Az esztergomi Fidesz vezetője kérjen azonnal bocsánatot!
Bulvár
2012. febr. 15.

<p>Váczy-Hübschl István közleménye.</p>

Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz szervezet vezetője nem először vádaskodik alaptalanul, átgázolva ártatlan emberek érdekein politikai céljai eléréséhez. Ezúton szólítom fel Steindl Balázst, hogy a becsületes esztergomi  fideszesek és saját maga nevében azonnal  határolódjon el a ma reggeli normális embereket elrettentő, maffia módszereket idéző, engem támadó és megfélemlíteni kívánó erőszakos cselekménytől.

Steindl Balázs legutóbbi nyilatkozatával szellemileg azonosult az éjszakai csákányos támadókkal, amiért szégyellje magát, és tanúsítson önmérsékletet. Mint a város képviselő-testülete legerősebb frakciójának vezetője, Steindl Balázs gondolkozzon el közéleti szerepén, és ha nem tud elszakadni az előző városvezetés politikai ellenfeleit bemocskoló technikáitól, akkor képviselőtársaival együtt mondjon le, és engedjen végre utat egy új választásnak.

Steindl Balázs, ahelyett hogy 50’-es éveket idéző koholt vádakkal próbál besározni tisztességes embereket, inkább azt magyarázza meg, hogy a magát függetlennek beállító RTVe főszerkesztőjének sajtóközleményét miért ő írta négy nappal korábban, milyen kapcsolatban áll Bakos Norberttel és Ágfalvi Csabával, a hangfelvétel rögzítőjével, illetve milyen érdeke fűződik az egykor a Meggyes-vezetést kiszolgáló Esztergom Televízió munkatársait foglalkoztató és a technikáját használó RTVe üzemeltetéséhez.

Steindl Balázsnak és az őt mozgató „nagy rendezőnek” a feltett kérdésekkel kapcsolatban az alábbiakat válaszolom: a hanganyag „értékesítője” pár héttel korábban engem is megkeresett azzal, hogy hangfelvételt adna át. Válaszom egyértelműen elutasító volt. Vajon mennyi pénzt kaphatott és kitől Ágfalvi, ha engem nem sikerült behálóznia?

Érdekes, hogy Steindl a három éve álmerénylet-üggyel előálló Ágfalvi és a mentálisan sérült operatőr beszélgetése kapcsán miért tőlem vár magyarázatot és miért nem a diktafont tudatosan használó Ágfalvitól, akinek lenne motivációja, indítéka viszont nincs pénze? Vajon ez az Ágfalvi, aki több éve Meggyes Tamás ellensége, miért maradt ki a fideszes és rtve-s közleményekből? Ha a bolondokházában két beteg megbeszélné, hogy a miniszterelnök a haza ellensége, akkor Steindl Balázs vajon kitől kérdezne és mit?

Tétényi Éva polgármester mellett legfőbb feladatom a nyilvánosság biztosítása, így egy esetleges károkozás nem érdekem. Az RTVe stúdiójában kétszer jártam, ebből az egyik eset a Steindl és Bakos főszerkesztő által kiszivárogtatott polgármesteri magánbeszélgetés esete volt. Mint törvénytisztelő állampolgár jelenleg egyetlen eljárás folyik ellenem, amelyben az előző jegyző azért jelentett fel, mert véleménye szerint adatot loptam a saját gépemről. A lelkiismeretem tiszta, a szükséges jogi lépéseket mind az RTVe főszerkesztőjével, mind Steindl Balázzsal szemben megtettem.

 

 

A Fidesz korábbi sajtóközleménye:

Tétényi Éva sajtófelelőse adjon magyarázatot

Megdöbbentő hangfelvétel bizonyítja, hogy robbantásos merényletet akarnak elkövetni Esztergom egyik sajtóorgánuma, a Régió Tv Esztergom ellen. A hanganyagon egyértelműen felismerhető a helyi Jobbik szimpatizánsának, V. Lászlónak a hangja, továbbá felmerül Tétényi Éva sajtófelelősének, Váczy- Hübschl Istvánnak a neve is.

A hangfelvételen, amelyet a Régió Tv Esztergom főszerkesztője mutatott be szerdai sajtótájékoztatóján, a lehetséges elkövetők részletesen kitárgyalják, hogyan kellene kirabolni a televízió székhelyét, majd azt követően felgyújtani molotov koktéllal. A hanganyagon a köztudottan Jobbik szimpatizáns V. László kifejti, ő soha nem járt az épületben, de ,,Váczy Pilu", aki Tétényi Éva polgármester sajtófelelőse igen. A beszélgetés feltehetően a másik helyi tv (Körzeti Tv) székhelyén zajlott. V. László többek között ennek a televíziónak az operatőre, vágója, akit nemrég még Vona Gábor társaságában láthattunk, amikor a Jobbik elnöke Esztergomban járt.
A Fidesz- KDNP Esztergomi Frakciója ezúton szólítja fel Váczy- Hübschl Istvánt, hogy adjon magyarázatot az elhangzottakra. Amennyiben ő adta ki a konkurens tv egyik operatőrének az RTVE székhelyének részletes leírását, mi érdeke fűződött hozzá? Van-e bármilyen köze a készülő rabláshoz és merénylethez?
Mint ismeretes Váczy- Hübschl István ellen jelenleg is folyik egy eljárás számítástechnikai rendszer elleni bűncselekmény vétsége miatt.
A frakció értesülései szerint nem ez volt az első alkalom, hogy támadás érte az RTVE munkatársait. November 25-én a Tétényi Éva szimpatizánsaiból összegyűlt mintegy 20-30 fős tömegből több, szélsőséges megnyilvánulásairól híres személy fizikailag bántalmazta, valamint trágár szavakkal illette a tv egyik operatőrét és a főszerkesztőt.

Tudomásunk szerint Bakos Norbert főszerkesztő az esztergomi rendőrségen feljelentést tett a hangfelvétellel kapcsolatban.

(forrás)