Hétvégi rögbis hírek
Sport
2011. nov. 29.

<p>Az elmúlt hétvégén az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby Se I. számú felnőtt együttese Zágrábban a Mladost RC otthonában lépett pályára a Regional Rugby Cup 2011/2012 utolsó csoport mérkőzésén.</p>

A meglehetősen fárasztó és hosszú utazást követően a 22 fős játékoskeret a mérkőzés előtt néhány percre 19 főre fogyott. Az esztergomiak két újonnan igazolt venezuelai játékosa adminisztrációs problémák miatt nem léphetett pályára, még Remsik József a bemelegítés során sérült meg és nem tudta vállalni a mérkőzést.

Azonban ezek a negítívumok sem tudták eltántorítani a Vitézeket céljuktól, hogy győzelemmel és bónuszponttal hagyják el a mérkőzés végén a játéteret. A mérkőzést végig az esztergomi fiúk irányították és tartották kezükben. A vendéglátó együttes játékosai mindent megtettek azért, hogy a jól muzsikáló Vitézeket kizökkentsék ritmusokból, szabálytalanságot szabálytalanság követett részükről. A mérkőzést magabiztosan dirigáló Dejan Stiglic azonban korrekt bíráskodással és a sok szabálytalanságot megfelelően büntetve, határozottan vezette a találkozót.

Az első félidei vezetést további pontokkal toldották meg a Vitézek a II. félidőben. A mérkőzést 5-40 arányban a Vitézek nyerték, így a C csoport élén állnak karöltve a Pobednik Belgárd csapatával. Folytatás tavasszal, a legjobb 8 között.

Esztergomi Vitézek: Hock, Kovács-Goda, Juhász, Heckel, Marosi, Jámbor, Novák, Gelecsák, Szöllösi, Cosmin, Suiogan, Soós, Köbli, Banu, Collet, Teodorescu, Mészáros, Remsik, Jemenez, Berbedesi

A közeledő hétvégén a Vitézek idén utoljára lépnek pályára - Esztergomban, az RCH pályán - a Budapest Exiles együttese ellen a Magyar Rögbi Bajnokság Extraliga utolsó fordulójában.

(forrás)