Engedetlenségi petíciót kaptak Steindlék
2012. ápr. 13.

<p>A testületi ülés előtt Steindl Balázs a városházi folyosón átvette a Meggyes-frakciónak címzett petíciót.</p>

Engedetlenségi Petíció az esztergomi képviselő-testület többségéhez

 

Tisztelt Steindl Balázs Frakcióvezető Úr!

Azért fordulunk Önökhöz az esztergomi lakosok többsége nevében, mert úgy gondoljuk, Esztergomban végérvényesen meghalt a demokrácia március 25-én, sokan, joggal gondolják, hogy nincs tovább. Élhetetlenné vált az esztergomi élet királyi városunkban, mert Önök arra buzdították a választópolgárokat, hogy maradjanak távol az életünk minőségét befolyásoló ügydöntő népszavazásról!

A demokrácia kudarca, átmeneti siker látszólag Önöknek. Viszont, ha elgondolkodnak, láthatják, hogy csapdahelyzetbe kerültek.

 

Két lehetőség közül választhatnak:

1.)

Annak ellenére, hogy nem volt meg az érvényességi küszöb március 25-én, a 8000 szavazatunkat, magukra a képviselői esküknek megfelelően kötelezőnek veszik és felhatalmazva érzik magukat a városi többség képviseletére és ennek szellemében járnának el!

Ebben az esetben az Önök tekintélye nem csökkenne tovább, a választópolgárok akarata győzne!

 

2.)

A másik lehetőség, hogy lesöprik a többségi óhajunkat, hadoválhatnak hamisan tovább arról ( pl. Kálmán Sándor), hogy Önök mögött 16 ezren állnak. Ezt Önök is tudják, nem igaz, de mondhatjuk, hogy hazugság! A többségi Meggyes-frakciónak Esztergomban körülbelül 3.500-4000 szavazónál nincsen több támogatója 2012-ben. Azt is tudják, hogy 50%-nál magasabb részvétel magyar választásokon, főleg önkormányzatin, nem lesz! Ezt hozta a demokrácia lábbal való tiprása, meghazudtolása, a választópolgárok akaratának a semmibevétele. Fásulttá váltak az emberek, elfáradtak.

 

A petíciónk Mahátma Gandhi szellemében íródott. Ő fogalmazta meg, hogy a polgári engedetlenség „az ember vele született joga melyet nem lehet feladni az önbecsülés elvesztése nélkül”, de csak akkor szabad élni vele, ha az engedetlenek ezt megelőzően már minden más tiltakozási formát (például tárgyalás, petíció, jogi út) kipróbáltak.

 

Ez a petíció az utolsó kísérletünk, hogy végre ébredjenek fel és képviseljék az esztergomiak többségi akaratát. Ha ezt nem tudják felvállalni, akkor azonnal mondjanak le képviselői mandátumukról!

 

Figyelemmel kísérjük a testületi munkájukat és ha nem képviselik érdekeinket az 1.) pontban megfogalmazottak szerint, akkor a totális erőszakmentes polgári engedetlenségünket kiterjesztjük.

 

Tisztelettel kérjük, ennek szellemében dolgozzanak a testületben. Értünk és Esztergomért!

 

Köszönjük!

 

A 8000 választó polgár ( az esztergomi választásokon résztvevők 2/3-ada)