Izrael kapcsolatáról.
Megállapodtak abban, hogy a jövőben továbbra is támogatják azokat a párbeszédeket, találkozókat, amelyek előmozdítják a toleranciát és megértést a keresztények és a zsidó közösségek, testvérek között.
Ezért jövőre egy konferenciát szeretnének közösen szervezni „Nostra Aetate 50 éve” címmel, amely hozzájárul ahhoz, hogy a keresztény és a zsidó közösségek megértsék és elfogadják egymást szerte a világon.
A nagykövetet a bíboros úr vezette körbe a bazilikában, majd megtekintették a kincstárat, az urna temetőt és a keresztény múzeumot.
Ilan Mor biztosította az érsek urat, hogy mindig szívesen látott vendég a nagykövetségen és Izraelben egyaránt. Külön köszönetét fejezte ki a nagyszerű és szeretetteljes fogadtatásért és vendéglátásért.

 

Forrás:  Izrael Állam budapesti Nagykövetségének hivatalos Facebook oldala