Az esztergomi Erős Gábor a nyári labdarúgó EB-n
Sport
2012. márc. 28.

<p>Az UEFA közzétette a nyári Európa-bajnokságra utazó játékvezetők és segítőik névsorát, amelyen Kassai Viktor játékvezető mellett szerepel városunk világhírű sportembere, <strong>Erős Gábor</strong> is.</p>

Erős Gábor, Ring György, Vad II István és Bognár Tamás is ott lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n Kassai Viktor játékvezetővel minden meccsen a júniusban kezdődő tornán.

Erős Gábor és Ring György partjelzőként segíti majd a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőt is vezető magyar játékvezetőt az Eb-meccseken, míg Vad II István és Bognár Tamás gólbíróként tevékenykedik a teamben. Egy hatodik magyar játékvezető, Kispál Róbert pedig biztonsági tartalék lesz, ő egyelőre nem utazik a tornára.

Kassai Viktor mellett az angol Howard Webb, a francia Stéphane Lannoy, a német Wolfgang Stark, az olasz Nicola Rizzoli, a holland Björn Kuipers, a portugál Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia, a skót Craig Anderson Thomas, a szlovén Damir Skomina, a spanyol Carlos Velasco Carballo, a svéd Jonas Eriksson és a török Cüneyt Cakir lesz játékvezető az Eb-n. Az UEFA teljes listája a játékvezetőkről és segítőikről megtekinthető itt.



(forrás)