Testületi ülés

Testületi ülés

2007. 09. 20. 17:35

rövid tudósítás az ülésről, tömeg, tojásdobálás, Sitku Pál leváltása...


- fél négykor a diákság képviselői megpróbálták átadni az általuk megfogalmazott petíciót és aláírásokat, de azt sem a polgármester sem a jegyző nem volt hajlandó átvenni

végül liberális vette át a diákság képviselőitől (dsarosi, g. , paniadam)

az ülés előtt kijött Meggyes Tamás a folyosóra ahol kb 50-100 diák, szülő és pedagógus várta - még egy tojásnak is sikerült célba találnia -, ahol ő kijelentette, hogy Sitku Pálért már hiábavaló küzdeni, mert az ő leváltása már el van döntve, hozzáfűzte, hogy neki nincs lelkiismeretfurdalása és nyugodtan tud aludni

amikor a tömeg elkezdte skandálni, hogy "Sitkut akarjuk" Meggyes elmenekült a tömeg elől az irodájába, pár perc múlva a frissen kinevezett dorogi rendőrkapitány próbálta (korrekten) hazaküldeni a tömeget, de az nem igazán óhajt távozni.

jelenleg a polgármesteri hivatal közelében szétszórtan diákok, szülők és pedagógusok várják az időközben zárttá nyilvánított ülésen meghozott döntést.

most indulunk vissza a hivatalhoz, amint tudunk jelentkezünk...

aSk. 2007. szeptember - Esztergom, Magyarország, Európai Unió

A kint lévő srácok üzenik:

Holnap fél 6-tól legkésőbb fél 8-ig közönségtalálkozó lesz a Rákóczi téren a Bumeráng stábjával (akik még ott lesznek 9-ig). Transzparenst nem szabad hoznil. Legyetek ott istvános pólóban.

Az utolsó információ szerint Holnap LESZ TANÍTÁS, bármi is történik.

Még jelentkezünk.

TRANSZPARENST SEMMIKÉPPEN! AKKOR AZ MÁR TÜNTETÉSNEK SZÁMÍT ÉS OSZLATHATÓ!

joel

21:17: 4 rendőrautó érkezett

22:25: Sitku Pál kb 20 perce tartózkodik az épületben, folyik a napirendi pont tárgyalása

2007. 09. 21. 18:43

Nagyon sok mindent köszönhetünk SP-nek, sőt, rengeteget! A minimum az, hogy mellé állunk, abban pedig mindenki biztos lehet, hogy tényleg soha nem látott egységet képez az a sok ember, akit bármilyen szinten is érdekel ez az egész! Van egy kis ellenszél sajnos (aki/k miatt hamarabb kiérkezett a rendőrség, mint azok, akik kíváncsiak voltak a nyíltülésre - micsoda véletlen). A reggeli sláger rádiós dologból is lehet látni, hogy küzdünk, küzdünk, küzdünk!

2007. 09. 21. 18:35

Eköd:

Megmondom én Neked, miért... azért mert kiskirály, diktátor, továbbmegyek: isten akar lenni.... Nagyon helyesen tette ki valaki az Esztergom tábla alá a "MEGGYES BASHI VÁROS" feliratot.

2007. 09. 21. 18:32

eköd írta: Tegnap diákként az egyik legfájóbb dolog az volt, hogy SENKI DE SENKI nem akarta átvenni a petíciót, amit MI írtunk önszántunkból (sajnos arról nincs információm, hogy eljutott-e egyáltalán a címzettekhez - a képviselőkhöz), magyarul esélyt sem adnak nekünk, hogy a véleményünket kinyilvánítsuk. Mégis csak mi járunk iskolába, mi ülünk be nap, mint nap az iskolapadba ezért úgy érzem, hogy ha döntési lehetőségünk nincs, legalább hallgassanak meg. Ennyi minimum elvárható lenne. Egy tanárnak sem mindegy, hogy ki az igazgató, hiszen ők dolgoznak együtt vele, nem mindegy, hogy ki irányítja őket. A szülőkről pedig nem is beszélve, akik felelőséggel tartoznak a gyerekeikért, ezeknek a szülőknek pedig fontos, hogy jó hírnevű, rangos iskolába járhasson a gyerek, amit csak megfelelő vezetéssel lehet elérni. Ezért kérdem én, hogy a MT miért "kért meg" minket, hogy ne szóljunk bele abba, hogy ki lesz iskolánk igazgatója?! MT szerint az az ő, vagyis a fenntartó dolga, hogy eldöntse, ő sem szól bele, hogy a tanárok hogy osztályoznak minket. Mintha a miniszterelnök kijelölne Esztergomban egy polgármestert anélkül, hogy megkérdezné az érintetteket... Miért egy ember dönt, miért nem számít egy kicsit se MI véleményünk? Az igazgató feladata miért az, hogy a fenntartó érdekeit képviselje, miért nem az, hogy az iskola, a diákok, és a tanárok érdekeit képviselje? Egy biztos, hogy bármi történjen egy emberként állunk SP mögött, küzdeni fogunk, soha de soha nem szeretnénk feladni!

Jó olvasni az ilyen diákhozzászólásokat! Annyit már elértek azok, akik az iskolát akarják ellehetetleníteni, hogy a diákok soha nem látott közösséget alakotnak, a szülők, tanárok egyre tevékenyebbek, egységesebbek. Ha ez az iskola ki tudja vívni az igazát, ezt akkor sem kell abbahagyni. Összekovácsolódtunk a veszélyben. Bravó!

2007. 09. 21. 18:18

Tegnap diákként az egyik legfájóbb dolog az volt, hogy SENKI DE SENKI nem akarta átvenni a petíciót, amit MI írtunk önszántunkból (sajnos arról nincs információm, hogy eljutott-e egyáltalán a címzettekhez - a képviselőkhöz), magyarul esélyt sem adnak nekünk, hogy a véleményünket kinyilvánítsuk. Mégis csak mi járunk iskolába, mi ülünk be nap, mint nap az iskolapadba ezért úgy érzem, hogy ha döntési lehetőségünk nincs, legalább hallgassanak meg. Ennyi minimum elvárható lenne. Egy tanárnak sem mindegy, hogy ki az igazgató, hiszen ők dolgoznak együtt vele, nem mindegy, hogy ki irányítja őket. A szülőkről pedig nem is beszélve, akik felelőséggel tartoznak a gyerekeikért, ezeknek a szülőknek pedig fontos, hogy jó hírnevű, rangos iskolába járhasson a gyerek, amit csak megfelelő vezetéssel lehet elérni. Ezért kérdem én, hogy a MT miért "kért meg" minket, hogy ne szóljunk bele abba, hogy ki lesz iskolánk igazgatója?! MT szerint az az ő, vagyis a fenntartó dolga, hogy eldöntse, ő sem szól bele, hogy a tanárok hogy osztályoznak minket. Mintha a miniszterelnök kijelölne Esztergomban egy polgármestert anélkül, hogy megkérdezné az érintetteket... Miért egy ember dönt, miért nem számít egy kicsit se MI véleményünk? Az igazgató feladata miért az, hogy a fenntartó érdekeit képviselje, miért nem az, hogy az iskola, a diákok, és a tanárok érdekeit képviselje? Egy biztos, hogy bármi történjen egy emberként állunk SP mögött, küzdeni fogunk, soha de soha nem szeretnénk feladni!

2007. 09. 21. 17:34

becő írta:

Erus írta: mi lenne, ha megkérdeznénk "képviselőinket", hogy miért is szavaztak így? ...

Azt hiszem nagyon egyszerűen azt válaszolnák, hogy megrendült a bizalmukSP-ben.

Erus, hidd el, Bólintóék azt sem tudják, ki Ő, miről is van szó - azt látják, hogy van egy Helyzet, valami csőcselék botrányozik itten, mert nekik semmi jóság nem jó, van egy egyre idegesebb Főnök, aki kiadta a mundér becsülete jelszót már megint, szokás szerint. Megrendült a bizalmuk... fogalmuk sincs az egészről. Ha pedig tévedek, és van - annál sokkal rosszabb...

Félek, hogy "annál sokkal rosszabb"...:-((

2007. 09. 21. 17:32

Erus írta: mi lenne, ha megkérdeznénk "képviselőinket", hogy miért is szavaztak így? ...

Azt hiszem nagyon egyszerűen azt válaszolnák, hogy megrendült a bizalmukSP-ben.

Erus, hidd el, Bólintóék azt sem tudják, ki Ő, miről is van szó - azt látják, hogy van egy Helyzet, valami csőcselék botrányozik itten, mert nekik semmi jóság nem jó, van egy egyre idegesebb Főnök, aki kiadta a mundér becsülete jelszót már megint, szokás szerint. Megrendült a bizalmuk... fogalmuk sincs az egészről. Ha pedig tévedek, és van - annál sokkal rosszabb...

2007. 09. 21. 16:10

2007. 09. 21. 15:56

Erus írta: Ha már a hivatalos honlap erre nem nyújt lehetőséget itt nem lehetne képviselői fórumokat indítani?

Online interjút indíthatunk... mindegyiknek... kérdés, hogy belépnek-e valaha válaszolni.

2007. 09. 21. 15:53

mi lenne, ha megkérdeznénk "képviselőinket", hogy miért is szavaztak így? Ha már a hivatalos honlap erre nem nyújt lehetőséget itt nem lehetne képviselői fórumokat indítani?

Azt hiszem nagyon egyszerűen azt válaszolnák, hogy megrendült a bizalmukSP-ben. Nem hiszem, hogy túl sok időt vesztegettek azzal, hogy belegondoljanak, ez a labda van feldobva, ezt kell nekik is továbbpasszolni. Vagy ha netán más lenne a véleménye, lehet, hogy el se merik mondani.

2007. 09. 21. 15:49

Hát igen. A József Attilában is most kitalálták (persze nem az iskola vezetősége), hogy még egy tanárt el kell küldeniük kegyetlen szavakkal élve. Nem szeretném megnevezni a tanárt, mert akkor lehet, hogy mégnagyobb gondban lenne volt iskolám.

2007. 09. 21. 15:46

Sziasztok!

Én a jogban rettentően járatlan vagyok, ezért kíváncsi lennék egy munkajogász véleményére.

Hogy is van ez? Egy határozott időre kinevezett közalkalmazottnak (SP) milyen indokkal lehet a munkaviszonyát idő előtt megszűntetni? Nem hiszem, hogy a munka törvénykönyvében van a "megrendült bizalom" indoka. Akkor most ki a munkáltató?

A polgármester? A képviselőtestület? A PM hivatal?

Egyébként sajnos nem egyedi eset, ami az Istvánnal történik. Tudom, hogy ez egyáltalán nem vígasztalja a gimiért aggódókat, de emlékezzetek néhány korábbi igazgatóváltásra más iskolákban: pl. Petőfi, József A. Sajnos a város környékéről is tudnék példát felhozni, amikor az igazgató "túlzott mértékben" próbálta iskoláját védeni és ez a helyi nagyembernek nem tetszett.

Közben eszembe jutott valami: mi lenne, ha megkérdeznénk "képviselőinket", hogy miért is szavaztak így? Ha már a hivatalos honlap erre nem nyújt lehetőséget itt nem lehetne képviselői fórumokat indítani?

2007. 09. 21. 15:09

Remélem, a tegnapival megmutattuk: erősek vagyunk. küzdeni fogunk az igazgatóért! köszönöm minden volt Istvánosnak, más iskolába járó, vagy más felnőtt szimpatizánsnak, hogy együttéreztek velünk! harcolunk!Sitkut akarjuk!!

2007. 09. 21. 14:30

g. írta:

g. írta: 212.92.28.75

12:00-tól érdekes

Nagyon jellemző....

2007. 09. 21. 14:06

g. írta: 212.92.28.75

12:00-tól érdekes

2007. 09. 21. 14:02

MR1-Kossuth Rádió - Közelről c. műsora, 2007. szeptember 20., 16.00:
212.92.28.75
Na, ez a nem semmi!

2007. 09. 21. 13:54

Bár az ütközet tegnap éjjel látszólag elveszett, igen nagy eredményei voltak-vannak a dolognak eddig is. A folyamatok beindultak végre - vannak még katalizátorok tartalékban, bőven. Ki kell tartani minden mellett, amit sikerült elérni - menni fog itt minden, csak ki kell tartani.

2007. 09. 21. 13:41

Angyika írta: politikus barátai vigyáznak rá

Csak le ne lődd a poént...

2007. 09. 21. 13:29

Kata írta: "Pedig a "jobb oldal" képviselői közül sokan,

Kinál Katalin, dr Jónás László az MDF,

Kiss Tamás, Koditek Pál a Fidesz,

Mihályi László, Horváth Mihály a Vállalkozók Pártja képviselői

NEM szavazták meg a számunkra elfogadhatatlan indítványt! Jó lenne, ha nem szűkítenék le a politikai palettát jobb és bal oldalra. Hála Istennek ettől ma már nagyon messze vagyunk. "

Tisztelet és köszönet érte nektek. Itt másodpercig sem pártállásról volt-van szó: ez egyszerűen tisztesség, értelem és kötelességtudat kérdése.

2007. 09. 21. 12:13

Azért ez is hozzátartozik...

(az idézet az egominfó szerkesztőinek szól)

"Tisztelt Szerkesztőség! Kérem Önöket,mint azt már email-ban Kinál Katalin párt és képviselőtársam megtette,hogy tartózkodjanak a "Jobb oldal megszavazta" kifejezéstől,ha az esztergomi testület szavazásairól tudósítanak. Most is megtették, mikor az István gimnázium igazgatójának leváltásáról tudósítottak.

Pedig a "jobb oldal" képviselői közül sokan,

Kinál Katalin, dr Jónás László az MDF,

Kiss Tamás, Koditek Pál a Fidesz,

Mihályi László, Horváth Mihály a Vállalkozók Pártja képviselői

NEM szavazták meg a számunkra elfogadhatatlan indítványt! Jó lenne, ha nem szűkítenék le a politikai palettát jobb és bal oldalra. Hála Istennek ettől ma már nagyon messze vagyunk.

Tisztelettel : dr Jónás László "

Törölt felhasználó

2007. 09. 21. 12:08

annó még márciusból: www.stop.hu

Csomor ügye...

egy érdekes rész a polgármestertől:

MT, március írta:Soha arra nem volt példa, hogy polgárok a testületi ülésre bejöttek. Egy estben volt kivétel, amikor volt itt egy piacos tüntetés.

hmmm... most is bementünk volna, ugye... de nem sikerült...