Feloszlatta magát a visegrádi képviselő-testület
2012. márc. 1.

<p>A február 29-ei képviselő-testületi ülésen, a napirendi pontok tárgyalása után a <a href="http://valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk3/14/tjk14181.htm">testület </a>név szerinti szavazással feloszlatta magát.</p>

A visegrad.hu polgármesteri fórumán tudatta Bártfai István képviselő az olvasókkal, hogy a testület feloszlatta magát. A régóta tervezett óvodaberuházás megszavazása után -a tartózkodó polgármesteren kívül- az összes jelen lévő képviselő igennel szavazott a feloszlatásra. A városban kilencven napon belül új választást írnak ki, addig ez a testület dolgozik tovább.

 

Bártfai így indokolta az önfeloszlatást: "Tudtam, hogy nem egy formán látjuk a világot, de hittem, hogy egymást meghallgatva, becsülettel, tisztességgel és kitartó munkával megtaláljuk az utat. Mára ez a hit elhalványult, a megoldások keresését felváltották a cinikus megjegyzések, egymás szavába kiabálások, személyeskedések és az együttműködés legkisebb szikráját sem lehetett felfedezni. Az így lezajló ülések röhej tárgyává tették Visegrádot és ez talán mindannyiunk felelőssége."

 

A helyi politikai élet központjában jóideje az óvodabővítés, valamint a városközpont teljes átépítése, a polgármesteri hivatal bővítése volt. A városközpont terve az évek alatt folyamatosan egyszerűsödött. A kezdeti több mint három milliárdos tervek folyamatosan karcsúsodtak, egyszerűsödtek, teret kaptak a lakossági észrevételek is.

 

Abonyi Géza polgármester korábban arról írt:

"Ez a testület az előző testülettől (...) örökölt egy megnyert pályázatot a megvalósításhoz szükséges feltételekkel és útmutatókkal. A jelen testületben néhányan igyekeztünk azonosulni ezzel az örökséggel és szeretnénk azt a megfelelő módosításokkal megvalósítani. A jelen helyzet az, hogy a testületben többségben vannak azok, akik nem szeretnék (különböző indítékok alapján), hogy ez a project megvalósuljon. Ettől még nekem és más képviselőknek is az a meggyőződése, hogy meg kellene valósítani."

 

A Pest megyei település fő bevételi forrása a turizmus, a visegrádi szállodák évi 150 millió forint adóbevételt hoznak.