Egy fényesebb jövőért - Napos Napok kampány Magyarországon
Környezetünk
2012. máj. 4.

<p><strong>Idén májusban is megrendezésre kerül az Európai Solar Days nemzetközi kampánynap (<span><a href="http://www.solardays.eu/" target="_blank">www.solardays.eu</a></span>), melyen térségünkből az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület és a József Attila Általános Iskola is részt vesz. </strong></p>

A szervezők május 5 és 12 között minden évben arra ösztönzik az önkormányzati, a magán és a civil szektor tagjait, hogy szervezzenek napenergiát népszerűsítő rendezvényeket hazánkban. A kampánynapra mindazok csatlakozását várják, akik fontosnak tartják a napenergiában rejlő lehetőségek minél szélesebb körű elterjesztését, és ismeretségi köreik aktivizálásával hozzájárulhatnak a kampány kiszélesítéséhez.

A kampány nem szab kereteket: bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre sor kerülhet, amely megfelel a kampány célkitűzésének. A rendezvények megtekintésére és az esetleges regisztrációra www.naposnapok.hu honlap felületén kerül sor.

„Közelebb hozzuk a Napot” – Két program térségünkből

Esztergomban és környékén május 5-12 között zajló események része lesz egy napenergiás előadássorozat, melyen az esztergomi, Ökoiskola címmel rendelkező József Attila Általános Iskola diákjai vesznek részt. Ezen kívül a diákok számára különböző „Nappal” kapcsolatos iskolai programok is megszervezésre kerülnek: napközis tanulók vesznek részt a napos dekorációk elkészítésében, szakkörösök végzik a díszítést, technika órán mindenki napirendre tűzi a napenergia hasznosítását, felső tagozaton tanórákon tovább bővítik az ismereteiket ebben a témakörben

A Napos Napok kampány részeként az Esztergom-búbánatvölgyben található Ökoházban is nyílt napot hirdetnek a szervezők. A nyílt nap időpontja május 12. (szerda), 14:00 – 17: 00 óra. A nyílt napra előzetesen jelentkezni az info@kornyezetkultura.hu email címen (név és telefonszám megadásával), valamint telefonon lehetséges a 33/400-150-es elérhetőségen. A turnusok 3 időpontban indulnak, 14:00, 15:00 és 16:00 órai kezdettel. Az Ökoházban tárlatvezetés segítségével járhatják körbe és tekinthetik meg a látogatók az környezettudatos berendezéseket és a megújuló energiaforrásokat népszerűsítő családi házat.

Népszerűsítsük együtt a napenergia előnyeit!

Amennyiben szeretnék mások is népszerűsíteni a napenergiát, csatlakozhat hozzánk és a Napos Napok kampánysorozatunkhoz, amely 2012. május 5-12 között kerül megrendezésre. Nincs más dolga, mint megtervezni és megszervezni a kívánt eseményt és regisztrálni honlapunkon: www.naposnapok.hu. Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata többféle módon is támogatja a helyi eseményeket. A szervezőknek idén is a rendezvény logójával ellátott kampányeszközöket biztosítunk (plakátok, leporellók, pólók, lufik, vászonszatyrok).

Esztergom, 2012. május 2.

Horváth Zoltán
Esztergomi Környezetkultúra Egyesület
33/400-150www.renergia.hu

(forrás)