Rögbi Extra Liga: Kecskemét-Esztergomi Vitézek 17-14 (14-7 )
Sport
2012. ápr. 17.

<p>A kezdést követően a hazai csapat lépett fel támadólag és a 19. percben már 14-0-ra vezettek a későn eszmélő Vitézek ellen. A lassan magára találó listavezető Sölösi révén szépíteni tudott a 29-ik percben. 14-7. A második játékrész is hazai támadásokkal indult és a 21. perc újabb hazai céljaival 17-7-re módosult az eredmény.</p>

Egy kisebb kakaskodás után a játékvezető érthetetlen módon leküldte a pályáról Cabuzt majd rá egy percre Mészárost is 10-10 percre. A kiállítások felpaprikázták a vitézeket és sorozatos támadásokat vezetve kettős emberhátrányból is tudtak célt vinni a kétségbeesetten védekező kecskeméti csapat ellen, és csak az indiszponáltan működő játékvezető ténykedése mentette meg a hazai csapatot az újabb vendégcéltól.

A győzelmi sorozat ugyan megszakadt, de a Batta váratlan Exiles elleni veresége nem változtatta meg a tabella állását, melynek élén 6 pont előnnyel a Vitézek állnak. Szombaton, 21-én a VASAS pályán játszik a Magyar Válogatott csapat. Az Európai Nemzetek Kupája mérkőzéssorozat keretén belül az ellenfél az Izraeli válogatott lesz. A mérkőzés utáni bankettet melyet nagyszabású utcabál követ a szigeti Rögbi Club Hotelben rendezik.

 

Kecskemét 250 néző Vezette Jánosi

Esztergom: Kovács, Suiogan, Hock, Jámbor, Novák, Berbesi, Haspel, Sölösi, Soós, Mészáros, Köbl, Böhm, Remsik, Cabuz.

Csere:Jimenez, Gelecsák, Volentér, Somodi. Célok: Collet 9,Sölösi 5.

Edző:Sölösi László.

(forrás)