Erőtlenül
2012. febr. 6.

<p>A szeptemberi sikertelen puccskisérlet után újra olyan jelek mutatkoznak, melyek szerint Meggyes Tamás pozíciói és érdekérvényesítő képessége már a helyi Fideszben is jelentősen meggyengült.</p>

Talán mindenki emlékszik még arra, hogy tavaly nyár végén - példátlan módon - két elnökjelölt is indult az esztergomi Fidesz elnöki poziciójáért. Az akkori csatát, igaz csak hajszállal, de Meggyes embere, Steind Balázs nyerte Heer Ádámmal szemben.

Meggyes az utóbbi hónapokban gyakorlatilag nem vett részt az esztergomi testület munkájában. Információink szerint többször szóba került a lemondásának gondolata is, azonban sajnos valószínűleg győzött benne a városért való tenni akarás, így papíron továbbra is a testület tagja maradt.

Hogy megérte-e maradni? Ki tudja.

Ami biztos: több Fidesz frakcióhoz közeli forrásunk is megerősítette, hogy Meggyes összetűzésbe került dr. Balla Sándor aljegyzővel. A nemrég megválasztott, szegedi illetőségű aljegyző azzal verte ki Meggyesnél a biztosítékot, hogy Tétényi egyik volt önkéntesét felvette a Polgármesteri Hivatal főállású dolgozói közé.

Meggyes nem késlekedett, azon nyomban frakciója elé terjesztette javaslatát: új aljegyzőt kell választani.

Az eddigi forgatókönyv az ilyen esetekben úgy működött, hogy amit kitalált Meggyes, az természetszerűleg meg is valósult. Most azonban a frakció teljes egésze Meggyes ellenében szavazott azon a frakciógyűlésen, amelyet ő még jelenlétével sem tisztelt meg.

Hogy mi állhat az ellentmondás hátterében, azt nem tudjuk, azonban a frakció már kívülről látható módon is szakadásnak indult. Egyre többször láthatók azok a jelek, amelyek a Meggyes-párti "öregek" és a "fiatalok" szembenállására utalnak. Ez nem jelenti természetszerűleg azt, hogy a Fidesz frakció egy része Tétényi mellé állt volna, inkább arra mutat, hogy többen felismerték azt a régóta köztudott tényt, hogy Meggyes politikailag halott és a mellette való kiállás az egyének számára semmiféle előnnyel nem járhat, sőt inkább ahhoz vezet, hogy Meggyes személye őket is magával húzza a politikai süllyesztőbe.

Ami azonban már ma is bizonyos: Meggyes Tamás már nem politikai tényező Esztergom városában.