Egy sajtóhelyreigazítás-kérés margójára
Közélet
2012. febr. 27.

<p>Kinek áll érdekében, hogy két év viszonylagos tűzszünet után újrakezdődjön Esztergomban a jogi adok-kapok? Miért képzeli azt egy közpénzből élő cég vezetője, hogy az évek óta le nem folytatott viták helyett az ellenvélemények elfojtása tereli majd helyes útra egy város gondolkozását? Kinek az érdekeit képviseli a mi pénzünkből élő, alig másfél éve Esztergomba került holdingvezér?</p>

Múlt hét pénteken az alábbi kísérőszöveggel egy sajtóhelyreigazítási kérelem érkezett a Szeretgom elektronikus levélcímére:

Tisztelt Szerkesztőség!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a szeretgomon admin felhasználói névvel feltöltött Miről is szavazunk márciusban? című írásukban a Strigonium Zrt.-vel és néhány tagvállalatával kapcsolatosan félrevezető és hamis tényeket közöltek, amely sérti cégünk és cégeink jó hírnevét, valamint alkalmasak a közvélemény megtévesztésére. Kérem a helyreigazításunkat közölni szíveskedjenek.


Üdvözlettel, 
Arany Tamás
vezérigazgató, Strigonium Zrt.

Mindezzel csak egy komoly probléma van: a Szeretgom a jelenleg hatályos törvények szerint nem sajtótermék, mivel a Szeretgomon megjelenő tartalmakért szerkesztői felelősséget az égadta világon senki nem vállal. A Szeretgom a PILAR Kft. által fejlesztett közösségi szolgáltatás, mely egyfajta bemutatója annak, hogy cégünk milyen weboldalak és webalkalmazások fejlesztésére képes. Van is megrendelésünk bőven, állandó tengerentúli ügyfelek részéről, egyáltalán nem érezzük a válságot, sőt.

Ezidáig - bevallom - igyekeztem kellő távolságból figyelemmel kísérni a népszavazási kezdeményezés körül történő dolgokat. Nem volt semmi okom rá, hogy mélyebben belefollyak ebbe a témába, éppen elég munkánk van anélkül is, hogy ilyen hálátlan és rizikós történetben bármilyen módon közreműködjünk. Még élénken él bennem az emlék, amikor Arany úr elődjének buzdítására a levágott fejemet egy koporsó mellé feltűzve ábrázoló transzparenst tartó Strigonium alkalmazottak csápoltak a főtéren alig két évvel ezelőtt. Higyjék el, nem egy élmény ilyen képekre eszmélni, és megélni a mögötte lévő fenyegetést és áradó gyűlöletet minden egyes alkalommal, amikor Esztergom határát átlépi az ember. Elfelejteni soha nem fogom, megbocsájtani sem könnyű (bár senki sem kért bocsánatot érte). Mindenesetre nem engedem, hogy a családom még egyszer egy feltüzelt csürhe hasonló bestiális gyűlöletével találja szembe magát, ezért megfogadtam, hogy az esztergomi úgymond politikai háborútól a lehető legtávolabb tartom magam.

Természetesen a portál felülete nyitva van a népszavazás körüli pro és kontra vita előtt, bárki olyan cikket tölthet fel, vagy küldhet el nekünk ennek kapcsán, amilyet csak szándékában áll. A Szeretgom egy önálló entitás, olyan amilyenné a felhasználók alakítják, a fent említett koporsón olvasható "élt 3 évet" feliratnak ellentmondva 4 hónap múlva immáron a 6. születésnapját fogjuk majd megünnepelni, és még az új cikkeket nem eredményező hétköznapokon is megnézi legalább 2000 egyedi olvasó. Ez azért már valami.

A fenti belinkelt sajtóhelyreigazítást mindenki tessék szépen elolvasni. Igaz, - szerintem legalábbis - egy nagy zagyvaság az egész, nem is tényeket akar helyreigazíttatni sok esetben, hanem megalapozott véleményekkel vitatkozik a szerző, de hátha árnyalja a képet, hogy mi is fáj annyira és mitől retteg az a kör, akinek egyetlen megmaradt bevételi forrása jelenleg a Strigonium környéki pénznyelő, a parkolási bevételeket felzabáló "egyéb költségek" rubrika, az országos rekordesélyes szemétdíjat beszedő kukáscég, és a többi haszontalan városi rom. Arany úr, ez a véleményem, sajnálom. Megpróbálhat meggyőzni az ellenkezőjéről, de nem a bíróságon és nem perekkel fenyegetve.

(forrás)