Ivanov: bírságoljanak a rendőrök, hogy féljenek az emberek
2012. ápr. 27.

<p><span>Esztergom képviselő-testülete - öt fideszes képviselő tartózkodásával - nem fogadta el a városi rendőrkapitány tavalyi évről szóló beszámolóját. A pénteki testületi ülés első napirendi pontjáról egyórás, személyeskedő vita után szavazott a testület.</span></p>

Ivanov Mihály (Fidesz), az illetékes bizottság elnöke számos kifogást hozott fel a rendőrség munkájával kapcsolatban.

Tétényi Éva független polgármester az elhangzottakból kiemelte, hogy a bizottság szerint a rendőröknek "azért kellene bírságolniuk, hogy féljenek az emberek", majd felolvasta a bizottság névsorát. Ivanov Mihály és Tétényi Éva beszéde alatt a 15 fős hallgatóság, tapssal, közbeszólásokkal, táblák felmutatásával fejezte ki véleményét.

Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője hozzászólásában azt mondta, hogy Tétényi Éva támogatói folyamatosan zavarják a testület munkáját, ezért a következő testületi ülésen kezdeményezik, hogy csak a televízió lehessen jelen.

Kálmán Sándor (Fidesz) közölte, a bizottság tagjainak felsorolásával a polgármester pellengérre állítja a képviselőket. "Ön különösen jól élezi a helyzetet. Ennek a cirkusznak ön a porondmestere, és a hívei időre hozzák a tapsokat és a beszólásokat" - mondta a képviselő.

Ezután a testület három igen és egy nem szavazattal, öt tartózkodás mellett nem fogadta el a rendőrkapitány beszámolóját.

A szavazás után Tétényi Éva elnézést kért a rendőrkapitánytól a testület viselkedéséért. Ezt a fideszes képviselők kikérték maguknak, mondván, hogy a polgármesternek erre csak akkor van joga, ha a testület megszavazza.

A polgármester röviddel a szavazás után félbeszakította az ülést, Esztergom-Kertvárosban ugyanis egy 100 kilós bombát találtak, és összehívta a helyi védelmi bizottságot, mert ezernél több embert kell kitelepíteni.

(MTI)