Közfoglalkoztatási program kezdődött városunkban

Közfoglalkoztatási program kezdődött városunkban

2012. 03. 22. 14:43

Idén csaknem 150 embert érintő közfoglalkoztatási program indult el Esztergomban, az első lépcsőben 41 munkanélkülit foglalkoztatnak 2-4 hónapig - közölte a városháza sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Váczy István tájékoztatása szerint a közmunkásokat a polgármesteri hivatalban, az önkormányzat által fenntartott bölcsődében, a közösségi házban, a strandfürdőben, a sportcsarnokban, a könyvtárban és kilenc óvodában foglalkoztatják.

A közfoglalkoztatás 90 százaléka államilag támogatott, a fennmaradó 10 százalék finanszírozására az esztergomi önkormányzat 16,5 millió forintot különített el költségvetésében. A program elindításában az esztergomi munkaügyi központ vezetője és munkatársai adtak szakmai segítséget a polgármesteri hivatal dolgozóinak.

 

MTI

Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 30. 15:47

Tisztelt patikus!

Én egy szóval sem említettem azt, hogy a közmunkára kötelezettek ne lennének tisztességesek. Ilyen még véletlenül sem jutott az eszembe.

A közmunka, mint olyan, az tisztességtelen, mert megaláz, mert csal, mert hazudik, mert lop, mert értelmetlen. Pláne úgy, hogy kötelező, kvázi.

2012. 03. 30. 13:05
Kedves Azazello! Amit leírt azzal egyetértek, megítélésem szerint is valós munkahelyeket kellene teremteni az ilyenfajta "statisztikai" munkahelyek helyett. Én csak a hozzászólásom azért tettem meg, mert ismereteim szerint eddig ismeretlen volt a közfoglalkoztatás Esztergomban, ezt senki nem tette szóvá. Most hogy elindult valami, - és megítélésem szerint sem az igazi valós megoldás - ennek örülni kell, meg kell találni azokat az értelmes, értékteremtő feladatokat, amelyeket mindenki támogatni fog. Az a vélekedés, hogy "oda nem járatnám a gyerekemet, ahol a közmunkások dolgoznak" megítélésem szerint nem helyesek, gondoljunk bele, bármelyikünk tőlünk kívülálló okok miatt is kerülhet ilyen helyzetbe. Higgye el a közmunkások közt is nagyon sok tisztességes, becsületes ember van ugyanúgy mint kevéssé az, függetlenül a végzettségtől. De ez igaz a társadalom egészére is. Én azért szorítok, hogy az esztergomiak számára is jól látható , érzékelhető legyen az általuk végzett munka. Legyen rend, tisztaság nemcsak az utcán, tereken, középületekben!

Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 25. 20:47

Tisztelt patikus!

Miért gondolja azt, hogy embereket modern rabszolgaként, kell munkára „kötelezni”, ahelyett, hogy az elvégett munkáját tisztességesen megfizetnék.

Mi a véleménye arról, hogy nem egy állami intézményben elbocsátják a dolgozót, majd ugyanazzal a mozdulattal felveszik, mint közmunkást?

Elmondaná a véleményét?

Köszönöm előre is.

2012. 03. 25. 13:46
Kedves hozzászólók! Én nem tudom ki diplomás ki nem, de azt igen ez a 43 ember aki eddig tartósan munkanélküli volt pár hónapig munkához jut, jogosult lesz egészgbiztosítási ellátásra. Ha megbetegszik orvosi kezelést kaphat, kórházba mehet, gyógyszert válthat ki. A kérdés inkább az hogy az előző mu,nkaügyi kozpont vezető hogy dolgozhatott úgy , hogy nem volt közfoglalkoztatás Esztergomban ! Erről kellene inkább beszélni!

2012. 03. 23. 9:23

 

Tiszta udvar, rendes haz.

Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 22. 22:26

Ellenzékben még körülbelül ugyanilyen érvekkel bírálták a közmunkát. Olyasmit mondtak, hogy nem lehet a gazdaságot fellendíteni lapátnyélre támaszkodókkal. Alig van már olyan amit ne mondtak volna, azután meg pontosan az ellenkezőjét. Hiába, a politikusok már csak ilyenek, hazudnak éjjel, nappal.

Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 22. 18:20

Engem mélyen felháborít ez a közmunkának becézett rabszolgatartás. Már bocsánat, de egy munka elvégzésére vagy van szükség, vagy nincs. Amennyiben van, azt a feladatot kiadó munkáltató fizesse meg tisztességesen. Én annak a sok nagyeszű sündisznócskáknak, akik kitalálták e modern rabszolgaságot, javasolnám, hogy legelőször is mondjanak le a képviselői fizetésükről, mandátumukról, és azonnal alakuljanak át közmunkássá. A mostanában történő dolgoknál nagyobbat ártani közmunkásként-rabszolgaként-sem tudnának ártani!

Azt a baromságot meg, hogy a közmunka segít visszatalálni a versenyszférába, nos ezt mesélje be az illetékes elvtárs…. Majd kimondtam kinek!

Ennél nagyobb gyalázatot, mint a közmunka kitalálása mostanában nem nagyon tapasztaltam, pedig van választék gyalázatos döntésekben!

2012. 03. 22. 15:56

Ebből a 150 emberből nem jutott volna 10 ember utcaseprőnek a közterekre? Nagyon elkéne (: