Fidelitas: a szocialista párt az utolsó, amire Esztergomnak szüksége van
Közélet
2012. márc. 13.

<p>A Fidelitas szerint sajnos Esztergomban valóban komoly gondok vannak, de ennek ellenére a szocialista párt az utolsó, amire Esztergom városának szüksége van. A Fidesz ifjúsági szervezete ezt arra reagálva adta közre a hétfőn az MTI-hez is eljuttatott közleményében, hogy az MSZP március 15-én Esztergomban tiltakozik az - úgymond - "kétharmados megszállás" ellen.</p>

A Fidelitas Komárom-Esztergom megyei választmányának nevében kiadott, s Heer Ádám, a Fidelitas országos választmányának alelnöke által jegyzett dokumentumban úgy fogalmaznak, hogy az MSZP esztergomi akciója nem más, mint "Esztergom nehéz helyzetét kihasználó, belpolitikai haszonszerzés céljából elkövetett átlátszó, kisstílű, és rendkívül izzadságszagú próbálkozás".
Utalnak arra: szerintük az is sajnálatos, hogy éppen az a párt tiltakozik Esztergomban a "megszállás" ellen, amelynek jogelődje és tanítója, a Magyar Kommunista Párt a második világégés után "tűzzel-vassal irtotta a +királyváros+ szellemi és anyagi értékeit, javait".
Sem a kommunisták, sem szocialista utódpártjuk, az MSZP nem kért soha bocsánatot Esztergom megaláztatásáért - hívja fel a figyelmet a Fidelitas közleménye, amely arra is kitér: a csütörtöki rendezvényen viszont most itt lehet a történelmi lehetőség a bocsánatkérésre az általuk és jogelődjük által "Esztergom városa ellen elkövetett bűnök miatt".
"Tehetik ezt azon a napon, amikor az igazi hazafiak - a szocialistákkal és kommunistákkal ellentétben - nem egy megszálló, idegen hatalmat hoztak a magyar nép nyakára, hanem éppen ellenkezőleg egy elnyomó birodalom ellen lázadtak fel az igazságért, a becsületért és a hazáért" - írják a dokumentumban.
A Fidelitas Komárom-Esztergom megyei választmánya azt javasolja Mesterházy Attilának, a szocialisták elnökének, hogy március 15-én, az esztergomi Széchenyi téren nyilvánosan kérjen bocsánatot az általuk és kommunista elvtársaik által a város ellen elkövetett bűnökért - zárul a Fidesz ifjúsági szervezetének közleménye.
Az MSZP idén Esztergomban tartja központi ünnepségét. Török Zsolt szóvivő az MTI-nek a helyszínválasztást a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás tevékenységével indokolta, mondván, az előző városvezetés, illetve a kormányoldalnak a jelenlegi független polgármester munkáját ellehetetlenítő magatartása a Fidesz-kormányzás jelképe.
A szocialista párt rendezvényén beszédet mond Mesterházy Attila pártelnök és Lukács Zoltán, az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke is.

(forrás)