Google Earth - Esztergom 3D-ben

Google Earth - Esztergom 3D-ben

2011. 12. 17. 13:04

A szeretgomos szerkesztőkben felmerült az ötlet, hogy Google Earth-höz szépen sorban modellezni kéne a várost, vagy legalább a fontos épületeket. Pár egyszerűbb épület már elkészült. Ezek itt tölthetőek le.

Iridium

2012. 01. 15. 0:50

Tetszik! :)

2012. 01. 14. 22:04

Jelentem, a múlt hónapban készült épületeket mind befogadta a Google Earth-csapat, most már automatikusan megjelennek, h valaki a programban bekapcsolja a 3D-s épületek réteget.

2011. 12. 18. 19:25

Ha jelentkezik egy iskola, mi szívesen tartunk szakkört/tanfolyamot, aminek keretében az érdeklődő gyerekek elsajátíthatják az eszközök használatát.

Iridium

2011. 12. 17. 16:48

Márciusig lehet nevezni a Google-nál egy 25 ezer dolláros díjra (ez csaknem 6 millió forint), melyet a jelentkező város iskolái nyerhetnek. A cél, hogy minél több, szebb, pontosabb épületet adjon a helyi közösség a térképhez. Lehet, hogy akkor a jót a hasznossal össze kéne kötni, akár itt a Szeretgom berkein belül! Mivel most még parlagon van Esztergom a térképen, nagyon látványos eredményt lehetne elérni és talán egy kis "aprót" is nyerhetne a város! Kacsintás

Talán mehetne címlapra a dolog és jelentkezőket, modellezőket, fényképeket gyűjteni egy helyre. 2 és fél hónap alatt elég sokat lehetne haladni. Mit szólsz hozzá (és a többiek is persze)?

2011. 12. 17. 13:07

Várom a kívánságokat, ki milyen épületet szeretne látni 3d-ben a térképen!

 

Amúgy a program kezelése nem nehéz, kis gyakorlás után bele lehet jönni, pár apró trükköt kell csak elsajátítani. Az idő nagy részét a fényképek utómunkája teszi ki, persze előtte kell fénykép az épületek homlokzatáról. Ebben nagy segítséget fog jelenteni a Google Street view szolgáltatása, ami rövidesen elérhető lesz Esztergomra is.

Ha valaki késztetést érez, hogy beszálljon, akkor szívesen segítek.

 

Viszonyítás képpen: Ez a házikó 3 óra volt, ennek egy része a vízszitnes terep kialakítása volt műholdas textúrákkal, amit nem kell legtöbb esetben megcsinálni.