Önnek 1 új üzenete érkezett
Bulvár
2012. febr. 15.

<p>Éjfél és hajnal 3 óra között egy ismereten személy egy csákánnyal betörte Váczy-Hübschl István autójának szélvédőjét. A rendőrség információink szerint a korábban Váczyt az rtve.hu honlapon többször is erőszakos cselekményekkel megfenyegető kommentelők között keresi a lehetséges tettest.</p>

Váczy-Hübschl István az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

Maffia üzenet Tétényi sajtósának


Ma reggelre virradóra Esztergom búbánatvölgyi házam előtt parkoló gépkocsim szélvédőjébe ismeretlen tettes egy csákányt állított. Hogy egyértelmű legyen az üzenet, a munkaeszközt is ott hagyta emlékeztetőnek. 7.55-kor indultam volna munkába, amikor szembesültem a történtekkel. Miután a megtámadásom ténye tudatosult bennem, azonnal bejelentést tettem telefonon az esztergomi rendőrkapitányságon. A rendőrségi helyszínelő 9 óra után érkezett meg, és jegyzőkönyvben rögzítették a tényállást és a nyomokat, a csákányt pedig bűnjelként lefoglaták. Ezután 10 órakor személyesen mentem be a kapitányságra, ahol feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen.

Az Esztergomban az elmúlt pár hónapban – valaki vagy valakik által újratúráztatott feszültségek előbb csak verbális szinten jelentkeztek, de az erőszak úgy tűnik nem áll meg az internet adta anonim lehetőségek között. Az elmúlt másfél évben – a helyi politika más pártján állók előbb egzisztenciálisan kezdtek tönkretenni, majd tavaly tavasszal jöttek a telefonos fenyegetések, melyeket a házam előtt éjjel megálló autók, és az abból kikiabálók színesítették. Amikor úgy éreztem, hogy az események túlnőnek rajtam, bejelentettem a rendőrségen is az eseteket.

Pár hete újabb – internetes gyűlöletkampány indult ellenem egy helyi médium portálján, melyet, miután egyre fenyegetőbb és durvább hangnemben szólítottak meg a névtelen kommentelők, jeleztem a weboldal üzemeltetőjének is.

Eddig nem féltem. Eddig csak szóbeli támadásokkal kellett szembenéznem, most azonban nagyon durva fenyegetéssel kellett szembesülnöm. Az üzenet gyakorlatilag egy életveszélyes fenyegetés, megmutatva a fegyvert is, mellyel demonstrálták az eszköz pusztító erejét. Az emberi élet kioltására alkalmas csákányt látványosan ott hagyták

Nemtelen támadások csak az elmúlt másfél évben értek, amióta a polgármester munkatársaként dolgozok, tehát nem tudok mást gondolni, minthogy ezek a verbális és most már fizikai szinten is megnyilvánuló  durva cselekedetek  politikai színezetűek. Ahogyan eddig is, ezután is elhatárolódok minden erőszakos cselekménytől, de emellett komolyan elgondolkozom azon, hogy ilyen körülmények között akarom-e folytatni a munkámat a polgármester mellett.  Édesanyám pedig egyszerre retteg és félt.


(forrás)