A sárga ház átka

A sárga ház átka

Törölt felhasználó #43
2012. 05. 14. 15:50

Valami nincs rendben a Vak Bottyán-palota ma esztergomi városházaként funkcionáló épülete környékén. Féltem már az udvarára száműzött póni méretű lovat is, ugyanis aki oda bekerül, annak előbb vagy utóbb mindenféle problémái adódnak. Mentálisan.

Nem egészen értettem annakidején, amikor Tétényi mentális akadályozatásra hivatkozva nem tartott testületi üléseket, hogy az valójában mi a fene is lehet? Az ember gondolatai ilyenkor cikáznak, de persze, mivel első a bizalom - meg hát mégsem Meggyes Tamásról van szó, aki enyhénszólva is fura tüneteket produkált hatalomközeli állapotban, majd attól távolodva mégfurábbakat - próbáltam elhessegetni magamtól a rossz feltételezéseket.

Bár többször hittem már, hogy a Tétényi közeli kommunikáció elérte a mélypontot - lásd: önnönmagunk lezsandárkozása, majd a máglyahalál mártíromságának ötletének elvetése után már nehéz volt hová süllyedni. Az MTI hírként felröppenő "maelsétálunkmegnézniadunavízállását" bejelentés is eltörpül amellett, amit a mai Népszabadság Online híréből megtudtunk.

Tétényi Éva egyre jobban néz ki. Ezt nem az elfogult, vagy esetleg plátói szerelemben szenvedő újságíró állítja, hanem idézetként Esztergom polgármesterének, Tétényi Évának szájából hangzik el.

Csak állok és bámulok. És nem hiszem el. Meggyessel a sötét erők karaktergyilkos lejárató kampánya végzett, ma pedig elértünk oda, hogy elmondhatjuk: Tétényi Éva lejárató kampányba kezdett Tétényi Éva ellen.

És nem elég, hogy Tétényi szebb lett, mert egész egyszerűen drágakővé vált. Smaragd. Mentálisan akadályoztatott smaragd. És kőkeménynek tartják. De ki? És miért?
Mire fel ez az önbizalom? Mi mutatja a keménységet? Történt bármi, ami előre vitte volna a várost?

Nagyon kérem, hogy az adósságrendezésre ne hivatkozzon itt most senki. Való igaz, hogy irgalmatlanul nagy volt a másik zseni által felhalmozott hiány, de azzal, hogy a Fidesz frakció áldásos egyezségével sikerült 35 évre eltolni a kifizetéseket (persze 100 százalékon, kamatokkal) kétvállra került a város.

A 26 milliárdos adóssághalmaz egy elenyésző része volt csak a 90 napon túli tartozás. A Tétényi-féle kommunikáció 1,4 milliárdos lejárt számlája pedig nem jelentettette azt, hogy mindez az indoka annak, hogy elinduljon az adósságrendezés folyamata.

Természetesen a törvény szavát betartva indokolt volt az adósságrendezés elindítása, és Tétényi is erre hivatkozik folyamatosan, hogy nem tehetett mást. Azonban a figyelmes szemlélő némi kettős mércét vélhet felfedezni ezekben a szavakban. A mi kőkemény smaragdunk a következőket nyilatkozza a NOL-nak:

"De ez nem úri passzió a részemről, csupán nem adom a nevem olyan döntésekhez, amelyek jogszabályellenesek" - arra a felvetésre, hogy a testület által elfogadott határozatokat és rendeleteket nem írja alá, ha úgy gondolja, hogy azok nem törvényesek.

Pedig épp ahogy az adósságrendezés elindításakor, úgy a testület által elfogadott rendeletek és határozatok aláírásakor sincs mérlegelési lehetősége a polgármesternek. Meg kell tennie amit a törvény előír.

Miképp lehet megmagyarázni azt, hogy van amikor számít a törvény betűje és van amikor nem?

Tétényi a cikkben elismeri, hogy eddig nem sikerült látványos eredményeket felmutatnia. Én úgy fogalmaznék, hogy semmi eredményt nem sikerült felmutatni.
Vicces ám felháborító dolog arra hivatkozni, hogy nyár végére elkészül Tétényi saját reorganizációs terve. Hosszú hónapok óta tudható volt, hogy a fideszesek által elfogadott reorganizációs rendelet nem fogja kiállni a törvényesség próbáját. Mi az ami az elmúlt időszakban megakadályozta Tétényit, hogy kidolgozza az alternatív megoldást? A nyár vége még igencsak messze van. Az elmúlt hónapokban pedig nem történt semmi. Az idő megy, a város pedig pusztul.

A szemben álló feleket sajnos mindez nem érdekli. Véget nem érő sajtónyilatkozat háború az, ami a két oldalon álló embereket élteti. Mindkét félnek kell egy ellenfél, ami ellen harcolhat. Ebből élnek. Amíg a cirkusz tart, addig van esélyük arra, hogy a tűz közelében maradjanak. Azonban 2014-ben a ma is már csak pislákoló tűz minden résztvevő számára ki fog aludni. Ezzel a mentalitással nem lehet elvezetni egy várost. Sem polgármesterként, sem pedig képviselőként. A néhány józanabbul gondolkodó, kompromisszumkészebb képviselőt pedig saját gyávaságuk és hamis megfelelni akarásuk fog végleg kiírni az esztergomi történelemből.

Pedig lenne mit tenni. A vezetőknek is és a városházán szenvedő beosztottaknak is.

Sajnálatos, hogy a mai napig azon kell morgolódni, amin kénytelenek voltunk a Meggyes-korszakban is. Példaként hoznám fel az Üvegzseb kimutatások nyilvánosságát és a határozatok és rendeletek elérhetőségét. E helyett azonban megtudhattuk, hogy a beosztottak „Nagyon-nagyon hiányoztál" feliratú transzparensekkel kedveskednek a vezetőjüknek. Van aki szerint ez normális? Persze nem muszájból, hanem egyszerű szeretetből.

Ez egy ilyen város. Szerette Meggyest is, pedig rossz irányba kormányozta azt a hajót, amelyből kihúzta a fagydugót Tétényi, akit ez a város természetesen szeret. A hajó meg süllyed.

A szeretet meg olyan dolog, hogy elhiszi mindenki, aki el akarja hinni.  Hisz az elbaltázott népszavazáson az igenek száma megegyezett Tétényi szavazóival. Steindl Balázst tudnám idézni, a 2010-es nagy koppról ezt nyilatkozza: "Egy hónappal a voksolás előtt még semmi sem látszott a későbbi súlyos vereségből, az akkori helyi közvélemény-kutatás szerint Meggyes Tamás nagy fölénnyel vezetett a kihívója előtt".

Meggyes Tamás ma már egy senki a politikai életben. Tétényi pedig úgy érzi: "most jön el az igazi nagy vezetői korszaka".

A nol.hu cikke itt olvasható: http://nol.hu/lap/hetvege/20120512-felporog_a_smaragd

Törölt felhasználó #43

2012. 06. 07. 22:20

Mikor jönnek már rá a játékosok, hogy ha nem lesz Meggyes, nem lesz Tétényi sem? A két "főszereplő" egymást élteti. Egymásból szerzik az "energiát". Egymás nélkül nullák lennének. Ha a Fidesz szabadulni akar Tétényitől, szabaduljon meg Meggyestől. Rohadt egyszerű.

2012. 05. 29. 11:38
Kui Rózsa csatlakozott a portálhoz
2009.05.10., 14:59

"Megdöbbentő interjú Kui Rózsával, Meggyes Tamás polgármester feleségével - I. rész"

Bejó Gábor,2009.06.03. 13:33

"Kui Rózsa sajtóközleménye

2009.06.07. 19:42"
"2009.06.26. 15:35(Szeretgom)

„Megcsalt, bántalmazott” Kitálal a fideszes polgármester felesége"(Atv)

"Botrány: összeverte szoptatás közben feleségét a polgármester!"(STOP)

 

2009. júniusa, a teljesség igénye nélkül-Szeretgom,-Atv,-Stop,-stb.....hmmmm

 

2012. 05. 24. 12:18

"ketrecharc"...Beteges jövőkép? Hatalom féltés? Fakul a "smaragd csillogása", Jean D" Arc nem halt "máglya halált" (nem lett mártír?). Víziók, és ellenség kép "festés" folytatása,immár Völner személyében.Folytatva,  Lukács és Winkfein "elvtársak"közös sajtó közleményét, "függetlenül"?!

-"minden csak a hatáskörétől megfosztott új polgármester hibája, és csak Völner Pál mentheti meg a várost."

-"Ha Völner Meggyes taktikáját folytatja, aki személyes bosszúból bünteti a városban élő 30 000 polgárt, akkor ő sem különb nála, és az országos Fidesz vezetés eddig is egyetértett Meggyes Tamás módszereivel." :(((((((

Biztos, hogy Esztergomért, Esztergom lakóiért teszi, amit tesz? (tudom költői)

 

 

2012. 05. 24. 6:54

A lehullott koncokból meg szépen gyarapodtak Meggyes csatlósai is. (Lásd Széchenyi tér üzletei, lakásai, Strigoniumon keresztül a felügyelő bizottságok tagjai, vezetői és az egyéb kiszolgáló cégek, stb.)

2012. 05. 24. 0:32

És tudod azért nem igazságos például a bankok 100%-os kielégítése, mert ezzel az összes kockázatot rávarrták a város nyakára. Holott a bank azért ad kamatra kölcsönt, mert abba bizony a kockázat is bele van árazva, hogy azt a kölcsönt a büdös életben nem kapja vissza. Hidd el, be volt árazva Esztergom kölcsöneibe az, hogy a bank ezeken bukhat is. Hát hogyan fizethettünk volna máshogy ki 848 millió forint kamatot a Raiffeisennek egy 2004-es 1,6 milliárdos hitelügyletre? A felvett tőke több, mint 50%-t kifizetni kamatként???

2012. 05. 23. 14:39

Ja, meg kihagytam, hogy közvetlenül a Szeretgom elleni hadjáratra sacc/kb 3x annyit költött az Önkormányzat, mint amennyiért BÁRMIKOR eladtam volna nekik az egészet:). Szóval ennyit a realitásokról.

2012. 05. 21. 19:31

Áááááá, ő nem lehet Petro, Mark Twain idézetek nincsenek.   :)

2012. 05. 21. 19:13

Jánosnak: Ezek szerint nincs meg.... ? :)

 

Amúgy meg: Viszont végre újra itt van Petró!  Valami bűzlik Dániában.... :)))))))

Törölt felhasználó #3155

2012. 05. 21. 16:02

Meggyes meg a vezetői képesség! Jó, nagyon jó!

Röhej.

2012. 05. 21. 8:16

Nem kekeckedni akarok, de nincs az a nő, aki 30 kilót fogy és nem cseréli le a profilképét.:-))))))))))

2012. 05. 20. 22:39

Valamit még hozzátennék a cikkhez. Bár szerencsétlenül nárcisztikusra sikerült Évának az a kijelentése, hogy egyre jobban néz ki, vagy mi, de tény, hogy mostmár kevésbé naivás képek készülnek róla, mint anno, és ő szerintem csak erre akart rámutatni. (Amúgy rólam is a kampányidőszakban készült az itt látható profilképem, ma már 30 kilóval kevesebb vagyok, és szintén egyre jobban nézek ki. :)

2012. 05. 20. 10:45

Minden csak annyira érint, amennyire engeded, hogy érintsen.

???????????????????

A héten egyik reggelre valaki fáradtolajat locsolt szét a piacon (hogy törne le a keze!), másnap három túrista kér útbaigazítást (nagyon kellet gondolkodnom, hogy merre ne küldjem), szerdán inkább a tér kikerülésével ajánlott navigálni az idegeneket a bíróság "ingyenes jogtanácsadási nap igénybevevő tömeg" miatt, hét végére lapátolni (mit lapátolni, dózerolni) lehet a sátor alól szétszórt szilveszteri (!) hulladékot. Igaz, a tér páros számú oldalára "söpör" mindent a szél, így (talán) csak a posta oldalán lakókat nem érinti.

2012. 05. 19. 11:06

Minden csak annyira érint, amennyire engeded, hogy érintsen.

2012. 05. 19. 7:24

Városunkban nagyon nehéz "kívül állónak" mutatkozni, hiszen így vagy úgy, de mindenkit érintenek a képviselő (?) testület által megszavazott rendeletek!

2012. 05. 18. 12:43

Sőt, úgy talál igazán.

2012. 05. 18. 12:31

Szerencsénkre, ha az ember egyik politikai szektához sem kíván tartozni Esztergomban, mert hiányzik belőle az ehhez szükséges alázat, lelki készség, anyagi kényszer vagy szentimentális áhitat, akkor is talál magának jó társaságot.

2012. 05. 17. 19:57

Jöhetne már az a viccbéli csősz...

2012. 05. 16. 23:03

Zavar, hogy nem tudni, hogy a polgármester asszony tervez-e országos politikai pályát. Ha igen, akkor lehet, hogy elég sok rajongóját itt hagyja a légüres térben, és ők nagyon pórul fognak járni. Ha pedig nem tervez ilyet, és ez csak a fidesz által terjesztett pleyka, akkor legalább cáfolni kellene. Ez itt van a levegőben a TG-cikk óta. Nem tartom kizártnak, hogy ambíciói vannak, de hasznos lenne, ha már valami konkrét választ hallanánk tőle, például, amikor legközelebb előjön ezzel a témával egy riporter valamelyik tévénél.

2012. 05. 16. 18:58

Hát igen, a testületen belül 1 szavazattal nem sokra ment Éva. Közeledik a 2014-es választás, hol van mögüle a csapat? Kik fognak elindulni a körzetekben? Éva kiket épített fel maga mellé az elmúlt két évben (amíg lehetett)? Úgy gondolja, hogy majd a választás pillanatában válogathat a jelöltekből, vagy a testületbe bejutottakból? Mi lesz, ha hasonló lesz a felállás (többségben a fidesz)? Vagy a fidesszel gondolja a jövőt?

Vagy csak polgármesterség (1 szavazat) fog számítani, a Meggyes féle színpad? Vagy nem is indul el a következő választáson? Egyáltalán mi a terve Évának? Mi lesz 2014-ben Esztergommal?

Törölt felhasználó #3155

2012. 05. 16. 18:21

Azt azonban el kell ismerni, hogy amennyiben nem indul a választásokon, most Meggyes Tamás lenne a polgármester

Nem, ezt nem kell elismerni. Tucatnyian nyaggattak, hogy vállaljam el a jelöltséget. Az volt a válaszom mindenkinek, hogy csak akkor, ha július végéig nem találnak senki mást, aki elvállalja. Aztán lett, aki elvállalta, és ez minden szempontból megkönnyebbülés volt (igen, önző voltam, mert 31 évesen nem szívesen feleztem volna le a havi nettót, amiből építeni kell az életemet, márpedig a polgármestert azon túl, hogy agyba-főbe szopatják, még csak meg sem fizetik rendesen), és tök lelkesen meg örömmel vettünk részt a kampányban mellette, és tettük mögé a Szeretgom brand-et. A mai eszemmel néha már bánom, hogy vakon beleugrottunk az első önjelöltbe - azok, akik akkor szívvel-lélekkel ingyen csinálták a Tétényi kampányt, kreatívokat, azoknak egy jelentős része (nem mindenki persze, ezt nem állítom) ha le nem is tagadná (bár olyan is van), de erősen sajnálja ugyanezt.

Smaragd hívő tudattal bizonyára nehéz ezt feldolgozni, de akkor is ez van.

Nem tetszik, hogy kultusz épül város helyett.

Nem tetszik, hogy értelmes, vállalható kompromisszumok helyett szándékos árokmélyítés folyik.

Nem tetszik, hogy leszalámizódtak az emlegetett kampányrésztvevők.

Nem tetszik, hogy nincsenek kiküldve, újabb előfordulás esetén kitiltva az ülésteremből a rendbontók.

Nem tetszik, hogy cirkusz van értelmes politizálás helyett. És most már azért egyre többször kettőn áll ez a vásár.

Nem tetszik, hogy az a hivatkozási alap, hogy "de legalább nem Meggyes Tamás". Ez sokunknak már kevés.

Nem tetszik, hogy az elmúlt 10 év feltárása helyett csak a maszatolás folyik, hogy Tétényi oldaláról lénygeében zéró erőforrás lett ráfektetve arra, hogy végigtúrjanak minden fellelhető iratot és ügyet, ami a Meggyes korszakban problémás lehetett, és ezt annak rendje és módja szerint fegyverként használják ebben a "villámháború is lehetett volna belőle, de állóháború lett" konfliktusban.

Meg még sajnos sokáig tudnám sorolni mi nem tetszik.

Ja, és nem tetszik, hogy névtelen alakok szólnak be, hogy hogy merem leírni, ha nem tetszik. Egy kicsit túl sokat sz.ptam az elmúlt 4-5 évben Esztergom miatt azért, hogy ezt el kelljen viselnem.

Kiegészítés: nem beszólni kell mindezért nekem, hanem változtatni a fenti dolgokon. És akkor majd tetszeni fog talán.