Tétényi Éva múltja

Tétényi Éva múltja

2012. 04. 21. 23:20

A hiteles tájékoztatásért emelem fel a hangom, és azonnali sajtó helyreigazítást kérek a Magyar Nemzet Online-tól. A mai napon megjelentetett írás alapot adhat a jóhírnév besározására, mivel egyoldalúan, és nem teljes körűen ad tájékoztatást az Archicon stúdió szakértői munkájáról.

A szakmai függetlenségért és a szakértők becsületének megőrzéséért ragadok tollat, és közlöm, hogy Tétényi Éva, mint építész, településtervező, műemlékvédelmi szakmérnök, városépítő- és városgazdasági szakmérnök szerződéses kapcsolatban állt Riz Levente (FIDESZ) vezette, XVII. kerület – Rákosmente Önkormányzatával, továbbá tagja a győri Borkai Zsolt (FIDESZ) polgármester által felkért tervtanácsnak. Büszke vagyok arra, hogy a VI. kerület - Terézvárosban Farkas György (FIDESZ) polgármestersége alatt főépítészként, az idén 10 éves Andrássy út világörökségi programot dolgoztam ki, sőt az érintett kerületek MSZP-s, SZDSZ-es városvezetőivel rendszeresen konzultáltam, valamint a védett terület Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármestersége idején nyerte el a kiemelkedő rangot. Ebben az összefüggésben segítettem Weinek Leonárd (SZDSZ) XIV. kerület - Zugló polgármesterének is.

Sőt Esztergomban Meggyes Tamás (FIDESZ) világörökségi szakértője voltam évekig, és jelenleg az Esztergom-Nyergesújfalu kistérség elnökeként a „Limes” világörökségi program térségi kezelési tervét állítjuk össze. Folytatva a sort a fideszes vezetésű Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat részéről napi munkakapcsolatban álltam Firtl Mátyás (FIDESZ-KDNP) alelnökkel, és a megyei főépítészi munkát Szakács Imre (FIDESZ) elnök úr ajánlásával fogadtam el. A Kormányzati Negyed bíráló bizottsági tagságát pedig a Magyar Építész Kamara főtitkáraként láttam el. Verók István (MSZP) terézvárosi polgármestersége alatt hagytam el a Fővárost, mert nem voltam hajlandó kiszolgálni a túlzó befektetői igényeket. Legutóbb pedig Tarlós István főpolgármester kulturális városfejlesztési koncepciójának kialakításában, és a világörökségi törvény előkészítésében vettem részt.

Mindezeket figyelembe véve határozottan visszautasítom, hogy jelenlegi polgármesteri tevékenységemet a köztisztviselőként és szakértőként végzett munkámmal összemossák. Kiállok a szakmai függetlenségért és a szakértők becsületéért, hiszen a megalapozó tanulmányoknak, tanácsoknak nem politikai, hanem minden esetben tudományos alapja kell, hogy legyen. Gondolom, hogy ilyen okból döntött úgy az Országgyűlés, (Országgyűlés 35/2010. (IV. 18.) OGY határozata a 2012. év világörökség éveként történő megünnepléséről)  hogy 2012 a világörökség éve lesz Magyarországon, és nem az én kedvemért nyilvánította azzá.Tétényi Éva

Esztergom, 2012. április 21.

2012. 04. 23. 14:52

 

Gratulálok ! Uccu-neki a közélet felé, támogatni fogjuk, ha majd a városban megtapasztajuk  ezen törekvések tisztaságát. Egy kikötés felmerül, ne messziről jött emberek            legyenek, mivel a messziről jött ember azt mond, amit akar.

" Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
ugy érdemes."

2012. 04. 23. 11:49

Nehéz ügy ez. Az elmúlt 2 évben egy lakást vettem abból a pénzből, amit úgy kerestem, hogy al-al-alvállalkozóként végső soron azért csak az államnak fejlesztettünk egy szoftvert (egy a 80-as évek óta szinte változatlan formában használt, DOS-os/Clipper-es alkalmazást cseréltünk le egy interneten át működő rendszerre). Elég ideges lennék, ha holnapután valamelyik random újság arról cikkezne, hogy ejnye a cserépjani is mutyizott, mert tudom, hogy szakmailag világszinvonalút tettünk le az asztalra (ráadásul úgy, hogy egy amerikai ügyfelemet tettem akkor zárójelbe, aki pedig még magasabb napidíjat is fizetett, mint amennyit így al-al-alvállalkozóként kaptam), bármikor termékesíthető és a világpiacon eladható cucc lenne az, amit kifejlesztettünk (ha lenne piaca a pénzügyi/költségvetési beszámolókészítő szoftvereknek). Persze a mai eszemmel már tudom, hogy ilyenkor az ember akkor jár jól, ha csak legyint egyet, megfogadja, hogy azt a sajtóorgánumot még fenéktörlésre se fogja az életben használni és a karaván halad, kutya ugat szellemében nem foglalkozik a dologgal, pláne nem önt rá még egy lapáttal.

2012. 04. 23. 11:22

Bocsánat, igen, az adószámos megjegyzést megelőző hozzászólásom kiradíroznám.

 

Fenntartom viszont azt, hogy ebben a "közpénz-iparban" mindenki összekoszolja magát, mert aki a részese, annak érdeke, hogy a többieken is legyen folt.

 

A hozzászólások pedig a vélemények fóruma. Én nem vagyok sajtóorgánum. A véleményeket pedig mindenki elfogadhatja vagy el is vetheti őket, azokon nem múlik semmi.

 

Nem mondom, hogy amit az mno.hu írt, az igaz lenne, de az sem, hogy nem igaz. Azt viszont mondom, hogy aki munka nélkül közpénzhez jut (ide nem értve a jopgszerűen járó szociális juttatásokat persze), azt el kell zavarni a közéletből. Meggyőződésem, hogy vannak ebben az országban, de még a városunkban is becsülettes és lelkiismeretes, a közért tenni akaró emberek, akik csak azért nem kerülnek a városvezetés közelébe, mert nem akarják magukat egy akolban tudni, a mostaniakkal. Pedig most lenne rájuk a legnagyobb szükség...

2012. 04. 23. 10:48

Tudod az úgy van Magyarországon, hogy nem az ártatlanságot kell bizonyítani, hanem a bűnösséget. Amíg a bűnösséget nem bizonyítod, az ártatlanság vélelme áll fenn. A sajtóperben amit Tétényi az MNO ellen megindíthat is az MNO-nak kell bizonyítania, hogy amit leírt és sugallmazott azok valós tények és tényleg hasonló Tétényi szerződése, mint amik miatt nyomozás folyik.

Ez csúnya lukra futásnak néz ki az MNO részéről, nem érdemes ragozni sem a témát. Ha bele akarnak kötni Tétényibe, kössenek az elmúlt két év esztergomi történéseibe.

2012. 04. 23. 10:41

Ha jól látom az adószámát, akkor evás a cég, azoknak meg általában nincs sem beszámolójuk, sem kettős könyvelésük.

2012. 04. 23. 9:30

Furcsa az is, hogy 2008-as az utolsó közzétett beszámolója a cégnek. Nyilvános adatnak kellene lennie, de nem látjuk 2009-től a vállalkozás pénzügyi adatait. Ez miért is van?!

 

Ellenőrizhető ezen a honlapon.

http://e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Default.aspx

Archicon Stúdió Tervező és Szolgáltató Betéti Társaság

Cégjegyzékszám: 11-06-001777

2012. 04. 23. 9:22

Senknek sem tűnik fel, hogy egy árva szó sem esik a XIV. kerületi munkáról? Több mint egy évig számláz be a cég tanácsadói díjat, de nem tudjuk milyen munkát végzett, és az Andrássy út ráadásul nem is a XIV. kerületben van.

 

Senkit ne avassunk szentté, a polgármester asszony is "összekoszolhatta" magát az életben. Ha nem igaz a cikk, akkor halljuk, hogy milyen szintű szakmaisáot megkövetelő tanácsadás ér 15 hónapon keresztül havi 350.000,- Ft-ot! De olyan magyarázatot várnék, amit a havi nettó 120.000,- Ft-os fizetésemmel is megértek a heti 40 órás munkaidőmmel. Mert gondolom az Adnrássy úti projektet nem a XIV. kerületi önkormányzat finanszírozta (mert akkor most az esztergomi kátyúzást is finanszírozhatná, amit szívesen letanácsolnék neki én is - akár megbízási díj nélkül is.

 

2012. 04. 22. 16:35

Esztergomiak ÉBRESZTŐ!!!!! Vegyétek már észre, hogy ami a városban a fityisz részéröl működik, az mekkora szemétség! Van egy nagy többséggel megválasztott polgármesterünk, ami nagyon szúrja a szemüket. És még most sem tudnak bele törődni a vereségbe. Orbán azt nyilatkozta, tanultuk volna meg, hogy a hatalomhoz lojális vezetést kell választani, mi nem voltunk azok, szembe mentünk az akaratukkal, és ez főbenjáró bűn. Ma hallottam az Altárói piacon, egy volt focista ismerősömtöl, hogy tompikát állítólag Felcsúton bújtatják. Ez a jutalom azért a pár milliárdért amit az orbán focisuli felépítésére adott a városból elsinkofált pénzekből. És ha ezt már foci berkekben beszélik, vagyis működik az úgynevezett zuhany hiradó, akkor biztosan ven benne valami. De ha végignézzük azt a kört akikel a kapcsolatot tartja tompika, lehet is benne valami. És persze hogy fogják a kezét, nehogy eljárjon a szája. Mert ugyan a fityisz jogilag körül bástyázza magát, de a gazdaságba bele lehet bukni. Milyen érdekes hír volt ma a rádióban, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a párt. Nem érdekes? Mikor ne legyen nyereséges ha nem akkor amikor hatalmon van. De azt meg tudja valaki mondani, hogy a postának a több milliós adósságát megfizette már?

választópolgárok

2012. 04. 22. 13:41

Szemét egy csürhe az egész Fidesz banda majdnem kivétel nélkül. Mert néhány tisztességes csak akad ezek között valamerre. Remélem nem tévedek. :-)))

Hogy mennyire szemetek és pofátlanok az Tétényi szennyezésén kívül azon is látszik hogy a napokban a beképzelt, neveletlen, bunkó házelnök, megbízott köztársasági elnök a Hir-Tv müsorában azt az ujságírót aki elindította Schmitt plagizálási ügyét egy piszkos bünözönek titulálta. Nyilvánosan, minden szemmrebbenés nélkül, holott ország-világ tudja hogy az ELTE visszavonta a kisdoktorit, tehát az újságíró ha nézzük csak a foglakozását üzte és polgári kötelességének eleget tett miben egy törvénybe ütközö cselekedetet nyilvánossá tett. Persze Kövér urat ez cseppet sem érdekel, öt csak az zavarja, hogy valakit a Fidesz köreiböl "bánatni" mertek. Mert ugyebár ezek "sérthetetlenek" ahogy ezt Orbán kifejezte. Wittner is következmény nélkül mondhatta hogy Horn Gyula még meghalni sem tud tisztességesen. Csaknem azt mondta hogy megdögölni. Nos Wittnernek és Kövérnek szívböl kívánom hogy tiszetességesen dögöljenek meg! Fityiszékkel egyetemben!

2012. 04. 22. 13:15

A jelző természetesen nem csak az itteni kerékkötőket jelenti! Tétényi már minden szintjén a fidesznek szálka, mit szálka ,vasbeton gerenda! Sem leváltani, sem megkerülni botrány nélkül nem tudják!! Óriási bakot lőttek a kezdetnél, amikor nem fogadták el az alpolgármesteri jelölést! Gondolom azóta  már lyukat vertek a falba a fejükkel!

2012. 04. 22. 12:26

Határtalan a félreduma.
Tétényi ("Verók főépítésze" jelző is volt már!!! ) cége kapott egy megbízást, elvégzett egy munkát, LEIGAZOLTA valaki és engedélyezte a kifizetést.
Ezt a forgatókönyvet már Esztergomban lejátszották, itt sem jött be.
Csak érdekességként az esztergomi munkát a Városszépítési Osztály vezetője, Meggyes Tamás jelenlegi élettársa igazolta le.
Erről ennyit.

2012. 04. 22. 12:25

A Fidesz minden vélt vagy valós sérelmet megtorol.A Papcsák sérelme azonnal válaszra sarkalta.

Mi lenne, ha még mindig az előző vezetés regnálna a városban? Tisztelt Esztergom Polgárai

elgondolkodtak-e ezen? Mi lehet az ok, hogy annyira vissza akarják szerezni a város vetetését?

2012. 04. 22. 11:30

A hivatkozott mno.hu cikket nem a helyiek intézték (ehhez azért már nagyon kevesek). Tétényi elment Zuglóba tüntetni, ez a jutalom amiért nekiment Papcsáknak.

2012. 04. 22. 8:38

Nagyon keresik a" fiúk" a fogást, hogy miként távolítsák el helyéről úgy, hogy ne kelljen új választást kiírni! Nagyon  nem örülök, hogy Ön ennyire szálka a körmük alatt, de ha már így történt remélem, hogy az a köröm a tulajdonosával együtt elhal, és csak a rossz emléke marad!