A Dunába akart ugrani, de a rendőr megakadályozta
2012. márc. 5.

<div>
<div>
<p>Vasárnap 22:00 órakor riasztották az Esztergomi Rendőrkapitányságot egy öngyilkosságot fontolgató állampolgárhoz. A 27 éves esztergomi férfi a Magyarországot Szlovákiával összekötő Mária Valéria Híd korlátján ült. A Dunába akart ugrani, de Majzik Szilvia r. törzsőrmester asszony lebeszélte tettéről.</p>
</div>
</div>

A férfi a híd középső szakaszán ült, háttal a víznek, lábait lógatva. Családi okokból akart véget vetni életének, úgy érezte senki sem érti meg őt. Miközben a törzsőrmester asszony igyekezett őt meggyőzni arról, hogy minden problémára van megoldás, a férfi elkeseredésében kimászott a korláton kívülre, majd megállt.

Figyelme, kedélyállapota másodpercről másodpercre változott. Hol szemeit becsukva készült a halálra, hol a rendőrökkel kommunikált, de magához nem engedett közel senkit sem. Kihasználva lankadó figyelmét és azt, hogy pár másodpercre ismét behunyja szemeit a törzsőrmester asszony odaszaladt hozzá, egyik kezével megmarkolta ruházatát, a másikkal pedig vállát megragadva,  Demjén János  és Ősz Norbert  r. őrmester urak segítségével átrántotta a korláton.

A férfit a mentők kiérkezéséig a földön tartották, majd további ellátás céljából a mentőorvosra bízták, aki a Vaszary Kolos Kórház Pszichiátriai Osztályára szállíttatta.

 

forrás: police.hu