Az Esztergomi Sakk Club fölényesen nyert, ennek ellenére büntetni akarják!
2011. dec. 13.

<p>Az Esztergomi Sakk Club megyei rangadón fogadta a Szentgyörgymezői Olvasókörben a Naszály SE csapatát.</p>

A vesztett pontokat számítva első helyen álló esztergomiak, bajnokesélyesként játszottak és 7,5-2,5 arányban diadalmaskodtak.

Győzött Meixner Ferenc, Horváth István, Kovács Géza, Szabó Lajos, Tóth Péter és Patos Benjamin.

Döntetlenül Horváth Márió, Burghardt József és Gál Lajos végzett.

Ezzel az eredménnyel még jobban megerősítette a pozícióját az Esztergomi Sakk Club a sakktábla mellett. A versenybíróság, amelynek az elnöke a Zoltek SE Nyergesújfalu NB II-es egyesületi vezetője(!), jelezte, hogy az Esztergomi Sakk Club jogosulatlanul szerepeltette a 6. táblán Horváth Istvánt. Ezért Horváth István által szerzett pontot elveszik és 4 büntető ponttal sújtják csapatunkat.

Az Esztergomi Sakk Club, kedden 17 óráig óvást jelentett be, ennek költségét befizette. A klub szerint, az esztergomiak alsóbb osztályba tartása a Zoltek SE Nyergesújfalunak alapérdeke, hiszen 10 (!) Esztergomhoz köthető játékosa játszik jelenleg az NB II-es nyergesi csapatban. Az Esztergomi Sakk Club az előírtakat az egyesület szerint teljesítette, hiszen az előírt 6 helyett 7 olyan játékost szerepeltetett, akiknek nincsen NB-s mérkőzése. Ilyen a 6. táblás esztergomi Horváth István is, aki az NB II-ben egyetlen mérkőzésre sem ült le a Zoltekban.

Döntés fehér asztal mellett várható, az Esztergomi Sakk Club kérte, hogy elfogultság miatt a versenybíróság elnökét a Zoltek SE szakosztályvezetőjét zárják ki a döntéshozatalból!

 

Esztergomi Sakk Club