Az Esztergomi Körzeti Televízió elhatárolódik az RTVE ellen állítólag tervezett bűncselekménytől

Az Esztergomi Körzeti Televízió elhatárolódik az RTVE ellen állítólag tervezett bűncselekménytől

2012. 02. 16. 15:33

(MTI) - Az Esztergomi Körzeti Televízió elhatárolódik attól a Régió TV Esztergom ellen tervezett állítólagos bűncselekménytől, amelyről az RTVE szerdán beszámolt - közölte a körzeti televízió (KTV) stúdióvezetője csütörtökön az MTI-vel.

"A cselekménnyel kapcsolatba hozott V. László nem az Esztergomi Körzeti Televízió alkalmazottja, kizárólag önkéntesen vállalt feladatokat látott el. Nyilatkozatai, beszélgetései semmilyen formában sem a KTV álláspontjáról, szándékairól szólnak. Az érintett személy mai naptól nem önkéntese televíziónknak, a továbbiakban semmilyen feladatot nem lát el" - mondta el Bihari Antal.
A stúdióvezető hozzátette: a KTV mindig törvényes keretek között végzi a tevékenységét, és soha nem volt célja a konkurens televízió megsemmisítése, különös tekintettel arra, hogy 16 éve működik, míg a RTVE mindössze fél éves múltra tekint vissza.
Szerdán a Régió TV Esztergom sajtótájékoztatón mutatott be egy hangfelvételt, amelyen a televízió technikai eszközeinek ellopását, majd a szerkesztőség felgyújtását tervezte két férfi.
Bakos Norbert, az RTVE főszerkesztője közölte, vélekedése szerint a felvételen a konkurens esztergomi televízió egyik munkatársa beszél. Ő mutatja be tervrajzszerűen az egyik lehetséges elkövetőnek az RTVE szerkesztőségét, majd a megszerzett technikai eszközök feketepiaci értékesítéséből szerezhető pénzt becsülik meg, végül ő mondja ki, hogy az akciót Molotov-koktéllal kellene befejezni.
Bakos Norbert elmondta, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést tettek. Hozzátette, hogy a hatóság kérésére nem kívánja megnevezni a felvételen szereplő másik személyt.
A főszerkesztő elmondta, az elmúlt időszakban az Esztergomban kialakult politikai harcok miatt munkatársait több alkalommal is megfenyegették, volt példa arra, hogy stábjuk csak a rendőrség közreműködésével tudott forgatni.

2012. 02. 16. 19:54

Elnézést, de azt is el szerettem volna mondani, hogy amíg a rendőrség 100 %-san be nem bizonyítja, hogy itt tényleg támadásról volt szó és, hogy tényleg VL beszél, addig igen erkölcstelen dolog elítélni valakit.

2012. 02. 16. 19:48

Nagy hibát követett el Bihari Antal úr! Nem lett volna szabad elküldenie VL-t, ezzel megmutatta a fidesznyikeknek, hogy egyenként levadászhatóak azok akik mást mernek mondani vagy csinálni, mint amit ők megengednek .Azt hittem ön kiáll a munkatársai mellett és nem lehet sem megijeszteni, sem megzsarolni. Hát tévedtem!