Meggyesnek mennie kell

Meggyesnek mennie kell

2011. 12. 11. 17:40

Meggyes Tamás haszontalan hereként élősködik a választói nyakán, mindezért ellentételezésként semmit sem nyújt azoknak, akik a Parlamentbe és az esztergomi képviselő-testületbe juttatták őt.

Meggyes mint országgyűlési képviselő nem képviselte Esztergom érdekeit akkor, amikor a Lex-Esztergomról, a városi intézmények államosításáról vitázott a Tisztelt Ház. December elsején nemhogy meg nem szólalt, de részt sem vett a Ház ülésén.

Nem egyedi jelenség ez. Meggyes Tamás, aki rejtélyes módon épp a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja lett az Országgyűlésben, a bizottsági ülések jórészéről is távol maradt. Az utolsó 25 bizottsági ülésből mindösszesen hét alkalommal vett részt személyesen, a többi esetben vagy helyettessel vagy sehogy nem vett részt az üléseken.

Miért szükséges Meggyes Tamásnak egyátalán bejárni a munkahelyére? Bizonyára a legvonzóbb a többszázezres havi fixen kívül - amit a semmiért kap, hiszen felszólalásaiból ebben a ciklusban ezidáig egyetlen szóra futotta - az talán a mentelmi jog, amely kereteit bőven túllépve használ nagy előszeretettel arra, hogy felelőtlen kijelentéseinek következményeit elkerülje.

Ezzel ellentétben persze nagy bőszen gyártja ő maga a feljelentéseit, azokkal szemben, akik véleményét nem védi a mentelmi jog, és pofátlan módon még ezen pereinek költségét is megpróbálja városának nyakába varrni. A pénz nem számít alapon, akár még visszamenőleges hatállyal is.
Azonban a jelek szerint a pereskedés is csak akkor kellemes számára, ha éppen úri jókedve úgy tartja, hiszen a legkülönfélébb indokokkal marad távol az általa indított perektől is. A szerencsés bepereltek időben értesülnek a tárgyalások elmaradásáról, a szerencsétlenebbek akár többszáz kilométert is utaznak, feleslegesen.

De Meggyes  még saját városát sem tiszteli meg nagyobb munkakedvvel. December másodikán és kilencedikén távol maradt a várost érintő döntésektől. Egész egyszerűen nem jelent meg az esztergomi testület ülésein.

A saját pártjának összejövetelei sem sokkalta fontosabbak, hiszen az általa választókerületi elnökként szignózott meghívón szereplő dorogi Deutsch Tamás fórum szervezése is közelítette a nullát. Meggyes édesanyja és annak néhány barátnője volt Deutsch közönsége. A Meggyes által szervezett összejövetel 12 érdeklődője közt Meggyes nem volt ott.

Az önkormányzati képviselői eskü szövege a következő:

„Én,……… esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz, annak népéhez hű leszek, az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom, az állami és szolgálati titkot megőrzöm, megbízatásomhoz híven, pártatlanul, lelkiismeretesen járok el és a legjobb tudásom szerint, minden igyekezetemmel Esztergom Város javát szolgálom.

A parlamenti képviselők pedig a következőket fogadják:

"Én ............. a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."

Amennyiben Meggyes Tamásnál ennyiben merül ki a legjobb tudása és minden igyekezete, akkor nincs más lehetősége: mondjon le minden önként vállalt és választott funkciójáról és távozzon a közéletből mindenki megelégedésére!

2011. 12. 13. 15:30

Na persze, mert nem a régió KÉPVISELŐJE intézte el a rávalót! Nyelvöltés
Ha úgy lett volna, még fáklyás felvonulást is rendeztettek volna a dorogi fideszes Tompikával (a "majdnem polgármesterúrral"! - akinek csak a gáncsoskodáson járt az esze, mondván: Mennyit fizetnek, hogy a Relabor épületében van az ideiglenes rendelés?! - A fenébe! Jártunk volna inkább be Esztergomba?!... Nicht normal!!!), rendőrlányok kék, a nővérkék hófehér miniszoknyában vonultak volna fel... Nevetés

Sajnos az átadási ünnepet nem láttam, dolgozni voltam, mert még van munkám...

De frekventált helyen lévén a szakrendelő, láttam a munkálatokat nap, mint nap.

Mondhatom, NAGYON SZÉP LETT! Vigyor

A festés azonos a kórházépület színezésével, gondjuk volt a patika kifestésére is, így egy egységes egészségügyi tömböt alkot az egész.

A tereprendezés még most is folyik, szerencsére kedvező volt hozzá eddig a száraz időjárás.

Még belől nem láttam az épületet, a héten megnézem valamelyik nap.

Addig is EZT nézegettem:

http://dorog.hu/index.php?oldal=1201
Szent Borbála napján adták át  szakrendelőt

 

 

2011. 12. 13. 14:58

Miért?
Talán Esztergomban több kíváncsi kutya van? Nevetés

 

2011. 12. 12. 20:19

Ahhoz, hogy a narancs jobban rohadjon, több mebernek kell kinyilni a szemének. De még nagyon sokan szemellenzősök.

2011. 12. 12. 14:04

MIvel még laikusként is merem állítani, hogy klinikai esetm kényszerzubbonyba vele, s a zárt osztályon majd .... csak lesz vele valami!

Mindenki érdekében, jó lenne elkülöníteni a társadalomtól! A buktató az lenne, hogy nem lehetne felelősségre vonni az elmeállapota miatt!

A monológban ő maga is adott egy ötletet, s valami keresztrefeszítésről hablatyolt :-).....

2011. 12. 12. 13:20

Fortélyos félelem igazgat. Ha például a hatalom ad egy messze piaci ár feletti megrendelést egy cégnek, megvásárol valamit a piaci ár többszöröséért, elad valamit a piaci ár alatt. Sokkal később az a cég messze piaci ár alatt, akár stróman cégeken keresztül egy választási valamit finanszíroz, vagy alkalmaz valakit egy jól fizető állásban, építési munkát végez magánépítkezésen, svájci bankszámlára utal, és a többi. Ez bizonyíthatatlan, és az egész bagázst összetartja a félelem, mert mindenki benne van, vagy elkövető, vagy orgazda, vagy stróman, vagy egy szerencsétlen ügyintéző, aki semmit nem látott, semmit nem hallott. Szóval jatt a jattban.

2011. 12. 12. 12:10

Véleményem szerint, a testület tagjai (ill. a "meggyesközeli" szervezetek, strigónium-eszköz-hídlap stb) vagy rokonságuk mind kaptak korábban M1-től, és igérvény is valószínűsíthető a jövőre nézve, ha sikerül eltenni az útból a Pm. asszonyt, ezért viselkednek így, de szerintem ezeket a jelenlegi fideszes (és függetlennek mondott) képviselőket az életbe többet nem fogják megválasztani.

Teljesen világosan belátható, hogy a nyilvánvaló törvénytelenségek sorozata, (legszebb példéja az életbiztosítási ügy, amit most kiséreltek meg utólagosan legalizálni) a rendőrdégi feljelentések ellenére miért nincs ügy, ennek nem lehet más oka mint a korábban a pártkasszába tett milliárdok,(persze ezt nyilván az átlagember nem fogja tudni bebizonyítani de egy rendes vizsgálatnál kiderülne) így aztán csak véleményt tudunk mondani, ennek ellenére azt gondolom, a Fidesznek valamilyen módon félre kellene tenni őt, mivel rengeteget árt a pátjának, de ezt még mindíg nem látták be annak vezetői, vagy nem találják a megoldást, hogyan szabaduljanak meg tőle, hogy ne derüljenek ki korábbi viselt dolgaik.

választópolgárok

2011. 12. 12. 10:57

Hát itt sajnos az a baj, hogy Meggyes és (bün)társai nem értenek a logikus, törvényes érvelésböl. Annyira el vannak szállva maguktól, annyira függenek valamiért Meggyestöl hogy nem fogékonyak semmire sem, hiszen csak az ö saját törvénytelen igazságuk érvényes. Meggyesnek lassan úgy sem marad más mint alamuszi módon végiglapulni a napokat, hónapokat, hiszen más bevételi, megélhetési lehetösége nincsen. Megélhetés politikus és kész. A jellem, a becsület itt nem tényezö, az egyszerüen nincsen.

Ami megdöbbentö számomra hogy a Fidesz frakció Esztergomban mi a fenének tartja még Meggyesnek a rudat, mi az ami még összeköti öket vele. Vagy szintén csak érdek az ami tartja öket össze vagy valamivel kézben tartják öket.

Minden esetre remélem hogy a fejlemények, a tények végre felébreszttik azokat akik választótták öket. Amig egyetlen egy is közülük a következö listán szerepel nem szabad a Fideszre voksolni.

2011. 12. 12. 7:45

Én csak reménykedem, hogy valaki(k) előveszik ink vezetőinket és számon kérik az elherdált javakat, közpénzeket, sőt saját vagyonukból (amit nagy valószínűséggel jogtalanul szereztek, birtokolnak) kell azt visszafizetniük.

A közpénz, nem az Ő tulajdonuk.

2011. 12. 11. 21:51

Ki kellene deríteni, hogy mint a térség által megválasztott országgyűlési képviselőjének ( azok által lett megválasztva, akiknek Meggyes tevékenységéről fogalmuk nem volt, csak a pártlogóra szavaztak- ezek szerintem egy hintalovat is beszavaztak volna- de ez a vélemény nem az esztergomi, hanem hanem az annál sokkal nagyobb választókörzet logószavazóira vonatkozik) nem volna -e kötelessége lakossági fórumot tartani? emlékeim szerint Esztergomban korábbi években sem tartott lakossági fórumot, kivéve, a decemberi közmeghallgatást ott mint polgármester, de erre törvény kötelezte.

Ha tartana legalább megismerhetné az emberek véleményét, valószínűsítem, hogy a parlamenti távolléte-miközben ott Esztergomról volt szó-talán még a logószavazóknál, is kiveri a biztosítékot.

2011. 12. 11. 20:09

Egyetértünk.

Arról persze elfelejt beszámolni a lakájmédia, hogy pl. átadták a dorogi kistérség újjávarázsolt szakrendelőjét, meg az új rendőrkapitányságot.

Hiába az ilyen mindennapos dolgok nem érhetnek fel dajcstomival.

2011. 12. 11. 19:48

Véleményem szerint a helyzetet jól ismerő, normális ember még véletlenül sem szervez ilyen rendezvényt pl. Dorogra.

2011. 12. 11. 19:39

Végképp nem Meggyes védelmében: Dorogon a kutya nem kiváncsi sem dajcstomira, sem hasonszűrő haverjaira.

Az viszont jellemző, hogy kik jelentek meg a fórumon..  

2011. 12. 11. 19:35

Milyen képviselő az aki nem fizeti ki a bíróság álltal megitélt összegeket, hanem megvárja amíg a bírósági végrehajtó letiltatja az országgyűlési javadalmából? Ez a követendő péda mindenki számára? Ezt eltűri a frakció, megmagyarázzák, karaktergyilkosságról beszélnek, mi lesz az országgal, ha ilyenek irányítják?

2011. 12. 11. 19:29

Gábor, sok gondolkodás után, arra kellet rájönnöm, hogy az ilyen földhöz ragadt választók mint te, és a város nagyrésze is, rosszul értelmezi az eskü szövegét. Ezt ők a saját maguk értelmezésében be is tartják. A néptömegekre meg úgy ahogy vannak magasról tesznek. Ez nekik csak úri muri, a lényeg a lé a zsebbe jöjjön. Lehessen gyarapodni a köz pénzéből, négy évig biztos pénz, utána ha nem választanak meg, jó busás kárpótlás. Mind azért az izzadtság szagú kemény gombnyomogatásért.