Gyorsan meglett a betörőpáros egyik fele
2012. febr. 29.

<div>
<div>
<p>Fényes nappal ment betörni két férfi Esztergomban kedden. Az ablakot befeszítve hatoltak be a kiszemelt családi házba, ahonnan arany ékszereket tulajdonítottak el. Miközben az értékeket pakolták össze, haza érkezett a ház tulajdonosa.</p>
</div>
</div>

Fényes nappal ment betörni két férfi Esztergomban kedden. Az ablakot befeszítve hatoltak be a kiszemelt családi házba, ahonnan arany ékszereket tulajdonítottak el. Miközben az értékeket pakolták össze, haza érkezett a ház tulajdonosa.

Épp akkor érkezett haza kislányával a ház tulajdonosa, mikor a betörők a házban voltak. Először csak motoszkálást hallott az anya az otthonából kiszűrődni, majd két férfit látott az ablakon kiugrani. Egyikükről olyan jó személyleírást adott, hogy estére sikerült elfogni a tettest.

A személyleírás alapján a járőrök keresni kezdték az elkövetőket. A nyomozók is adatot gyűjötöttek, a többi között a hajléktalan szállón is körbe néztek, hátha ráillik valakire a személyleírás. A gondolat jó volt, a férfit felismerték, ráadásul az Esztergomi Rendőrkapitányság fényképes adatbázisában is szerepelt. Fényképét a nyomozók megmutatták a sértettnek, aki egyértelműen felismerte a tolvajt.

A férfit kedden este sikerült elfogni és őrizetbe venni. Előzetes letartóztatását kezdeményezte az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Társát még keresik a rendőrök.

 

police.hu