Testületi ülés

Testületi ülés

2007. 09. 20. 17:35

rövid tudósítás az ülésről, tömeg, tojásdobálás, Sitku Pál leváltása...


- fél négykor a diákság képviselői megpróbálták átadni az általuk megfogalmazott petíciót és aláírásokat, de azt sem a polgármester sem a jegyző nem volt hajlandó átvenni

végül liberális vette át a diákság képviselőitől (dsarosi, g. , paniadam)

az ülés előtt kijött Meggyes Tamás a folyosóra ahol kb 50-100 diák, szülő és pedagógus várta - még egy tojásnak is sikerült célba találnia -, ahol ő kijelentette, hogy Sitku Pálért már hiábavaló küzdeni, mert az ő leváltása már el van döntve, hozzáfűzte, hogy neki nincs lelkiismeretfurdalása és nyugodtan tud aludni

amikor a tömeg elkezdte skandálni, hogy "Sitkut akarjuk" Meggyes elmenekült a tömeg elől az irodájába, pár perc múlva a frissen kinevezett dorogi rendőrkapitány próbálta (korrekten) hazaküldeni a tömeget, de az nem igazán óhajt távozni.

jelenleg a polgármesteri hivatal közelében szétszórtan diákok, szülők és pedagógusok várják az időközben zárttá nyilvánított ülésen meghozott döntést.

most indulunk vissza a hivatalhoz, amint tudunk jelentkezünk...

aSk. 2007. szeptember - Esztergom, Magyarország, Európai Unió

A kint lévő srácok üzenik:

Holnap fél 6-tól legkésőbb fél 8-ig közönségtalálkozó lesz a Rákóczi téren a Bumeráng stábjával (akik még ott lesznek 9-ig). Transzparenst nem szabad hoznil. Legyetek ott istvános pólóban.

Az utolsó információ szerint Holnap LESZ TANÍTÁS, bármi is történik.

Még jelentkezünk.

TRANSZPARENST SEMMIKÉPPEN! AKKOR AZ MÁR TÜNTETÉSNEK SZÁMÍT ÉS OSZLATHATÓ!

joel

21:17: 4 rendőrautó érkezett

22:25: Sitku Pál kb 20 perce tartózkodik az épületben, folyik a napirendi pont tárgyalása

2007. 09. 21. 11:34

joel írta: Szerintem lesz ideje olvasgatni ott, ahová ezek után kerül... csak azokra a napokra gondoltam így előrevetítve...

Jogászok dolgában hogy állunk? Mert ami itt folyik, csúcson a tegnap éjjellel, a petíciót átadó gyerekekkel történt bánásmóddal, a rendőrség riasztásával, a "csőcselék rugdossa a városháza kapuját"-al, a nyitott-zárt ülésalakítgatással, a határozattal, annak indoklásával(ugye...???), és lehetne sorolni... ez a törvénytelenség-tár nagykönyve. ( Igazság, elvek, ésszerűség, szakszerűség, tanári-diáki-szülői-polgári kiállás, támogatás, demokratikus jogok, ilyesmik már szóba sem kerülnek - itt ezeknek nincs helyük)

Törvényességi felülvizsgálat? Munkajog? Államigazgatás, Igazságügy Minisztérium? Rendőrségi eljárás - ügyészség? Oktatási Minisztérium? Személyes államtitkári-miniszteri meghallgatás? Polgárjogi lépések?

Egy amerikai kisvárosban egy hasonló despotával szemben azt találták ki - és működött - , hogy a polgárok magánemberként a legkülönfélébb sérelmeket összegyűjtve egyenként, de száz és ezerszámra jelentették fel a helyi Okostónit. Mást nem csinált, mint bíróságra járt - a végén persze, hogy bevonta a helyi önkormányzati apparátust a saját védelmébe... nem ragozom. Nem sokáig maradt a helyén. De a városban sem.

2007. 09. 21. 11:22

becő írta: joel, ez csak nem elvakult, nem magával a végtelenségig elégedett, magát nem a legsunyibb módon körülbástyázni igyekvő, ezzel szemben gondolkodó embereknek mond bármit is...

Szerintem lesz ideje olvasgatni ott, ahová ezek után kerül... csak azokra a napokra gondoltam így előrevetítve... tudod amikor az fogja kitölteni a mindennapi gondolatait, hogy "hol rontottam el".

Igaz lehet, hogy először Lao Ce-t kéne ajánlani ehhez... Vagy Hamvast...

2007. 09. 21. 11:08

joel írta: Egyébként Meggyesnek is ajánlom... megtalálja benne mit rontott el: ...

joel, ez csak nem elvakult, nem magával a végtelenségig elégedett, magát nem a legsunyibb módon körülbástyázni igyekvő, ezzel szemben gondolkodó embereknek mond bármit is...

Törölt felhasználó

2007. 09. 21. 11:05

szeretgom.hu

néhány fotó

2007. 09. 21. 11:01

Egyébként Meggyesnek is ajánlom... megtalálja benne mit rontott el:

Minden hadviselésnek törvénye legyen, hogy magaslaton állókra ne támadjunk (alulról), dombról lefelé jövőkkel ne szálljunk szembe, cselből menekülőket ne kezdjünk üldözni, harcra kész katonákat ne támadjunk meg, csalétekként kitett fegyvereknek ne essünk áldozatul, hazatérő seregnek ne álljuk el az útját, körülzárt seregnek biztosítsunk egérutat, végső szorultságban levőket ne nyomorgassunk tovább, pusztasággá lett vidéken ne maradjunk meg.

Vannak tehát utak, amelyeken nem szabad járnunk, vannak hadseregek, amelyeket nem szabad megtámadnunk, vannak városfalak, amelyeket nem szabad megostromolnunk, vannak területek, amelyeken nem szabad felvennünk a harcot, és vannak fejedelmi parancsok, amelyeket nem szabad elfogadnunk (végrehajtanunk). Ezért csak az a hadvezér tudja, hogyan vezesse a háborút, aki tökéletesen megértette a "kilenc változás" kínálta előnyöket. Az a hadvezér pedig, aki nem értette meg a "kilenc változás" kínálta előnyöket, hiába ismeri a terep-formákat, mégsem képes biztosítani magának a terep előnyeit. Aki hadsereget vezet anélkül, hogy jól ismerné a "kilenc változás" művészetét, az hiába ismeri az "öt előnyt", mégsem képes sikeresen vezetni az embereit.

2007. 09. 21. 10:53

Balázs írta: Erről a szegedi Kétfarkú Kutya Párt street artos plakátja jut eszembe, azon az állt csak egyszerűen, hogy "együnk politikusokat".

Én is sajnálom, hogy szüneteltetik magukat a szegediek.

2007. 09. 21. 10:45

Mai ajánlott irodalmunk: mek.oszk.hu

Ezért a győzelem megismerésének öt alapelve van:


- Aki megérti, mikor szabad harcba bocsátkozni és mikor nem, az győz.
- Aki nagy és kicsiny sereget egyaránt jól tud vezetni, az győz.
- Akinél a felettesek és alárendeltek ugyanazt akarják, az győz.
- Aki maga elővigyázatos, és ki tudja várni (az ellenség) elővigyázatlanságát, az győz.
- Amelyik hadvezér tehetséges, és fejedelme nem tartja pórázon, az győz.

2007. 09. 21. 10:45

laca írta: Egy "felvonulásra" mindenki hozhatna magával egy szelet meggyespitét, meggyesrétest (ha van még) meggy ízű fagyit, és akkor egyszerre jelképesen MEGEHETNÉNK a MEGGYEST.

:))

Erről a szegedi Kétfarkú Kutya Párt street artos plakátja jut eszembe, azon az állt csak egyszerűen, hogy "együnk politikusokat".

Egyébként meggyesbukta nincs? Én azt ennék... :)

2007. 09. 21. 10:35

Le kalappal az Istvánosok előtt és külön Lillának a reggeli Bumeránghoz, ügyesek vagytok!!!!!!!!!!!!!! Meglepődtek a Bocskorék, nem erre számítottak, de szerintem a lényeget kihozták belőle. Létezik Magyarországon egy gimnázium, ahol a diákok kitartanak, összetartanak intézményük és igazgatójuk mellett. Igen, nem kirándulni mentek reggel fél hatkor, hanem a gimnázium sorsáért tenni valamit. Büszke vagyok, hogy a gyermekem a Szent István Gimnázium tanulója s természetesen minden megmozdulást, kezdeményezést ami a gimnázium megmentésére irányul támogatok.

2007. 09. 21. 10:09

laca írta: Valakinek nincs kedve tömöre, röviden (csak a tényekre szorítkozva, hogy ne lehessen könnyen belekötni) megfogalmazni? Könyebb lenne terjeszteni akár e-mail-en, akár "üzenőfalon", akár kinyomtatva szórólapként.

Estére meg lesz.

2007. 09. 21. 10:04

Gratulálok.

"Eck Alajos a Szent István Gimnázium Iskolaszékének a tagja !!! " gratulálok.

Petróczi Képviselő Úr.... a nagygalléros volt Istvános... gratulálok.

Nem sorolom végig a listát.

Gratulálok az ígéreteit meg nem tartó, beszari, gerinctelen talpnyalóknak, akiknek annyi eszük sincs, hogy rájöjjenek: a gazditől csak akkor lehetnek függetlenek, ha leveszik a jármot. Saját kis vacak életükkel azt tesznek, amit akarnak - itt viszont másokéval játszadoznak. Törvénytelenül, megalázó, szervilis módon.

Remélem, jól aludtak az éjjel a sikeres, elegáns munkájuk gyümölcseként....

2007. 09. 21. 10:01

joel írta: Most a legtöbbet azzal tehetjük, ha mindenhol elmeséljük, hogy mi történt, miért történt, hogyan vezettek idáig az események. Sajtónak, a szomszédnak, rokonoknak, mindenkinek. Ne legyen olyan ember Esztergomban aki nem hallotta, hogy mi is történt és esetleg csak a városháza verzióját (csöcselék, agresszió, stb) ismeri...

Valakinek nincs kedve tömöre, röviden (csak a tényekre szorítkozva, hogy ne lehessen könnyen belekötni) megfogalmazni? Könyebb lenne terjeszteni akár e-mail-en, akár "üzenőfalon", akár kinyomtatva szórólapként.

2007. 09. 21. 9:57

mfé írta: És ha holnap megyünk az utcára? Nincs értelme?

Most a legtöbbet azzal tehetjük, ha mindenhol elmeséljük, hogy mi történt, miért történt, hogyan vezettek idáig az események. Sajtónak, a szomszédnak, rokonoknak, mindenkinek. Ne legyen olyan ember Esztergomban aki nem hallotta, hogy mi is történt és esetleg csak a városháza verzióját (csöcselék, agresszió, stb) ismeri...

2007. 09. 21. 9:55

joel írta:

mfé írta: Elmennék szívesen, de hétköznapokon nem vagyok Esztergomban. Légyszi gondoljatok arra is, aki nem tud ott lenni csak hétvégén, de szeretné kinyilvánítani a véleményét.

Én is hasonló cipőben járok (még a szombatjaim sem szabadok)...

És ha holnap megyünk az utcára? Nincs értelme?

2007. 09. 21. 9:43

mfé írta: Elmennék szívesen, de hétköznapokon nem vagyok Esztergomban. Légyszi gondoljatok arra is, aki nem tud ott lenni csak hétvégén, de szeretné kinyilvánítani a véleményét.

Én is hasonló cipőben járok (még a szombatjaim sem szabadok)...

2007. 09. 21. 9:42

joel írta: Ma este válságstáb ül össze. Körvonalaiban megvan a haditerv, tudjuk az elérendő célt, de le kell tisztázni.

Addigis kellene egy önként jelentkező aki be tud ma menni a rendőrségre és be tud jelenteni tüntetést a széchenyi térre a jövő hét összes napjára délután 2 órától este 6-i terjedő intervallumra. Ha lenne jelentkező dobjon meg egy e-maillel a cserepj kukac szeretgom.hu címen

Elmennék szívesen, de hétköznapokon nem vagyok Esztergomban. Légyszi gondoljatok arra is, aki nem tud ott lenni csak hétvégén, de szeretné kinyilvánítani a véleményét.

2007. 09. 21. 9:16

Ma este válságstáb ül össze. Körvonalaiban megvan a haditerv, tudjuk az elérendő célt, de le kell tisztázni.

Addigis kellene egy önként jelentkező aki be tud ma menni a rendőrségre és be tud jelenteni tüntetést a széchenyi térre a jövő hét összes napjára délután 2 órától este 6-i terjedő intervallumra. Ha lenne jelentkező dobjon meg egy e-maillel a cserepj kukac szeretgom.hu címen

2007. 09. 21. 9:13

Pócsfölditől se veszek több hidegtálat, pedig nem volt rossz. De az elvi kérdés az elvi kérdés...

2007. 09. 21. 9:12

Sziasztok!

Sajnálattal értesültem a tegnapi eseményekről. A reggeli Bumeráng sem sikerült annyira jól, sajnos nem hiszem hogy bele mertek politikai vitába, de azért F.Lilla kisasszonyt. Gratula! Néztünk.

Tudunk valami arról, hogy lesz e szombat vagy vasárnap demonstráció? Ha igen, akkor mindenképp írjatok! Kösz.

2007. 09. 21. 8:48

Gigi írta: .... Meggyesfalva lenne a város neve.

Egy "felvonulásra" mindenki hozhatna magával egy szelet meggyespitét, meggyesrétest (ha van még) meggy ízű fagyit, és akkor egyszerre jelképesen MEGEHETNÉNK a MEGGYEST.

Bár félek, nem esne le a poén a megfelelő helyen.