A polgármester a kormányfőhöz fordul a képviselő-testület feloszlatásáért
Közélet
2012. ápr. 16.

<p>Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere Orbán Viktor miniszterelnök személyes közbenjárását kéri, hogy a parlament tűzze napirendjére az esztergomi képviselő-testület feloszlatását - közölte a város vezetője az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (<a href="http://onkormanyzat.mti.hu/" target="_blank">onkormanyzat.mti.hu</a>) keresztül hétfőn.</p>

Tétényi Éva közleményében rámutatott, hogy a feloszlatás együtt jár az ő polgármesteri mandátumának megszűnésével. "Vállalom a megmérettetést éppúgy, mint a kiegyezést, mert több ezer ember érdeke, hogy Magyarország ősi fővárosában béke uralkodjon" - fogalmazott.

A polgármester tájékoztatása szerint a fideszes többségű helyi testület az elmúlt másfél évben többször bizonyította, hogy nyíltan szembe megy a Fidesz által meghirdetett országos célokkal.

"Jelenleg nincs költségvetése a településnek, van viszont Alkotmánybíróság által megsemmisített önkormányzati rendelete, számtalan törvényességi észrevétel és választópolgári elégedetlenség, mivel alkotmányellenesen, antidemokratikusan hozzák meg döntéseiket" - közölte Tétényi Éva.

A polgármester szerint a választókra kell bízni a döntést, hogy "olyan képviselőknek adjanak bizalmat, akik betartják az ország demokratikus jogrendjét és hajlandóak együttműködni a polgári kormányzattal".

Tétényi Éva közleményében emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor mint Esztergom díszpolgára évekkel ezelőtt megígérte, ha kormányon lesznek, akkor tud és fog segíteni a városon.

A polgármester idézte Orbán Viktornak a 24 óra című Komárom-Esztergom megyei lapban pénteken megjelent véleményét a városról, mely szerint "nem a kormány bénította meg Esztergom működését, hanem a helyiek által választott vezetők. Éppen ezért én azt kívánom nekik, hogy ahogyan mindezt elrontották, úgy sikerüljön majd helyre is hozniuk".

MTI

(forrás)