Bringázz a munkába

Bringázz a munkába

2012. 04. 20. 18:03

Fontos eseményéhez érkezett a tavaszi – pisztolylövéssel útjára indított - Bringázz a munkába! kampány. A Magyar Kerékpárosklub április 24-én, kedden az ország 19 pontján bringás-reggelivel látja vendégül a kerékpárral közlekedőket.

Esztergomban április 24-én, reggel 7 és 8 óra között az esztergomi Lidl és Tesco áruházak segítségével biztosítunk reggelit a Széchenyi téri Szentháromság szobornál a bringával munkába igyekvőknek. Az eseményen jelen lesz Tétényi Éva polgármester is.

2012. 04. 23. 7:10

Én már akkor is bebringáznék Esztergomba, ha murvás ösvény lenne a szántóföld szélén. Régebben volt szó bringás útról, de állítólag a város lemaradt a pályázatról. Államilag meg itt tart az álmodozás-igérgetés: http://kerekagy.blog.hu/2011/09/05/gigaszi_biciklis_beruhazast_tervez_a_miniszterelnoki_megbizott

 

Amúgy kétlem, hogy magánerőből, meg közmunkából meg lehetne építeni, első akadály a területek tulajdonjoga.

Ha esetleg a jövőben megépül, akkor javasolnám, hogy Tát és Egom-kertváros egy "Y" jellegű úton egyszerre legyen elérhető kerékpárral. Azaz Egomból a repülőtértől nyugatra menne az útvonal, ami grante piros-fehér tornya körül szétágazna Tát és Egom-Ktv felé.

gömbicica

2012. 04. 22. 10:14

közmunkprogramban esetleg nem lehetne valami alakitani ezen az uton???????? Bringás ut összefogással. Esetleg a környékbeli vállalkozóktól ha van rá módjuk kevés hozzájárulást ki lehetne eszközölni. Meg hát pályázatok is vannak, amit szerintem ilyen célra is lehetne forditani. Nem is értem miért kell ilyesmihez akkora feneket keriteni. engedélyek tucatjai, kérelmek, egyebek. MOndjuk az más, ha kisajátitani is szükséges lenne esetleg, de egy méteres sávot valahogyan összedobni már csak nem milliárdos költség (bár kis hazánkban tudom, hogy minden olyan furán történik :-(.  Igazán le lehetne egyszerüsiteni a hivatali dolgokat.

gömbicica

2012. 04. 22. 10:09

Tetszik az ötlet. Engem gyalog nem igen látni, jogositványom nem lévén kocsival még ugy sem. Azzal csak akkor járunk, ha nagyon muszáj. Messzebbre, vagy nagyobb, nehezebb dolgot kell hazahozni. Emberem sajnos inkább a négykereküt választja a mindennapokban. Néha azért előkerül Neki is a drótszamár. Kisebb tekerések mondjuk nyaralások alkalmával (már ha összejön) kihagyhatatlanok. A kocsiba beszuszakoljuk a két biciklit, és hajrá.

2012. 04. 20. 19:10

Én is járnék, ha lenne végre kerékpáros út Tát és Esztergom közt.

2012. 04. 20. 18:42

Én bringával járok, de nem arra!