Internetes áruházat üzemeltető csaló bukott le Dorogon
2012. febr. 1.

<p><span id="ctl05_lbLead"> (MTI) - Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsít a dorogi rendőrkapitányság egy 42 éves balkányi férfit, aki internetes áruházat üzemeltetett, de árut nem szállított a vevőknek - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.</span></p>

A férfi Redcoon Webáruház nevű honlapján műszaki cikkeket lehetett rendelni; az eddigi adatok alapján a csalással kilenc embernek összesen több mint 600 ezer forint kárt okozott - tájékoztatott Léber Gabriella.
A gyanúsítottat több rendőrség is kereste. A férfi a dorogi kapitányság idézésére megjelent, de a cselekmények elkövetését tagadta. A bíróság viszont a bizonyítékok hatására elrendelte előzetes letartóztatását - mondta a sajtóreferens.
Közlése szerint a férfi "papíron" igyekezett a vállalkozásból kimaradni, 4 ezer forintot fizetett egy hajléktalannak, hogy a céges iratokat ügyvezetőként jegyezze és bankszámlát nyisson. A gyanúsított korábban jelentős kárt okozó csalás, adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli rend megsértése miatt volt büntetve.