Az esztergomi sakkozók taroltak
2012. jan. 18.

<p>Január 15-én, az ötödik helyen álló Almásfüzitő vendége volt az Esztergomi Sakk Club.</p>

Mint ismert, az NB II-ben vitézkedő ESC akkor sem kapott támogatást, amikor mindenki hozzájuthatott. Negatívan diszkriminálták éveken keresztül az egyesületet, még az ifjúsági játékosok után járó kötelező, önkormányzati rendeletben foglaltakat sem kaptuk meg. Veszélyben volt az 1924-ben alapított klub sorsa is.

Az esztergomi sakkozók mikor látták, hogy hiába van minőségi szakmai munka, eredmény, ez a városvezetést nem érdekli, tovább álltak. Sok anyaegyesületi játékos távozott, Nyergesújfalura, Tatabányára, Kisbérre, ahol megvoltak a versenyzés feltételei.

Jelenleg NB I-es csapata van Komáromnak (!), NBI/b-s Kisbérnek, NB II-es Tatabányának, Tatának, Kisbér II-nek (!) és a Zoltek Nyergesújfalunak.

A fentieket azért írtuk le, mert az Esztergomi Sakk Club a megyei bajnokságban játszik, de meggyőződésünk, hogy a megye második-harmadik legerősebb összeállítású csapatának, nem itt kellene tartania. Mesterségesen vagyunk ellehetetlenítve.

A két mesterrel felálló ESC vasárnap 9-1-re győzött Almásfüzitőn. Megnyerte a partiját: Horváth Márió, Burghardt József, Bresztyák János, Gál Lajos, Meixner Ferenc, Kovács Géza, Szabó Lajos, Egri Gyula, Tóth Péter.

Február 12-én Esztergomban a Szentgyörgymezői Olvasókörben folytatódik a bajnokság. A hatodik helyen álló Komárom érkezik. Az Esztergomnak 6 pontnál többet kell szereznie, akkor az utolsó forduló előtt az élre áll. Jelenleg a tabellát az Ács vezeti, aki a következő fordulóban szabadnapos lesz.

Március 18-án aztán jöhet a bajnokságot eldöntő rangadó Ácson. Reményeink szerint utána meg az NB II-es osztályozó!

 

2012. január 18.

Esztergomi Sakk Club