Töltés utcai időtöltés / De hol az értesítőm?
2012. márc. 19.

<p><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span style="font-size: small;">A 11 kérdés – 11 igen népszavazási fórumsorozat következő helyszíne a Töltés utcai Teleház, szerdán 18 órakor.</span></span></p>

Elsősorban a Tabán városrész lakói számára szervezett népszavazási tájákoztató fórumon – a szavazás előtt utolsó alkalommal – még egyszer átbeszéljük a 11 témát, amiről vasárnap véleményt kell nyilvánítani.

Információink szerint Esztergom, Esztergom-Kertváros és Pilisszentlélek területén, még mindig sokan nem kapták meg a szavazási értesítőjüket a Polgármesteri Hivataltól. A kézbesítésnek a vonatkozó jogszabályok szerint, március 9-ével be kellett volna fejeződnie, de ez 10 nap késéssel sem történt meg maradéktalanul. A részletek megismerése után az okokat mindenképpen fel kell tárni, hogy a szóbeszéd szerinti összeesküvés elméletet meg lehessen cáfoltatni. Természetesen az értesítő nélkül is lehet szavazni, de azért csak jó lett volna, ha minden választópolgár időben megkapja, így biztosan tudomást szerezhetett volna a népszavazásról, ha máshonnan nem. Vagy pontosan így gondolhatta az az ügyintéző is, aki miatt nem értek időben célba a levelek? Az apró, de bosszantó kis akadályok egyike? Tehát nem csak mi gondoljuk úgy, hogy most aztán minden teremtett lélek számít!

A lényeg, hogy az értesítő nélkül is el lehet menni szavazni. Ingben, gatyában teljesen mindegy, a lényeg, hogy a személyi igazolvány és a lakcímkártya, na meg a hozzájuk tartozó személy legyen abban a szavazókörben, ahol a választásokkor is szokott, reggel 6 és este 7 között.

Aki olvassa ezeket a sorokat, annak kötelessége az ügy érdekében, hogy legalább öt olyan embert felkeressen, akinek nincs számítógépe-kezelői ismerete-internete-stb. és elmesélje nekik, hogy mi van a világban, népszavazás lesz, milyen kérdésekről kell dönteni, mi a tét, miért kell elmenni és 11 igennel szavazni.

Miért várjunk még tétlenül két és fél évig? Intézzük el most!

Csápoljunk: V – V! (Vasárnap - Victoria)

Körmöczi Miklós