Nyílt levél Kálmán Sándor képviselő részére - frissítve!

Nyílt levél Kálmán Sándor képviselő részére - frissítve!

2012. 03. 19. 12:01

A mai napon az alábbi levelet juttattam el Kálmán Sándor képviselőhöz, amelyben arra kértem, hogy számoljon be 2010. októbere óta Esztergom-Kertváros érdekében végzett képviselői munkájáról.

Tisztelt Képviselő Úr!

Esztergom-Kertváros polgáraként tisztelettel megkérem önt, hogy számoljon be képviselői munkájáról, amelyet 2010. októbere óta városrészünk érdekében végzett!

A testület üléseit rendszeresen nyomonkövető városlakóként sajnálatos módon nem igazán sikerült érdemi - a városrészért végzett - munkának nyomára lelni az ön ténykedésében.

Talán legkiemelkedőbb, a városrészhez kapcsolódó megnyilvánulása az az előterjesztés volt, mely szerint a Féja Géza Közösségi Ház önálló intézményként megszűnt volna létezni és csak a Várszínház és Művelődési Központ nevű új intézmény telephelye lett volna.

Ezen felül a figyelmes szemlélő csak azon kirohanásaira lehetett figyelmes, ahogy megpróbálta a tanácsterem ablakainak bezáratásával kizárni a beszűrődő kritikus hangokat, valamint emlékezetes még a számtalan kirohanása az önöket kritizáló vendégek irányába.

De most képviselő úr, tegye meg, hogy felsorolja: mit tett ön Kertvárosért! Kérem számoljon be arról, hogy milyen indítványokat tett a testület ülésein, amelyek jobbíthatták volna Kertváros és az itt lakók életét! Ezen felül kérem hozza nyilvánosságra az esztergom-kertvárosi részönkormányzat üléseinek jegyzőkönyveit, valamint az ott meghozott döntéseket, valamint számoljon be ezek megvalósulásáról.

Mint kertvárosi választópolgár joggal tarthatok igényt ezekre az információkra és bízom benne, hogy ön, mint képviselő eleget tesz kéréseimnek és a városrész érdekében nyilvánosságra hozza a kért információkat.

Tájékoztatásul közlöm, hogy nyílt levelem tartalmát és az ön válaszát is megjelentetem a szeretgom.hu portálon.

Köszönettel,

Bejó Gábor,
Esztergom-Kertváros

 

 


 

Kálmán Sándor képviselő válasza:

 

Tisztelt Bejó Úr !

Képviselői munkámmal kapcsolatos kérdéseire választ kaphatott volna - amióta maga Esztergom-Kertvárosban lakik -a helyi televízió élő, betelefonálós műsorában, melyben  Pócsföldi József és jómagam már több alkalommal vettünk részt. Kiváló lehetősége lett volna a kérdezésre az általunk rendszeresen megtartott lakossági fórumokon is - ezeken magát még soha nem láttam , és a minden hónap utolsó szerdáján 15 órakor kezdődő képviselői fogadóórákon - maga egyszer sem jött el ilyen fogadóórára.

A kettőnk közötti diskurzust - ebben a formában - a magam részéről lezártnak tekintem.

Kálmán Sándor
képviselő

 

 


 

Tisztelt Kálmán úr!

Először is szeretném megköszönni a tájékoztatást a fogadóóráiról és a képviselői betelefonálós műsorról, azonban a kérésem nem erről szólt! Iskolai nyelvre lefordítva: ön rosszul értelmezte a feladatot! Ön amikor képviselőnek jelöltette magát, akkor egy feladatot vállalt! A közösség szolgálatának feladatát!
Engedje meg, hogy újra bemutatkozzak: én vagyok az egyik választópolgár, akinek a kegyeit négy évente igen serényen keresik az önhöz hasonló politikusok.
A jelek szerint azonban, a köztes időszakban a tisztelt választópolgár igényei arra, hogy tájékoztatást kapjon az általa megválasztott képviselő munkájáról, már nem tűnik annyira fontosnak!
Kiváló lehetősége lett volna munkájáról beszámolni a 2011-es évben szervezett közmeghallgatásokon is, azonban az ÖTV 13. §-át megsértve, ezeken ön - frakciótársaival együtt - nem jelent meg! Azt azonban nem várhatja el, hogy minden egyes választópolgár az önt szerepeltető műsorba betelefonáljon, vagy fogadóóráira elzarándokoljon. Mindemellett az általam feltett kérdések nem egy-egy konkrét problémát ölelnek körül, hanem általánosságban kértem tényszerű tájékoztatást az ön Kertvárosért végzett munkájáról, mégpedig azért, hogy a közösséget tájékoztatni tudjam minderről!
Természetesen esetünkben, ahogy az iskolában is: lehetőség van javítani. Ennek szellemében újra leírom, hogy mely kérdésekre várok öntől, mint lakóhelyem szerint illetékes, megválasztott képviselőtől választ!
Tegye meg, hogy felsorolja: mit tett ön Kertvárosért! Kérem számoljon be arról, hogy milyen indítványokat tett a testület ülésein, amelyek jobbíthatták volna Kertváros és az itt lakók életét! Ezen felül kérem hozza nyilvánosságra az esztergom-kertvárosi részönkormányzat üléseinek jegyzőkönyveit, valamint az ott meghozott döntéseket, valamint számoljon be ezek megvalósulásáról.
Amennyiben ezekre a kérdésekre nem tud vagy akar válaszolni, az vagy arra mutathat rá, hogy nem tud olyan tevékenységet felmutatni, ami előmozdíthatta volna Kertváros fejlődését vagy nem fontos ön számára a választópolgárainak tájékoztatása!
Mindkét lehetőség igencsak rossz fényt vet az ön képviselői munkájára, ezért előző válaszát csak a hirtelen felindultságának szeretném betudni!

Várom válaszát!

Köszönettel,

Bejó Gábor,
Esztergom-Kertváros

Törölt felhasználó #43

2012. 03. 20. 17:37

Képviselő úr némileg fordítva ül a lovon. Ha a választópolgár (akit ő képvisel) kérdez tőle levélben, akkor neki illene normálisan válaszolni, elvégre szüksége lesz a következő választáson is arra a szavazatra, nem beszélhet így senkivel. Nincs abban a helyzetben, hogy majd ő meghatározza, hogy hol, milyen formában lehet tőle kérdezni. Vagyis persze megteheti, de annak, remélem, lesznek következményei, pl. nem választják újra.

Csak engem zavar annyira ez a "maga" megszólítás? Egy "Ön" egy hivatalos levélben mégiscsak jobban mutatna, nem?

Törölt felhasználó #43

2012. 03. 20. 15:58

Kálmán Sándor válaszával bővítettem a hírt.

 

Tisztelt Bejó Úr !

Képviselői munkámmal kapcsolatos kérdéseire választ kaphatott volna - amióta maga Esztergom-Kertvárosban lakik -a helyi televízió élő, betelefonálós műsorában, melyben  Pócsföldi József és jómagam már több alkalommal vettünk részt. Kiváló lehetősége lett volna a kérdezésre az általunk rendszeresen megtartott lakossági fórumokon is - ezeken magát még soha nem láttam , és a minden hónap utolsó szerdáján 15 órakor kezdődő képviselői fogadóórákon - maga egyszer sem jött el ilyen fogadóórára.

A kettőnk közötti diskurzust - ebben a formában - a magam részéről lezártnak tekintem.

Kálmán Sándor
képviselő

 

Viszontválaszomat hamarosan közlöm én is...

választópolgárok

2012. 03. 20. 8:44

MÈG VALAMI FIDESZES ÈRDEKESSÈG!

Akinek ez az egész nyomorult helyzet a városban köszönhetö, név szerint a volt uralkodó Meggyes (gennyes.meggyes) mint országgyülési képviselöje ennek a régiónak látszólag még arra a feladatra sem alkalmas. Mindenki utána nézhet hogy ez a megtestesült pofátlan nagyszályú lustaság 2010 tavasza óta csupán kétszer szólalt fel a parlamenti üléseken. Akkor sem sokat mondott - egyszer azt hogy IGEN, egyszer azt hogy NEM. Szóval két szót produkált két év alatt. Most már érthetö hogy miért marad távol tárgyalási terminusokról elhalaszthatatlan képviselöi feladataira az országházban hivatkozva. Ez az ember a megtestesült hazugság! Àllatkertben kellene mutogatni elrettentö példaként!

Törölt felhasználó #43

2012. 03. 20. 8:31

Több volt tanítványa elmondása szerint az óráin is gyakran politizál. Ezért simán fegyelmit lehetne ellene indítani! Kacsintás

Törölt felhasználó #43

2012. 03. 20. 7:02

Az éjszaka válasz érkezett. Hamarosan, a viszontválaszommal együtt nyilvánosságra hozom Kálmán Sándor válaszát.

Előzetesen annyit: a képviselőnk szereptévesztésben van. Ez nem az iskola. Ez az élet.

2012. 03. 19. 21:40

Úgy legyen!

2012. 03. 19. 21:23

De kérdem: Ki egy kálmán sándor?

Ugyanúgy eltűnik a pöcegödörbem, mint a gázpisztolyos díszpolgár...

2012. 03. 19. 19:36

Bejó úr! Gratulálok a leveléhez! Éppen a demokrácia lényegére tapintott rá. Az elszámoltathatóságra, és a számokérhetőségre. Bár nem hiszem, hogy választ fog(unk) kapni kérdésre, mégis nagyra értékelhető a kezdeményezés. Azt sem bánnám, ha a képviselők a szeretgom oldalán (hol máshol?) lehetőséget kapnának arra, hogy beszámoljanak választói körzetükben végzett munkájukról. Az is meglehet, hogy egyik-másik aloldalon csak kérdések lennének, de azt hiszem az is jelzés értékű lenne.

2012. 03. 19. 18:57

Demokrácia = számon kérhetőség mondá Hegedűs Zsuzsa a Meggyes által megnyitott esztergomi pedagógiai konferencián. Na, most akkor Kálmán Sándor, aki kiváló pedagógus, kiváló demokratikus képviselő, kiváló ablak csukogató, kiváló példán keresztül személyesen mutatja meg a számon kérhetőséget.

2012. 03. 19. 16:02

Én kissé racionálissabban fogalmaznék!Sándor nap volt tegnap,mit vártok?Nézzetek rá!

2012. 03. 19. 12:37

Jé, van a képen egy bicikliszerelő is. :)

2012. 03. 19. 12:13

Hehe, ezt én is kérdezhetném, hogy a körzetünk képviselője utánajárt-e, hogy a 4-es posta ügyében lehet-e valamit tenni.  Ha megint lenne posta, legalább annyit elmondhatnánk, hogy visszajutottunk a nullára. Már annak is örülni kell, ha nem visszalépünk Esztergomban.