Itt a vége!
2012. márc. 22.

<p><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span style="font-size: small;">A 11 kérdés – 11 igen népszavazási fórumsorozat ünnepi zárórendezvényét, pénteken 18 órakor, az Á<span style="text-decoration: none;"><span style="font-weight: normal;">rpád-házi Szent Erzsébet Középiskola dísztermében</span></span><span style="color: #000000;"><span style="text-decoration: none;"><span style="font-weight: normal;"> tartjuk. Az ünnepség vendégei Tétényi Éva polgármester és az ellenzéki pártok országos képviselői.</span></span></span></span></span></p>

A rendezvényre szeretettel meghívunk minden Esztergomi, Esztergom-Kertvárosi és Pilisszentléleki polgárt, hogy együtt tekintsünk vissza a népszavazást előkészítő kampány eseményekre. Utoljára közösen átvesszük azt a politikamentes 11 témát, melynek megszavazásától reméljük az önkormányzat és a lakosság anyagi helyzetének és életminőségének javulását.

Kivácsian várjuk, hogy vendégeink – kívülállóként – hogyan értékelik az esztergomiak úttörő tevékenységét. Országos térben vizsgálva mi az, amit példaértékűnek tartanak és egyben általánosan megvalósítható módszernek a közakarat kikényszerítésére. Hiszen a népszavazás, mint a demokrácia játákszabályai által megengedett közvetlen néphatalom gyakorlási forma, a magyar történelemben csak nagyon ritkán valósult meg.

A cél az, hogy március 25-én mi, esztergomi választók nemcsak megrendezzük a népszavazást, hanem többségi megjelenéssel eredményessé is tegyük azt. Mutassuk meg, hogy Esztergom nemcsak az adósság felhalmozásában, a városi közvagyon hanyag kezelésében, a viszálykodásban, az egymásra mutogatásban, az együtt nem működésben tud az élen járni, hanem a demokratikus, a jogszabályok által megengedett keretek között is megtalálja a mások számára szinte reménytelennek tűnő helyzetéből is a kivezető utat.

Kérem, hogy jöjjenek el az ünnepségre, lelkiekben készüljünk fel együtt arra a fontos eseményre, mely Esztergom történelme szempontjából meghatározó lehet.

Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete

Körmöczi Miklós

elnök