Ez a péntek a kultúráé volt
Kultúra
2012. jan. 28.

<p>Megszokhattuk, hogy a péntek délelőtt és a kora délután a politika jegyében telik Esztergomban. Szerencsére péntekre időzítettek több kiállításmegnyitót és előadást is, így könnyítve meg az átállást egy könnyedebb hétvégére. Párkányban Bangó Miklós esztergomi festőművész kiállításán jártunk, majd majd visszaérve a Duna ezen oldalára egy családi kiállítás megnyitóját néztük meg, végül egy fantasztikus versszínházi előadást tekintettünk meg a Kaleidoszkóp Ház emeletén.</p>

Péntek délután mintegy száz érdeklődő jelent meg Párkányban a főúti régi VÚB Bank épületének aulájában, hogy megtekintsék Bangó Miklós Párkány és Esztergom című kiállítását, ami egyben a Dél Szlovákiai Energetikai Centrum megnyitója is volt. A két város művészi életének színe-javát Ivett Némethyová köszöntötte, majd Dr. Kocsis Ernő, festőművész, a Nyitrai Egyetem tanára nyitotta meg a kiállítást.

A kiállítás és egyben az energetikai centrum ünnepélyes megnyitója szalagátvágással
A Stilla Pectus nőikara Mgr. Nagy Katalin vezényletével Liszt és Bartók-művekkel szórakoztatta a közönséget.
A kiállítás még két héten át látogatható a Fő út 2. szám alatt, az első emeleten

A tárlat megtekintése után sokan indultak át a vízivárosi, ahol a Kaleidoszkóp házba, ahol hét órakot Melocco János, T. Anna, Lili és Luca kiállításának megnyitója volt. A "családi kiállítást" Andráskó Péter nyitotta meg, majd a művész zenei aláfestést nyújtott a tárlat megtekintéséhez.

Valamivel este nyolc előtt versszínházi előadás kezdődött házban. A szentendrei, pomázi és budapesti fellépők a Mutatvány című darabot adták elő a megjelenteknek.

 


A Kaleidoszkóp megnyitása óta igazi színfoltja lett a város kulturális életének, és ezt hétről hétre be is bizonyítja.

(forrás)