Gyorsan elfogták a tolvajbandát
Bulvár
2012. máj. 11.

<p>Több bűncselekmény elkövetésével gyanúsít az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 3 esztergomi fiatalembert és egy esztergomi nőt. Egy május 9-i eset kapcsán kerültek ismét a hatóság látókörébe. A gyors nyomozás és az alapos adatgyűjtés vezette szinte azonnal eredményre a nyomozókat, akik pár óra alatt elfogták az elkövetőket.</p>

Vérző kézzel lépett be lakásába egy 29 éves esztergomi nő. Egy lakatlan lakás ablakát törte be, akkor sérült meg a keze. Miután ellátta sebeit a nála lévő 19, 21 és 22 éves esztergomi fiatalemberek társaságában visszament az üresen álló lakáshoz és az ablakon bemászva onnan különféle tárgyakat tulajdonítottak el. Ezeket később, a nő lakásán történt házkutatás során megtalálták a nyomozók.

A fenti eset mellett május 10-én egy másik, nagyobb értékű lopásról is bejelentést tettek az Esztergomi Rendőrkapitányságon. Egy családi ház udvaráról, illetve garázsából vittek el egy segéd-motorkerékpárt, bukósisakot és 3 db kerékpárt, mintegy fél millió forint értékben. A helyszíneken rögzített nyomok alapján a nyomozók feltételezték, hogy a fenti lakásbetörésen túl a másikhoz is köze lehetett az őrizetbe vett csapatnak. A rendőröknek ezúttal sem csalt a szimata, a fiúk mindkét bűncselekmény elkövetését elismerték.

A gyanúsítottak közül ketten bűntettet előéletűek. A 21 évessel szemben 10 eljárás van folyamatban például jármű önkényes elvétele, csalás, lopás, garázdaság elkövetése miatt.  22 éves társa 5 alkalommal volt büntetve elsősorban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése, illetve kábítószerrel visszaélés vétség miatt. Jelenleg 8 eljárás van folyamatban ellene betöréses lopások és orgazdaság, zaklatás, kábítószerrel visszaélés miatt. A harmadik, egy 19 éves esztergomi fiatalember ez idáig bűnetlen előéletű, de nem sokáig. Ellene garázdaság miatt folyik eljárás, illetve a május 9-én elkövetett bűncselekmények miatt betöréses lopással is gyanúsítja az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A csapat női tagja gyanúsítottként most járt először az Esztergomi Rendőrkapitányságon.  Kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett betöréses lopás miatt indult ellene eljárás.

police.hu

(forrás)