Nemzetközi mezőnyből 7 Érem a Zoltek SE Kick-boxosainál!
Sport
2011. nov. 26.

<p>Immáron XV. alkalommal rendezték meg a Tököl kupát, ahol a hagyományokhoz híven a Zoltek SE kick-boxosai is képviselték városunkat, sportegyesületünket. Ezúttal 5 fiatal versenyzőnk mérte össze tudását a szlovén, osztrák, szlovák és magyar ellenfelekkel.</p>

Első sor: Kósa Máté, Kapu Brigitta, Schmidt Zsófia

Hátsó sor: Szántó Sándor, Szabó Z. Dominik, Scheirich Réka, Hirsch Viktor

 

Az első mérkőzés Schmidt Zsófiáé volt, aki fiatal kora ellenére, magabiztos küzdelemmel arany érmet szerzett a 32 kg-os lányok között. A sorban következett Kapu Brigitta, 47 kg-osok közt semi-contactban és light-contactban is a dobogó második fokára állhatott fel. Legutóbbi versenyéhez képest állóképességében és technikáin is látszott a fejlődés. A lányok küzdelmét Scheirich Réka folytatta 60 kg-ban. Semi-contact szabályrendszerben hosszú idő után ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára, míg light-contactban be kellett érnie az ezüstéremmel.

A lányok küzdelmei után a fiúk léphettek tatamira. 52 kg-ban Kósa Máté egy hajszállal ugyan, de sajnos lemaradt a dobogóról. Felkészülését betegségek akadályozták, talán ez akadályozta meg a jobb eredmény megszerzésében.

A verseny végére már csak Szabó Dominik maradt, aki 63 kg-ban küzdött. Dodó ismét belekóstolt a semi-contactba, bár edzésen ezt a szabályrendszert egyáltalán nem gyakorolta. Így is az előkelő 3. helyezést érte el. Bronz érme megszerzése után jött a hab a törtára, ugyanis light-contactban ismét nem talált legyőzőre, magas fölénnyel nyerte súlycsoportját.

Hirsch Viktor és Szántó Sándor, a csapat edzői elégedettek lehettek a nap végére, ugyanis öt versenyzőjük 3 arany 3 ezüst és 1 bronzéremmel térhettek haza!

(forrás)