Törvénysértés küszöbén az esztergomi Fidesz frakció
2011. dec. 15.

<p>Tegnap közmeghallgatást tartott volna az esztergomi képviselő testület. Az <a href="http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000065.TV">ÖTV</a> 13. § erről így rendelkezik:</p>

A képviselő-testület évente legalább egyszer, előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

Tehát évente legalább egyszer kötelező közmeghallgatást tartani, a közmeghallgatás pedig nem más, mint egy testületi ülés, amelynek határozatképesnek kell lennie.

Esztergomban idén kétszer futottak neki ennek a témának, az előző március 10-én lett volna, ha...

...ha  a Fidesz frakció elment volna rá. Pedig annak kiemelt témája nem más lett volna, mint az Alkotmányozás.

Meggyes akkor így magyarázta a távolmaradást:

Tehát a márciusi vonat akkor elment. De hát ugye évente egy közmeghallgatás lenne az ami kötelező. Tegnap lehetett volna pótolni az elmaradást. Azonban a meghirdetett időpontban a fideszes képviselők nem jelentek meg a közmeghallgatás helyszínén, ehelyett a Meggyes-Steindl duó a következő böffenetet alkotta a sajtó számára:

A Fidesz- KDNP Esztergomi Frakciója ezúton tájékoztatja a város polgárait, hogy a Tétényi Éva által generált botrányok és atrocitások miatt nem vesz részt a szerdán tartandó közmeghallgatáson.

A képviselők úgy vélik nincs szükség újabb botrányra Esztergomban csak, mert a Tétényi szimpatizánsokból álló mintegy 30-40 fős társaság fenyegeti a képviselőket. Természetesen a frakció tagjai a minden hónapban megtartott képviselői fogadóórákon továbbra is várják az esztergomi polgárokat. Az elmúlt egy évben több fenyegetést kaptak az esztergomi képviselők, és sokszor fizikai bántalmazásig fajultak az atrocitások a városban. A Tétényi szimpatizánsokból álló mintegy 40 fős tömeg a november 25-ei testületi ülésen bezárta a képviselőket a Polgármesteri Hivatal Nagytermébe és csak rendőri kísérettel tudták elhagyni a termet.

Ezt követően pedig megtámadták Petróczy Gyula házát. A frakció tagjai továbbá több, a családjukat, gyermekeiket is fenyegető levelet, telefonhívást kaptak az elmúlt időszakban, amelyek között egy halálos fenyegetés is szerepelt. A városatyák ezért úgy döntöttek nem mennek el a szerdára szervezett közmeghallgatásra, mert úgy vélik az ismét botrányba fulladna, a polgármester- asszony szimpatizánsaiból összeverődött társaság miatt. Több esztergomi polgár is jelezte a frakció felé, hogy nem mer elmenni a rendezvényre, mert fél ezektől az erőszakos, trágár szavakat skandáló emberektől. Természetesen a képviselők továbbra is várják a fogadóórákon észrevételeikkel, kérdéseikkel az esztergomi polgárokat minden hónap utolsó hetében.

 

Akkor most feltenném a kérdést: hogy a fenébe képzelik a tisztelt képviselő urak azt, hogy elszabotálják az ÖTV által kötelezően megtartandó közmeghallgatást? Az ÖTV semmiféle olyan rendelkezést nem tartalmaz, amelyben az állna, hogy a fogadóóra pótolja a közmeghallgatás intézményét.

Ha 2011. hátralévő két hetében sem hajlandóak megtartani a törvény által kötelezően előírt közmeghallgatást, akkor a testület megsérti az ÖTV-t.

Amennyiben a képviselők félnek vagy egész egyszerűen nem hajlandóak találkozni azokkal az emberekkel akik őket a képviselői székbe juttatták, akkor álljanak fel és mondjanak le minden közéleti funkciójukról!