Május közepén nyithat az élményfürdő
Gazdaság
2012. márc. 27.

<p>Az esztergomi élményfürdőt május közepére megnyitják újra - mondta az üzemeltetést végző Investor 2005 Kft. fürdővezetője kedden az MTI-nek arra a hírre reagálva, hogy felszámolják a korábbi üzemeltetőt, az önkormányzati tulajdonú Esztergomi Fürdő (SPA) Szolgáltató Zrt-t.</p>

Garbacz Dóra közölte, a 2011 szeptembere óta tartó üzemszünet oka az volt, hogy az előző üzemeltető közel hetven millió forint tartozása miatt a gázt biztosító Dalkia Energia Zrt. nem kötött új szerződést a Aquaplus csoporthoz tartozó Investor 2005 Kft-vel, azonban tárgyalások eredményeképpen hamarosan megindulhat a gázszolgáltatás és rendbe hozzák a létesítményt.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Esztergomi Fürdő (SPA) Szolgáltató Zrt. felszámolását a Komárom-Esztergom Megyei Törvényszék rendelte el. A társaság 2009-ben 634 millió forint árbevétel mellett 113 millió veszteséget termelt, egy évvel később árbevétele már csak 463 millió forint volt, negatív eredménye pedig meghaladta a 140 millió forintot. Kötelezettségállománya 2010-ben 406 millió forintot tett ki.

Az esztergomi élményfürdő 2005-ben nyílt meg, 3,6 milliárdos beruházás eredményeként. A fürdő létjogosultságát és megtérülését már akkor sokan megkérdőjelezték, mert a létesítményben a medencék vizét melegíteni kellett, ami rendszeres gazdálkodási nehézségeket okozott, illetve a Mária-Valéria hídon át könnyen megközelíthető Párkányban egy jóval nagyobb fürdő is várta a látogatókat.

Az önkormányzat 2009-ben 143 millió forint befizetésére kényszerült, hogy az élményfürdő saját tőkéjét helyreállítsa, valamint az iskolások ingyenes úszásoktatásával is támogatta a társaságot, amely többször szerepelt az APEH adóslistáján és korábban az áramot is kikapcsolták egy időre a cég tartozása miatt.

MTI

Korábbi cikkeink hasonló témában:

(forrás)