NB II-ért játszhat az Esztergomi Sakk Club
2012. márc. 19.

<p>Az Esztergomi Sakk Club megnyerte a megyei sakkbajnokságot! Így NB II-es osztályozó mérkőzésre jutott tovább.</p>

Március 18-án a második Ácsi Kinizsi vendége volt az ESC. Az esztergomiakat influenza tizedelte, így három alapember, Horváth Márió, Meixner Ferenc és Patos Benjamin nem tudott a csapattal tartani. Az utolsó pillanatban kellett alaposan felforgatni a csapatot, minden színelosztásunk és várható ellenfél elleni készülés tárgytalanná vált. Az egyik felvidéki mesterjelölt játékosunknak szállást kellett biztosítani szombaton, míg plusz autót kellett az utazáshoz beállítanunk. Így nem a legjobb előjelekkel készültünk.

A 4+1 pont levonás után, minimum 3,5 pontot kellett szerezni a városi egyesületnek, hogy megtartsa az első helyet, ez hatalmas csatában, minimális, győzelemmel felérő vereséggel sikerült.

 

Ácsi Kinizsi-Esztergomi SC 5,5-4,5.

Győztek: Berek Géza, Kovács Géza, Szabó Lajos. Döntetlenül: Burghardt József, Gál Lajos és Malatinszky Csaba végzett.

 

A bajnokság élmezőnyének végeredménye: 1. Esztergomi Sakk Club 40.5 pont (-5 pont levonás) 2. Ácsi Kinizsi 38 3. Naszály SE 35.

 

Az Esztergomi Sakk Club NB II-ért játszhat osztályozó mérkőzést. 2000-ben Eger ellen, 2006-ban a Tatabánya ellen győztessen került ki a párharcból a városi egyesület. Eredményei alapján még soha nem esett ki az Esztergom az NB II-ből! (2002/2003-ban nem nevezett, 2009-ben visszalépett a bajnokságtól. Minden esetben a feltételek hiánya miatt.)

 

Esztergomi Sakk Club