Alternatív Gyarapodás programját ezerötszázért
Bolondgomba
2012. febr. 17.

<p>Az egyik legnagyobb online könyváruháznál újfajta esztergomi városstratégiai programot árulnak. Az alábbi történet szereplői nem kitalált alakok, a valósággal való mindennemű egyezés garantált.</p>

Egy ideje próbálom megvenni Vécs Ottó Esztergom tragédiája című, 1930-ban megjelent könyvét. Körbenéztem az egyik online könyvesbolt honlapján, ahol bepötyögve az "Esztergom tragédiája" kifejezést, az első találat éppen a volt polgármesterünk városfejlesztési programjának antikvár példánya lett. Ez önmagában is fergeteges, még ha a véletlennek köszönhető is.

Itt koránt sincs vége a történetnek. Jobban megnézve az egykor minden esztergomi háztartásba eljuttatott Gyarapodás programjának címlapját, egyértelművé vált, hogy az antikvárium munkatársai / honlap szerkesztői nem vették a fáradtságot, hogy bescanneljék a könyv fedlapját, inkább gyorsan rákerestek a Google képkeresőjében a mű címére. Pechükre az első találat pont egy a meggyesahibas.blog.hu-n 2009-ben megjelent írás volt, ahonnan sikeresen letöltötték azt a képet, ami viccnek, paródiának készült. Az eredeti címlapon a Bazilika kupolája és a vámszedőház látható, az "átdolgozott" Gyarapodásom programjában Meggyes búbánatvölgyi házának képe.

 

Hacsak nincs átdolgozott kiadása az esztergom.hu-n a mai napig olvasható könyvnek, akkor vagy az internetes könyváruház élt erős kritikával, vagy ők is úgy jártak, mint akik komolyan vették a Hírcsárdát.

(forrás)