Őrizetben az ügyvezető
Egészségügy
2012. febr. 8.

<p>A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya őrizetbe vette dr. Kiss Zoltán Tamást, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját. Kiss az ügyvezetője és tulajdonosa az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás keretein belül üzemelő háziorvosi ügyeletet bonyolító Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft-nek is.</p>

Az Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. 2009. február 1-től látja el a háziorvosi ügyeletet a térségben. Ekkoriban Meggyes Tamás volt a kistérség elnöke. Akkor a városi Hídlap így indokolta a cég kiválasztását: " (a cég) az ország számos területén végez már ilyen feladatot, kifogástalan szakmai színvonalon".

A cég székhelye Debrecenben van, fióktelepeket üzemeltet többek közt a következő településeken: Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Karcag, Mezőtúr, Püspökladány, Kaba, Berettyóújfalu, Bp. XVI. és XII. kerületek, Vác és Hatvan.

Legutóbb 2011. júniusában szerződtek a kistérséggel egy nyertes közbeszerzés után, mely szerint 2016. május végéig szól megbízásuk.Ezt a szerződést már az új elnök: Tétényi Éva írta alá.

Dr. Kiss Zoltán Tamás az Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft-n kívül több mint 10 egészségüggyel kapcsolatos cégben tulajdonos vagy tölt be vezető szerepet. Ezek egyike a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. A négy tagkórházat üzemeltető megyei holding mindig is a figyelem középpontjában állt 2009-es megalakulása óta. A Szabolcs Online Portál részletesen leírja, ki és milyen feljelentést tett a holdinggal kapcsolatban. Bővebben erről a szon.hu oldalain olvashatunk.

 

Arról, hogy az ügyvezető őrizetbe vétele miben befolyásolja esetleg az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás területén történő orvosi ügyelet ellátását, a kistérség és annak elnöke, Tétényi Éva email címén érdeklődtünk. Válaszukat természetesen azonnal közöljük, amint megérkezik.

Az Orvosi Ügyelet Nkft sajtóközleménye itt olvasható.

(forrás)