Részben pernyertes Meggyes Bejóval szemben
Közélet
2012. jan. 10.

<p>Majdnem 3 éve, hogy beperelte Meggyes Tamás Bejó Gábort bizonyos a Szeretgomon elhelyezett kommentek miatt. A mai napon a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla a 14 kifogásolt komment közül 4 esetében megállapította a jogsértést és Bejót helyreigazítás közlésére kötelezte. Fizetnie viszont nem kell, a pernyertesség arányában a per illetékének is csupán a töredékét kell megfizetnie.</p>

Bejónak azt kell, majd helyreigazítania, hogy 2009-ben azt írta, hogy azt a személyt, aki a polgármesternek ellentmond Esztergomban, kirúgják a munkahelyéről vagy családtagjával szemben tesznek hasonló intézkedést, illetve átvilágítják, a cégei szerződéseit felülvizsgálják, illetve Meggyes Tamás átveri Esztergom képviselő-testületének tagjait, valamint hazugságon alapulva Esztergom vagyonából elvert 1,6 milliárd forint összeget, de azért is, mert arról írt: a polgármester ellenfeleit lefényképezik az utcán.

A bíróság nem fogadta el Bejó azon védekezését, miszerint ezeket véleményként és nem tényállításként közölte. Ezen védekezési mód miatt viszont Bejó ügyvédje ezen állítások bizonyítását, tanúk idézést, stb. meg sem kísérelte.

 

A Szeretgom.hu kommentárja:

Sajnálatos, hogy Bejó nem kért segítséget tőlünk ehhez a perhez, ha tehettük volna, beavatkozóként beléptünk volna a perbe mellette. Úgy gondolom, hogy a 4 kifogásolt komment közül legalább 3-nál egyértelműen olyan bizonyítékokat tudtunk volna szolgáltatni, amelyek bizonyíthatták volna az igazát. Nem nehéz olyan embereket találni Esztergomban, akik Meggyessel való konfliktusuk miatt kerültek az utcára, és mindannyian emlékszünk arra, hogy Takács István, Meggyes Tamás sajtófelelőse milyen aprólékosan fényképezte a tüntetéseken a résztvevőket, majd természetesen eljutott hozzánk annak is a híre, hogy ezeket előhívás után részletes elemzésnek tették ki, egyesével azonosítva a résztvevő személyeket.

Ami az 1,6 milliárd forint "elverését" illeti, nyilvánvaló, hogy a mélygarázs nem egy sikertörténet - az ezrelékét ha behozza annak a bevételnek, amit anno Meggyes a megvásárlásról való döntést előkészítő előterjesztésben leírt - mi ez kérem szépen, ha nem átverés, hazugság?

Azt gondolom, hogy ezen állítások kapcsán lett volna helye tanúk meghallgatásának és valóságbizonyításnak - ezt sajnos Bejó és ügyvédje nem kísérelték meg, mely utólag komoly hibának bizonyult.

(forrás)