Szeretgom.hu kritika

Szeretgom.hu kritika

2006. 05. 22. 23:04

A Szeretgom.hu oldalt érintő, negatív vagy pozitív, de mindenképpen érdemi (és ha lehet konstruktív) kritikai hozzászólásokat ide kérem...

2016. 12. 17. 1:06

Ez az ide-oda rohangálás szerintem más weboldalakra is igaz, még tán a facebookra is...
Én ott nem vagyok fenn, idegenkedtem tőle kezdettől fogva...
Tömegnyomornak tartom... :(((

Azt meg, hogy a fiatalság nem akar idegenekkel (főleg nem trollokkal, és politikáról!) vitatkozni, meg is értem...
Ki szeret letolásokat, kötözködőket olvasni? 
Én nem, az biztos! Nem vagyok az a kesztyűt felvevő típus. Meg hát minek is pazaroljam ilyesmire az időt?!:(((
Én a negatív lájkolókra is neheztelek! Talán el se olvasta, mire adott akkor negatív pontot?! :P

Ami meg a tablettet illeti...
Mikor gyakran utaztam munkába buszon, eleinte (90-es évek) a sok középiskolás csúnya beszéddel ütötte agyon az időt...
Most? Halotti csendben vannak a diákok!
Mindenki belebújik a mobiljába, és csak nyomkod, nyomkod!

Bevallom őszintén, nem irígylem a mai szülőket!
Ha van otthon vagy 3 gyerek, és mindnek külön tablettje, na, azoknak a díjai (internettel!) havonta nem lehet semmi! :(((

Fórumok olvasottsága:
Tudod, még mindig úgy vagyok vele:
Ha naponta csak EGY embernek sikerül kellemes perceket szereznem egy-egy beírással (verssel, zenével, képpel), már megérte! :)))

És az sem utolsó szempont: "Tanítva tanulunk!"
Azaz jómagam is okulok a neten olvasott ismertetőkből.
Legutóbb a Klein kancsó hozott lázba matematika témakörben.

Lehet, nem hiszed el, de a jelenlegi párommal (özvegy voltam 9 évig!) a Möbius-szalag dolog hozott össze! Itt, a szeretgomon!:)))
Ilyen is van. Igaz, nem volt ez célom egyáltalán, de így adódott! Köszönet Neked érte! ;o)


2016. 12. 16. 23:48

Az olvasók közel fele a a facebook-ról jön, elolvas egy hírt/cikket ami ott elé került, és már itt sincs. Kb az emberek negyede aki magától ide kerül, megnézi a főoldalt, belekattint 1-2 hírbe, majd megy. A maradék valamire keres, a google ide dobja, ha szerencséje van megtalálja amit keresett, aztán megy tovább. Közösség, kommentelők nincsenek, amint az látható. A fórumok olvasottsága marginális. Ez az egész műfaj, ami a Szeretgom volt a 2000-es évtized második felében az ma már nem működik. Talán igény sincs rá igazából. Ma egy átlag fiatal social internetező nem idegenekkel akar vitatkozni komolynak tűnő dolgokról, hanem lájkokat gyűjt a szelfijére instagrammon meg követőket a youtube csatornáján/támblerén. Megváltozott a kommunikáció nyelve, nem írunk és nem olvasunk: képeket meg videókat fogyasztunk az interneten. Egyébként én is: ha van másfél órám kikapcsolódni amikor már alszik a három gyerek akkor ott a Netflix meg a 20-30 youtube csatorna mit követek permakultúrás kerti praktikák meg társasjáték témakörökben. 

2016. 12. 16. 23:20

Kedves János!
Köszönöm a gyors és KEDVEZŐ választ!
Jómagam igyekszem majd értékes tartalommal vezetni továbbra is az ÉRTÉK topicot.
A Témába vágósban is hasznos ismeretekről írunk majd.

Jó lenne, ha mások is hozzájárulnának hasznos és közérdekű ismeretek beírásaival! :))

Még egy kérdés:
Az olvasottságról lehet tudni valamit?
Régebben közölted, sőt, azt is, a VILÁG térképen hol vannak fenn az oldalon?

Én mindig szerettem nézegetni azt is.

2016. 12. 16. 22:53

A fórumokhoz nem nyúlnék - a többi funkciót akarom egyesével átnézni és ami teljesen le van állva, azokat megszüntetni. Híreket néznek az emberek, az eseménynaptár működik, az ötleteket a hírekhez kapcsolódóan elég sokat használjuk szerkesztőségileg, ha más nem is nagyon kapta fel. A látnivalók, apróhirdetések, az egész nyilvános wiki dolog na meg a cég adatbázis mehet a kukába, nincs rá nagyon igény, nekünk sincs energiánk tartalommal tölteni meg karbantartani. 

2016. 12. 16. 22:08

Kedves János!

Kicsit lelombozódva olvastam az itt írtakat...
A "régiek" közül én 2009 óta még mindig itt vagyok, és aktívan.
Igaz, nem vagyok esztergomi, hanem Dorogon lakom, de tudod Te is, hogy aki esztergomi igazából (már mint hogy ŐS esztergomi!), az bizony kevés!
Nagyon sok a betelepülő!
Innen a kuttykuruttyról is sokan települtek be Esztergomba. Annak előtte meg csolnokiak, kesztülciek, stb. voltak.
Szóval ha ezt vesszük, igen kevés a valós esztergomi...
Ráadásul Dorog az a közeli "szomszédvár", melynek van egy KÖZÖS utcája is Esztrgommal, na és egy KÖZÖS tava!... A Pala!

Az is igaz, hogy az egyetemes kultúrával foglalkozom leginkább, nem politikával, és nem Esztergom közügyeivel, de szívesen "beszélgetek" bármilyen témáról, ismeretszerzés címén különösen. Na meg nekem sem mindegy, mi van Esztergommal!...

Tudom, EZ, hogy én dorogiként mit gondolok, eme oldalon nem olyan fontos!
De köszönöm, hogy eddig felvállaltátok a topicjaimat.

Azt is jól tudom, a VÁLTOZÁS az egyetlen a világon, ami ÁLLANDÓ...
Azaz ha nem megy a szekér, lovat kell váltani, vagy szekeret, vagy mindkettőt.

Most a kérdésem az:
Van-e már valami elképzelésed a változtatást illetőleg, és ebbe az ÚJÍTÓ elképzelésbe az eddigi Fórumozás (legalábbis néhány témaköre) belefér-e?

Tudod, azért kérdezem, mert amióta internetezek (épp tíz éve!), sokszor elveszítettem már az összegyűjtött művészetekkel kapcsolatos anyagaimat weboldalak törlésével, átalakításával.
Bevallom, mindig rosszul érintettek ezek a dolgok.

Viszont!
A neten jártamban-keltemben találkoztam sok "elhagyatott", de értékeket (verseket, képeket, zenéket) tartalmazó weboldalakkal. 
Némelyikbe 4-5 éve sem írt bele senki!
Azok hogy "lóghatnak" csak úgy gazdátlanul a levegőben?

Tisztelettel várom válaszodat:
Holdfény Dorogról.

2016. 12. 14. 11:13

Szóval kb. az van, hogy a 2006-2010 között rengeteg melóval összehozott közösség 2011 után több okból kifolyólag szerteszéledt. Egy ilyen ok volt a Facebook egyeduralkodóvá válása. Egy másik ok volt a Tétényi korszak és az azzal járó tévedések és csalódások, felesleges feszültségek és egymás között pofozkodások közösséglemorzsoló hatása. Egy harmadik ok volt az oldal szerkezetváltása: közösségi szerkesztésből átmentünk szerkesztőségi rendszerbe. Egy negyedik ok volt a korosztályváltás: sokan már nincsenek köztünk biológiailag, sokan már nincsenek köztünk földrajzilag abból a közösségből. Ötödik ok, hogy a fizetett politikai trollok miatt egyébként is leszokott a magyar társadalom zöme a kommentelésről, különösen hírek alatt és kapcsolódóan. Ez van. Valami újat és mást kell csinálni, mert ennek a modellnek vége van.

2016. 12. 14. 9:50

Januárig van még kb. elég forrás a Szeretgomot kiadó cégben finanszírozni a működést (fizetést fizetni), utána vagy elkezdek megint beletolni saját zsebből havi százezres nagyságrendben, vagy abbahagyjuk, vagy kitalálunk egy működő finanszírozási formát. Nagy incentívám márpedig nincs arra, hogy én finanszírozzam a megjelenési felületet minden csip-csup esztergomi rendezvénynek - mondjuk tök vicces amikor felháborodott telefonokat meg e-maileket kapunk, hogy nincs kint egy-egy max ha 15 embert érdeklő rendezvény hírként a főoldalon, de valahogy mégsem érdekelt senki sem abban, hogy segítsen megteremteni ennek az egésznek a stabil pénzügyi alapjait (ja, pályázhattunk volna az önkormányzatnál, de a tavalyi hasonló pályázatból nagyon negatív érzésekkel jöttünk ki, úgyhogy nem tettük).

Szóval nagy fejlesztésekre ne számítsatok, ha más nem, inkább visszafejlesztések lesznek.

 

Törölt felhasználó

2016. 12. 14. 9:20

Elvétve akad.

Csak eltűnik a szófolyamok között.

Törölt felhasználó

2016. 12. 14. 9:17

Nem tudom, én már a facebookot is csak használt társasjátékok vásárlására használom...

Törölt felhasználó

2016. 12. 13. 20:27

A magamét mindenképpen annak tartom.

Törölt felhasználó

2016. 12. 13. 19:53

Van még valahol amúgy érdemi kommentelés? 

2016. 12. 13. 12:37

Szeretnétném, ha módosítanátok az utolsó hozzászólások "rovat"-ot. Mindegyik hír, fórom legutolsó hozzászólását lehessen csak látni.

Így nyomon követhető lenne, hogy melyik helyen volt hozzászólás. Jelenleg egy-egy fórumban zajló beszélgetések folyamát láthatjuk csak, és ezek a párbeszédek elfedik a friss, de időben a beszélgetésfolyamot megelőző hozzászólásokat.

2016. 08. 29. 14:34

Értem...
Én csak azt az egy videót sajnálom, mert elmentettem ugyan, de nem jó helyre. Ugyanis rájöttem, a mail címemet sem használhatom "tárhelynek", hogy ne terheljem a gépemet, mert visszamenőleg csak 5 évig tárolják a levelezésemet a benne lévő linkekkel, egyebekkel együtt! :(((
Köszi a választ!


2016. 08. 28. 20:49

Egyszer valamikor volt egy nagytakarítás: minden önmagát törölt felhasználó dolgait, képeit, kommentjeit kidobáltuk. Nem csináltunk előtte backupot.

2016. 08. 28. 17:01

Kedves János!

Nem kritika, amit írok, hanem kérdés, illetve kérés:

Keresek egy videót, amit kb 5 éve tett föl valaki (sajnos, a nicknevét sem tudom már) egy szánkutyaversenyről a kutyás topicba.
2011-ben január-februárban lehetett, mikor a szánkutya fajtákról írtam. Ott is van pár írásom és a kutyákról képek.
De sajnos a video eltűnt. Megjegyzem, nem youtube-ról való volt. A betevő ezzel a megjegyzéssel tette be:
"Most nézzük meg, hogyan csinálják ezt a profik!"

És volt egy kb. 8 perces film a Mont Blanc varázslatos havas tájain folyó versenyről. A zenéje is kitűnő volt, de mindenestől eltűnt innen...
Pedig elég sokszor "visszalapoztam" hozzá újranézni, nagyon szerettem, és megnézném ismét.
Mondd csak, nem tudnád "visszavarázsolni" valahogy?
Nagyon megköszönném! :)))

Megjegyzem, ebből az időszakból más beírások is hiányoznak. Kb 4 hónapon át. Az Ernő bácsi (aki sajnos, nem sokkal ezután elhunyt) kóborkutyájáról van kép újból. Az előtte lévők hiányoznak, azok között lehetett az általam áhított videó.


2016. 06. 16. 21:33

Ma kiment egy új verzió a rendszerből - a fő újdonság, hogy ahol csak volt értelme, ott bekapcsoltuk az infinite scrollingot, vagyis nem kell többé lapozgatni, hanem elég csak az oldal végére tekerni és folyamatosan tolódik lejjebb a tartalom vége, az oldal tölti a folytatást. Mobiltelefonon kifejezetten hasznos, de desktopon is jól működik.

2016. 02. 16. 22:42

Apró újítás: az eseményeknél megjelent egy gomb, amivel lementheted az adott eseményt egyenesen a google calendarodba, egy másik gombbal pedig letöltheted .ics fájlként, amit be tudsz importálni outlookba, vagy egyéb asztali naptárprogramba.

2016. 01. 09. 9:56

Sziasztok, BÚÉK itt is!

Kedves János!
Először meglepődem, hová tüntetted a Fórumot, de aztán hamar rábukkantam.
Még tanulmányozom, mielőtt kialakítanám a véleményemet, eddig tetszik! :)

Köszi a sok munkáért!


2016. 01. 07. 15:24

Új év, új design, ha most sem jó, szóljatok.

2015. 11. 02. 22:52

Hát igen...
Állítólag az IDŐ a 4. dimenzió... 

Ami számomra elég érthetetlen, de úgy látszik, egyúttal "láthatatlan" is... :(((
Azóta is...Forgó hiperkocka 3D-s vetülete  /EZ ugye látható, legfeljebb megmagyarázhatatlan.../
Forrás: Wikipédia